DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 270
Esrom, 60+
Engelsk navn
Cheese, semihard, Esrom, 60 % fidm.
Taxonomisk navn
Bos taurus (Linnaeus, 1758)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 1762 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 1762 kJ 1003
Energi (kcal) 426 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 426 kcal 1003
Protein 19,4 g 1221
Protein fra Aminosyrer 17,1 g 1003
Protein, deklaration 19,0 g 1221
Kulhydrat difference 0,4 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 0,4 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 0,8 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt 38,3 g 110 1221
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 1,83 g 73 1003
Aske 2,9 g 1003
Tørstof 61,6 g 110 1221
Vand 38,4 g 110 1221
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 354 RE 1003
Retinol 326 µg 1003
beta-Caroten 169 µg 1003
D-vitamin 0,360 µg 1003
D3-vitamin 0,360 µg 1003
E-vitamin 0,980 α-TE 1003
alfa-Tokoferol 0,980 mg 1003
K1-vitamin 0 µg 1655
K-vitamin 0 µg
Thiamin (B1-vitamin) 0,0500 mg 0,026 - 0,065 6 T 148.0
Riboflavin (B2-vitamin) 0,330 mg 0,24 - 0,546 6 T 148.0
Niacinækvivalent 4,56 NE 1003
Niacin 0,1000 mg 0,08 - 0,16 5 T 148.0
B6-vitamin 0,0900 mg 0,06 - 0,126 6 T 148.0
Pantotensyre 0,340 mg T 148.0
Biotin 1,50 µg 0,7 - 5,1 T 148.0
Folat 60,0 µg 51 - 74 4 T 1211.0
Frit folat 1,000 µg T 148.0
B12-vitamin 1,38 µg 1,02 - 1,6 3 T 148.0
C-vitamin 0,500 mg 1003
Ascorbinsyre 0,500 mg 1 T 148.0
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 730 mg 558 - 935 73 1221
Kalium 54,5 mg 49,2 - 61,9 6 T 291.0
Calcium 610 mg 510 - 700 21 1221
Magnesium 21,6 mg 19,7 - 23,2 6 T 291.0
Jern 0,180 mg 0,15 - 0,21 6 T 291.0
Kobber 0,0860 mg 0,07 - 0,099 5 T 94.0
Zink 3,30 mg 3 - 3,5 6 T 291.0
Mangan 0,0590 mg 0,046 - 0,081 5 T 94.0
Krom 0,250 µg 1538
Molybdæn 6,00 µg 2 T 94.0
Selen 6,50 µg 1003
Fosfor 360 mg 270 - 430 21 1221
Chlorid 1130 mg 862 - 1440 73 1221
Jod 10,4 µg 11,0 6,8 - 14 5 T 148.0
Nikkel 1,36 µg 1,16 0,0 - 2,9 5 T 148.0
Kviksølv 0,0600 µg 5 T 94.0
Arsen 1,000 µg 5 T 94.0
Cadmium 0,01000 µg 1538
Bly 0,450 µg 1538
Sum mineraler 2910 mg 1003
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Laktose g 17 T 109.0
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Kostfibre og stivelse Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0 g 1655
Organiske syrer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
L-mælkesyre 0,340 g 1217
D-mælkesyre 0,210 g 1217
Sum organiske syrer 0,550 g 1003
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 1,302 3,59 1227
C6:0 0,831 2,29 1227
C8:0 0,541 1,49 1227
C10:0 1,192 3,29 1227
C12:0 1,482 4,09 1227
C14:0 4,236 11,7 1227
C16:0 11,317 31,2 1227
C18:0 3,876 10,7 1227
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,541 1,49 1227
C16:1,n-7 0,831 2,29 1227
C18:1,n-9 8,523 23,5 1227
C20:1,n-11 0,431 1,18 1227
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,801 2,21 1227
C18:3,n-3 0,290 0,802 1227
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 24,777 68,4 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 10,325 28,5 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 1,092 3,01 1003
Sum fedtsyrer 36,193 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,290 0,802 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,801 2,21 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 126 mg 2054
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 3,041 1221
Isoleucin 1060 350 1059
Leucin 1790 590 1059
Lysin 1550 510 1059
Methionin 547 180 1059
Cystin 70 23 1059
Phenylalanin 1000 330 1059
Tyrosin 1060 350 1059
Threonin 669 220 1059
Tryptofan 268 88 1059
Valin 1310 430 1059
Arginin 608 200 1059
Histidin 547 180 1059
Alanin 608 200 1059
Asparaginsyre 1370 450 1059
Glutaminsyre 3800 1250 1059
Glycin 395 130 1059
Prolin 2040 670 1059
Serin 1100 360 1059
Sum essentielle Aminosyrer 8752
Sum ikke essentielle aminosyrer 11048
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 3,50 mg 0,001 - 24 70 T 291.0
Serotonin 0 mg T 291.0
Cholin 15,4 mg 1 2187
Sum biogene aminer 3,50 mg 1003
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1996
Nitrogen-til-protein faktor 6,38 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,945 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby