DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 303
Fløde 9 %
Engelsk navn
Cream, 9 % fat
Taxonomisk navn
Bos taurus (Linnaeus, 1758)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 460 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 461 kJ 1003
Energi (kcal) 111 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 111 kcal 1003
Protein 3,3 g 1 2092
Protein fra Aminosyrer 3,0 g 1003
Protein, deklaration 3,3 g 1 2092
Kulhydrat difference 4,1 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 4,1 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 4,2 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt 9,0 g 9,04 8,6 - 9,32 5 1818, 2092
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,09 g 1 1003
Aske 0,7 g 1 2092
Tørstof 17,1 g 1 2092
Vand 82,9 g 1 2092
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 79,7 RE 1003
Retinol 73,0 µg 1 2092
beta-Caroten 40,0 µg 1003
D-vitamin 0,0604 µg 1003
D3-vitamin 0,0211 µg 1 1957
25-hydroxy D3-vitamin 0,0157 µg 1 1957
E-vitamin 0,150 α-TE 1003
alfa-Tokoferol 0,150 mg 1 2092
K1-vitamin 0 µg 1655
K-vitamin 0 µg
Thiamin (B1-vitamin) 0,0417 mg 0,039 - 0,05 6 2092, 1019
Riboflavin (B2-vitamin) 0,166 mg 0,138 - 0,215 7 2092, 1022
Niacinækvivalent 0,828 NE 1003
Niacin 0,0829 mg 0,08 - 0,1 7 2092, 1018
B6-vitamin 0,0413 mg 0,036 - 0,05 8 2092, 1025
Pantotensyre 0,300 mg 1 2092
Biotin 1,70 µg 1 2092
Folat 13,0 µg 1003
Frit folat 3,00 µg 1001
B12-vitamin 0,390 µg 1 2092
C-vitamin 0,900 mg 1003
Ascorbinsyre 0,900 mg 2 1017
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 35,0 mg 1 2092
Kalium 131 mg 1 2092
Calcium 106 mg 95 - 111 5 2092, 1030
Magnesium 10,4 mg 1 2092
Jern 0,0320 mg 0,0 - 0,04 5 2092, 1043
Kobber 0,0210 mg 1 2092
Zink 0,370 mg 1 2092
Mangan 0,00200 mg 1 2092
Krom 0,0300 µg 1 2092
Molybdæn 5,00 µg 1001
Selen 1,90 µg 1 2092
Fosfor 87,0 mg 1 2092
Chlorid 80,0 mg 1 2092
Jod 13,0 µg 1 2092
Nikkel 0,150 µg 1 2092
Cadmium 0,00200 µg 0,0 - 0,006 18 1538
Bly 0,0890 µg 0,023 - 0,249 17 1538
Sum mineraler 450 mg 1003
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0 g 1 2092
Galaktose 0 g 1 2092
Glukose 0 g 1 2092
Sum monosakkarider 0 g 1003
Laktose 4,20 g 1 2092
Maltose 0 g 1655
Sakkarose 0 g 1 2092
Sum disakkarider 4,20 g 1003
Sum sukkerarter 4,20 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Kostfibre og stivelse Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0 g 1655
Cellulose 0 g 1655
Lignin 0 g 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,321 3,76 2092
C6:0 0,232 2,72 2092
C8:0 0,122 1,42 2092
C10:0 0,266 3,11 2092
C12:0 0,299 3,5 2092
C14:0 0,863 10,1 2092
C15:0 0,089 1,03 2092
C16:0 2,423 28,4 2092
C18:0 1,018 11,9 2092
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,066 0,778 2092
C16:1,n-7 0,111 1,29 2092
C18:1,n-7 0,077 0,908 2092
C18:1,n-9 1,878 22 1818, 2092
C18:1,trans 0,376 4,41 2092
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,177 2,07 2092
C18:2,konjugeret 0,033 0,389 2092
C18:3,n-3 0,033 0,389 2092
C18:2,trans 0,066 0,778 2092
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Andre fedtsyrer 0,077 0,908 2092
Sum mættede fedtsyrer 5,632 66 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 2,132 25 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,243 2,85 1003
Sum transfedtsyrer 0,443 5,19 1003
Sum fedtsyrer 8,528 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,033 0,389 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,177 2,07 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 30 mg 2054
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 0,520 2092
Isoleucin 192 370 1059
Leucin 317 610 1059
Lysin 296 570 1059
Methionin 83 160 1059
Cystin 25 49 1059
Phenylalanin 166 320 1059
Tyrosin 140 270 1059
Threonin 140 270 1059
Tryptofan 45 86 1059
Valin 229 440 1059
Arginin 114 220 1059
Histidin 94 180 1059
Alanin 109 210 1059
Asparaginsyre 270 520 1059
Glutaminsyre 660 1270 1059
Glycin 68 130 1059
Prolin 322 620 1059
Serin 187 360 1059
Sum essentielle Aminosyrer 1563,12
Sum ikke essentielle aminosyrer 1897,48
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholin 18,7 mg 1 2187
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1655
Nitrogen-til-protein faktor 6,38 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,945 1003
Massefylde 1,0 1 2026

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby