Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)

Indstillinger

Fødevare ID: 3
Banan, rå
Engelsk navn
Banana, raw
Taxonomisk navn
Musa x paradisiaca L.
Synonymer
Bananer
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 41 10 2127
Proteinomregningsfaktor (NCF) 6,25
Fedtsyrekonverteringsfaktor (FCF) 0,730
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 396 kJ 1003
Energi, kcal 95 kcal 1003
total-N 0,183 g 0,186 0,150 - 0,205 10 2127
Protein, total 1,1 g 1,2 0,938 - 1,281 10 2127
Protein, deklaration 1,1 g 1003
Kulhydrat best. v/diff. 22,6 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig 21,0 g 1003
kulhydrat, deklaration 21,0 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfiber 1,6 g 1,38 - 1,94 22 1305, 2127
Fedt, total 0,2 g 0,3 <0,5 - 0,52 9 1818, 1825, 2127
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 0,7 g 0,7 0,64 - 0,81 10 2127
Tørstof 24,7 g 24,1 23,1 - 26,8 10 2127
Vand 75,3 g 75,9 73,200 - 76,900 10 2127
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 4,42 RE 1003
Retinol 0 µg 1344
ß-caroten 53,0 µg 44,0 32 - 102 5 1808
D-vitamin 0 µg 1003
D3 cholecalciferol 0 µg 1344
E-vitamin 0,270 α-TE 1003
alfa-tokoferol 0,270 mg 0,270 0,24 - 0,30 2 2127
B1-vitamin 0,040 mg 0,029 - 0,057 22 1305, 2127
B2-vitamin, riboflavin 0,014 mg <0,02 - 0,030 22 1305, 2127
Niacin 0,762 NE 1003
niacin 0,595 mg 0,585 0,49 - 0,79 10 2127
B6-vitamin 0,305 mg 0,17 - 0,47 22 1305, 2127
Pantothensyre 0,258 mg 0,245 0,21 - 0,31 10 2127
Biotin 1,57 µg 1,60 1,4 - 1,9 10 2127
Folat 38,0 µg 29 - 51 12 1305
Frit folat 12,0 µg 4,9 - 21,1 4 1374
B12-vitamin 0 µg 1344
C-vitamin 11,2 mg 1003
L-ascorbinsyre 8,11 mg 8,10 4,9 - 10,5 10 2127
L-dehydroascorbinsyre 3,09 mg 2,90 1,8 - 5,4 10 2127
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium, Na 0 mg 0 10 2127
Kalium, K 348 mg 301 - 428 22 1305, 2127
Calcium, Ca 6,62 mg 6,20 5,63 - 8,5 10 2127
Magnesium, Mg 28,1 mg 14,7 - 33,0 22 1305, 2127
Phosphor, P 25,6 mg 20,9 - 32,3 16 1015, 2127
Jern, Fe 0,251 mg 0,19 - 0,341 22 1305, 2127
Kobber, Cu 0,106 mg 0,072 - 0,17 28 1082, 2127
Zink, Zn 0,167 mg 0,121 - 0,198 22 1305, 2127
Jod, I 0,048 µg 0,000 <0,18 - 0,288 10 2127
Mangan, Mn 0,459 mg 0,173 0,088 - 2,61 10 2127
Chrom, Cr 0 µg 0 10 2127
Selen, Se 0,352 µg 0,236 <0,056 - 1,06 10 2127
Nikkel, Ni 4,08 µg <1,2 - 14,3 47 1539, 1817, 2127
Kviksølv, Hg 0,009 µg 0,008 <0,013 - 0,023 10 2127
Arsen, As 0,021 µg 0,000 <0,065 - 0,114 10 2127
Cadmium, Cd 0,014 µg 0,009 <0,017 - 0,043 10 2127
Bly, Pb 0,083 µg 0,086 <0,041 - 0,134 10 2127
Organiske syrer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Benzoesyre 0,030 mg 1496
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 0,010 mg 0 - 0,025 1488
Tyramin 0,210 mg 4 1491
Serotonin 1,50 mg 6 1487
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fructose 7,01 g 7,33 4,80 - 7,80 10 2127
Glucose 6,93 g 7,17 4,81 - 7,76 10 2127
Monosaccharider, total 13,9 g 1003
Saccharose 1,43 g 1,69 <0,1 - 4,0 10 2127
Disaccharider, total 1,43 g 1003
Sukkerarter, ialt 15,4 g 1003
Sorbitol 0,014 g 0,000 0 - 0,1 7 1878
Sukkeralkoholer, total 0,014 g 1003
Stivelse 4,33 g 4,90 0,75 - 7,9 10 2127
(a)Hexoses 0,580 g 1337
(b)Pentoses 0,230 g 1337
(c)UronicAcids 0,280 g 1337
Cellulose 0,370 g 1337
Lignin 0,270 g 1337
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,000 0,00 1818
C6:0 0,000 0,00 1818
C8:0 0,000 0,00 1818
C10:0 0,000 0,00 1818
C12:0 0,000 0,00 1818
C14:0 0,000 0,00 1818
C16:0 0,070 46,8 1818
C17:0 0,000 0,00 1818
C18:0 0,012 8,07 1818
C20:0 0,000 0,00 1818
C22:0 0,000 0,00 1818
C24:0 0,000 0,00 1818
Monoumættede fedtsyre g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,000 0,00 1818
C16:1,n-7 0,012 8,07 1818
C18:1,n-9 0,032 21,0 1818
C18:1,n-7 0,000 0,00 1818
C20:1,n-11 0,000 0,00 1818
C22:1,n-9 0,000 0,00 1818
C22:1,n-11 0,000 0,00 1818
C24:1,n-9 0,000 0,00 1818
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,024 16,1 1818
C18:3,n-3 0,000 0,00 1818
C18:4,n-3 0,000 0,00 1818
C20:2,n-6 0,000 0,00 1818
C20:3,n-3 0,000 0,00 1818
C20:3,n-6 0,000 0,00 1818
C20:5,n-3 0,000 0,00 1818
C22:5,n-3 0,000 0,00 1818
C22:6,n-3 0,000 0,00 1818
Andre fedtsyrer 0,000 0,00 1818
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 0,082 54,7 1003
Sum monoumættede 0,044 29,3 1003
Sum polyumættede 0,024 16,0 1003
Sum transfedtsyrer 0,000 0,00 1003
Fedtsyrer, total 0,150 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,000 0,00 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,024 16,0 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 35 190 1059
Leucin 90 490 1059
Lysin 51 280 1059
Methionin 10 56 1059
Cystin 3 17 1059
Phenylalanin 35 190 1059
Tyrosin 20 110 1059
Threonin 33 180 1059
Tryptofan 10 56 1059
Valin 53 290 1059
Arginin 49 270 1059
Histidin 84 460 1059
Alanin 35 190 1059
Asparaginsyre 117 640 1059
Glutaminsyre 106 580 1059
Glycin 37 200 1059
Prolin 38 210 1059
Serin 53 290 1059

© 2019 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby