DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 3
Banan, rå
Engelsk navn
Banana, raw
Taxonomisk navn
Musa acuminata var. cavendish (Colla, 1820)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 396 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 375 kJ 1003
Energi (kcal) 93 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 88 kcal 1003
Protein 1,1 g 1,162 0,937 - 1,28 10 2179
Protein fra Aminosyrer 0,7 g 1003
Protein, deklaration 1,1 g 1,162 0,937 - 1,28 10 2179
Kulhydrat difference 22,6 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 21,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 19,7 g 1003
Kostfibre 1,6 g 1,38 - 1,94 22 1305, 2179
Fedt 0,2 g 0,25 0,25 - 0,52 9 1818, 1825, 2179
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,00 g 10 1003
Aske 0,7 g 0,715 0,64 - 0,81 10 2179
Tørstof 24,7 g 24,1 23,1 - 26,8 10 2179
Vand 75,3 g 75,9 73,2 - 76,9 10 2179
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 8,83 RE 1003
Retinol 0 µg 1344
beta-Caroten 53,0 µg 44,0 32 - 102 5 1808
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1344
E-vitamin 0,270 α-TE 1003
alfa-Tokoferol 0,270 mg 0,27 0,24 - 0,3 2 2179
K1-vitamin 0,500 µg 6 2130
K-vitamin 0,500 µg
Thiamin (B1-vitamin) 0,0399 mg 0,029 - 0,057 22 1305, 2179
Riboflavin (B2-vitamin) 0,0141 mg 0,021 - 0,03 22 1305, 2179
Niacinækvivalent 0,765 NE 1003
Niacin 0,595 mg 0,585 0,49 - 0,79 10 2179
B6-vitamin 0,305 mg 0,17 - 0,47 22 1305, 2179
Pantotensyre 0,258 mg 0,245 0,21 - 0,31 10 2179
Biotin 1,57 µg 1,6 1,4 - 1,9 10 2179
Folat 38,0 µg 29 - 51 12 1305
Frit folat 12,0 µg 4,9 - 21,1 4 1374
B12-vitamin 0 µg 1344
C-vitamin 11,2 mg 1003
Ascorbinsyre 8,11 mg 8,1 4,9 - 10,5 10 2179
Dehydroascorbinsyre 3,09 mg 2,9 1,8 - 5,4 10 2179
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 0 mg 0,0 10 2179
Kalium 348 mg 301 - 428 22 1305, 2179
Calcium 6,62 mg 6,195 5,63 - 8,5 10 2179
Magnesium 28,1 mg 14,7 - 33 22 1305, 2179
Jern 0,251 mg 0,19 - 0,341 22 1305, 2179
Kobber 0,106 mg 0,072 - 0,17 28 1082, 2179
Zink 0,167 mg 0,121 - 0,198 22 1305, 2179
Mangan 0,459 mg 0,172 0,088 - 2,61 10 2179
Krom 0 µg - 0,24 10 2179
Selen 0,352 µg 0,235 0,096 - 1,06 10 2179
Fosfor 25,6 mg 20,9 - 32,3 16 1015, 2179
Jod 0,0477 µg 0,189 - 0,288 10 2179
Nikkel 4,08 µg 0,0 - 14,3 47 1539, 1817, 2179
Kviksølv 0,00890 µg 0,015 - 0,023 10 2179
Arsen 0,0208 µg 0,094 - 0,114 10 2179
Cadmium 0,0136 µg 0,017 - 0,043 10 2179
Bly 0,0827 µg 0,085 0,053 - 0,134 10 2179
Sum mineraler 409 mg 1003
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 7,01 g 7,325 4,8 - 7,8 10 2179
Galaktose 0 g 8 2130
Glukose 6,92 g 7,165 4,81 - 7,76 10 2179
Sum monosakkarider 13,9 g 1003
Laktose 0 g 8 2130
Maltose 0,01000 g 8 2130
Sakkarose 1,43 g 1,685 1,59 - 4 10 2179
Sum disakkarider 1,44 g 1003
Sum sukkerarter 15,4 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Sorbitol 0,0143 g 0,0 0,0 - 0,1 7 1878
Sum sukkeralkoholer 0,0143 g 1003
Kostfibre og stivelse Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 4,33 g 4,9 0,75 - 7,9 10 2179
Cellulose 0,370 g 1337
Lignin 0,270 g 1337
Organiske syrer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Benzosyre 0,0300 mg 1496
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,000 0,0 1818
C6:0 0,000 0,0 1818
C8:0 0,000 0,0 1818
C10:0 0,000 0,0 1818
C12:0 0,000 0,0 1818
C14:0 0,000 0,0 1818
C16:0 0,070 46,9 1818
C17:0 0,000 0,0 1818
C18:0 0,012 7,75 1818
C20:0 0,000 0,0 1818
C22:0 0,000 0,0 1818
C24:0 0,000 0,0 1818
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,000 0,0 1818
C16:1,n-7 0,011 7,34 1818
C18:1,n-7 0,000 0,0 1818
C18:1,n-9 0,032 21,2 1818
C20:1,n-11 0,000 0,0 1818
C22:1,n-9 0,000 0,0 1818
C22:1,n-11 0,000 0,0 1818
C24:1,n-9 0,000 0,0 1818
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,025 16,7 1818
C18:3,n-3 0,000 0,0 1818
C18:4,n-3 0,000 0,0 1818
C20:2,n-6 0,000 0,0 1818
C20:3,n-3 0,000 0,0 1818
C20:3,n-6 0,000 0,0 1818
C20:5,n-3 0,000 0,0 1818
C22:5,n-3 0,000 0,0 1818
C22:6,n-3 0,000 0,0 1818
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Andre fedtsyrer 0,000 0,0 1818
Sum mættede fedtsyrer 0,082 54,6 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,043 28,5 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,025 16,7 1003
Sum fedtsyrer 0,150 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,000 0,0 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,025 16,7 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 0,183 2179
Isoleucin 35 190 1059
Leucin 89 490 1059
Lysin 51 280 1059
Methionin 10 56 1059
Cystin 3 17 1059
Phenylalanin 35 190 1059
Tyrosin 20 110 1059
Threonin 33 180 1059
Tryptofan 10 56 1059
Valin 53 290 1059
Arginin 49 270 1059
Histidin 84 460 1059
Alanin 35 190 1059
Asparaginsyre 117 640 1059
Glutaminsyre 106 580 1059
Glycin 37 200 1059
Prolin 38 210 1059
Serin 53 290 1059
Sum essentielle Aminosyrer 400,04
Sum ikke essentielle aminosyrer 457,527
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 0,01000 mg 0,0 - 0,025 1488
Serotonin 1,50 mg 6 1487
Cholin 9,80 mg 1 2187
Tyramin 0,210 mg 4 1491
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 41 10 2179
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,730 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby