DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 341
Gruyere, 45+
Engelsk navn
Cheese, hard, Gruyere, 45 % fidm.
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0
Nitrogen-til-protein faktor 6,38
FCF 0,945
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 1646 kJ 1003
Energi, kcal 396 kcal 1003
Nitrogen, total 4,687 g 1217
Protein, videnskabelig 29,9 g 1217
Protein, deklaration 29,3 g 1217
Kulhydrat, difference 1,4 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, videnskabelig 1,4 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, deklaration 0,1 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt, total 30,1 g 1217
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 3,2 g 1003
Tørstof 64,6 g 1003
Vand 35,4 g 1003
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 267 RE 1003
Retinol 256 µg 1003
D-vitamin 0,290 µg 1003
D3-vitamin 0,290 µg 1003
E-vitamin 0,770 α-TE
alfa-tokoferol 0,770 mg 1003
K1-vitamin 0 µg 1655
B1-vitamin 0,0400 mg 0,02 - 0,08 T 321
B2-vitamin, riboflavin 0,500 mg 0,3 - 0,8 T 321
Niacinækvivalent 6,97 NE 1003
Niacin 0,1000 mg 0,01 - 0,2 T 321
B6-vitamin 0,0800 mg 0,05 - 0,14 T 321
Pantothensyre 0,300 mg 0,1 - 0,7 T 321
Biotin 1,70 µg 0,4 - 2,3 T 321
Folat 20,0 µg 10 - 40 T 321
B12-vitamin 1,50 µg T 321
C-vitamin 0 mg 1003
L-ascorbinsyre 0 mg T 321
beta-caroten 132 µg 1003
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Chlorid, Cl 947 mg 650 - 1410 40 T 261
Natrium, Na 613 mg 421 - 916 40 T 261
Kalium, K 120 mg T 321
Calcium, Ca 990 mg 870 - 1150 21 T 261
Magnesium, Mg 25,0 mg T 321
Fosfor, P 610 mg 540 - 840 21 T 261
Jern, Fe 0,400 mg T 321
Kobber, Cu 0,0300 mg T 321
Zink, Zn 4,00 mg T 321
Jod, I 10,4 µg 11 6,8 - 14 5 T 148
Mangan, Mn 0,0580 mg 1 1348
Chrom, Cr 0,300 µg 1538
Selen, Se 10,00 µg 1003
Nikkel, Ni 1,000 µg 1 1348
Cadmium, Cd 0,0120 µg 1538
Bly, Pb 0,550 µg 1538
Organiske syrer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Benzoesyre 2,10 mg 0,7 - 3,5 T 321
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 3,50 mg 1 T 321
Tyramin 68,4 mg 35,3 - 108 4 T 321
Putrescin 62,8 mg 38,7 - 99,6 4 T 321
Cadaverin 17,8 mg 1,6 - 40,8 4 T 321
Serotonin 0 mg T 321
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Laktose 0,0600 g T 321
Disaccharider, total 0,0600 g 1003
Sukkerarter, total 0,0600 g 1003
Stivelse 0 g 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 1,020 3,58 1227
C6:0 0,650 2,28 1227
C8:0 0,430 1,51 1227
C10:0 0,940 3,3 1227
C12:0 1,170 4,11 1227
C14:0 3,331 11,7 1227
C16:0 8,901 31,2 1227
C18:0 3,040 10,6 1227
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,430 1,51 1227
C16:1,n-7 0,650 2,28 1227
C18:1,n-9 6,681 23,4 1227
C20:1,n-11 0,340 1,19 1227
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,630 2,21 1227
C18:3,n-3 (ALA) 0,230 0,808 1227
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 19,483 68,4 1003
Sum monoumættede 8,101 28,4 1003
Sum polyumættede 0,860 3,02 1003
Fedtsyrer, total 28,445 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,230 0,808 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,630 2,21 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 100 mg 2054
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 1640 350 1059
Leucin 2770 590 1059
Lysin 2390 510 1059
Methionin 844 180 1059
Cystin 108 23 1059
Phenylalanin 1550 330 1059
Tyrosin 1640 350 1059
Threonin 1030 220 1059
Tryptofan 412 88 1059
Valin 2020 430 1059
Arginin 937 200 1059
Histidin 844 180 1059
Alanin 937 200 1059
Asparaginsyre 2110 450 1059
Glutaminsyre 5860 1250 1059
Glycin 609 130 1059
Prolin 3140 670 1059
Serin 1690 360 1059

© 2021 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby