DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 341
Gruyere, 45+
Engelsk navn
Cheese, hard, Gruyere, 45 % fidm.
Taxonomisk navn
Bos taurus (Linnaeus, 1758)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 1646 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 1646 kJ 1003
Energi (kcal) 396 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 396 kcal 1003
Protein 29,9 g 1217
Protein fra Aminosyrer 26,4 g 1003
Protein, deklaration 29,3 g 1217
Kulhydrat difference 1,4 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 1,4 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 2,0 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt 30,1 g 1217
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 1,53 g 40 1003
Aske 3,2 g 1003
Tørstof 64,6 g 1003
Vand 35,4 g 1003
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 278 RE 1003
Retinol 256 µg 1003
beta-Caroten 132 µg 1003
D-vitamin 0,290 µg 1003
D3-vitamin 0,290 µg 1003
E-vitamin 0,770 α-TE 1003
alfa-Tokoferol 0,770 mg 1003
K1-vitamin 0 µg 1655
K-vitamin 0 µg
Thiamin (B1-vitamin) 0,0400 mg 0,02 - 0,08 T 321.0
Riboflavin (B2-vitamin) 0,500 mg 0,3 - 0,8 T 321.0
Niacinækvivalent 6,97 NE 1003
Niacin 0,1000 mg 0,01 - 0,2 T 321.0
B6-vitamin 0,0800 mg 0,05 - 0,14 T 321.0
Pantotensyre 0,300 mg 0,1 - 0,7 T 321.0
Biotin 1,70 µg 0,4 - 2,3 T 321.0
Folat 20,0 µg 10 - 40 T 321.0
B12-vitamin 1,50 µg T 321.0
C-vitamin 0 mg 1003
Ascorbinsyre 0 mg T 321.0
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 613 mg 421 - 916 40 T 261.0
Kalium 120 mg T 321.0
Calcium 990 mg 870 - 1150 21 T 261.0
Magnesium 25,0 mg T 321.0
Jern 0,400 mg T 321.0
Kobber 0,0300 mg T 321.0
Zink 4,00 mg T 321.0
Mangan 0,0580 mg 1 1348
Krom 0,300 µg 1538
Selen 10,00 µg 1003
Fosfor 610 mg 540 - 840 21 T 261.0
Chlorid 947 mg 650 - 1410 40 T 261.0
Jod 10,4 µg 11,0 6,8 - 14 5 T 148.0
Nikkel 1,000 µg 1 1348
Cadmium 0,0120 µg 1538
Bly 0,550 µg 1538
Sum mineraler 3310 mg 1003
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Laktose g 17 T 109.0
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Kostfibre og stivelse Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0 g 1655
Organiske syrer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Benzosyre 2,10 mg 0,7 - 3,5 T 321.0
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 1,020 3,58 1227
C6:0 0,650 2,28 1227
C8:0 0,430 1,51 1227
C10:0 0,940 3,3 1227
C12:0 1,170 4,11 1227
C14:0 3,331 11,7 1227
C16:0 8,901 31,2 1227
C18:0 3,040 10,6 1227
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,430 1,51 1227
C16:1,n-7 0,650 2,28 1227
C18:1,n-9 6,681 23,4 1227
C20:1,n-11 0,340 1,19 1227
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,630 2,21 1227
C18:3,n-3 0,230 0,808 1227
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 19,483 68,4 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 8,101 28,4 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,860 3,02 1003
Sum fedtsyrer 28,445 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,230 0,808 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,630 2,21 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 99 mg 2054
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 4,687 1217
Isoleucin 1640 350 1059
Leucin 2770 590 1059
Lysin 2390 510 1059
Methionin 844 180 1059
Cystin 108 23 1059
Phenylalanin 1550 330 1059
Tyrosin 1640 350 1059
Threonin 1030 220 1059
Tryptofan 412 88 1059
Valin 2020 430 1059
Arginin 937 200 1059
Histidin 844 180 1059
Alanin 937 200 1059
Asparaginsyre 2110 450 1059
Glutaminsyre 5860 1250 1059
Glycin 609 130 1059
Prolin 3140 670 1059
Serin 1690 360 1059
Sum essentielle Aminosyrer 13489,2
Sum ikke essentielle aminosyrer 17027,9
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 3,50 mg 1 T 321.0
Serotonin 0 mg T 321.0
Cholin 15,4 mg 1 2187
Tyramin 68,4 mg 35,3 - 108 4 T 321.0
Putrescin 62,8 mg 38,7 - 99,6 4 T 321.0
Cadaverin 17,8 mg 1,6 - 40,8 4 T 321.0
Sum biogene aminer 153 mg 1003
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1996
Nitrogen-til-protein faktor 6,38 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,945 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby