DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 36
Vandmelon, rå
Engelsk navn
Watermelon, raw
Taxonomisk navn
Citrullus lanatus (Thunberg, 1773) (Matsumura & Nakai, 1920)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 140 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 132 kJ 1003
Energi (kcal) 33 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 31 kcal 1003
Protein 0,8 g 0,7 - 0,9 3 1825
Protein fra Aminosyrer 0,4 g 1003
Protein, deklaration 0,8 g 0,7 - 0,9 3 1825
Kulhydrat difference 7,5 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 7,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 6,5 g 1003
Kostfibre 0,5 g 0,3 - 0,8 3 1825
Fedt 0,1 g 1 1825
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,02 g 3 1003
Aske 0,3 g 0,2 - 0,5 3 1825
Tørstof 8,7 g 5,9 - 12 6 1878, 1825
Vand 91,3 g 88 - 94,1 6 1878, 1825
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 3,33 RE 1003
Retinol 0 µg 1344
beta-Caroten 20,0 µg 1344
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1344
E-vitamin 0,0500 α-TE 1003
alfa-Tokoferol 0,0500 mg 0,05 - 0,05 2 T 447.0
K1-vitamin 0 µg 1655
K-vitamin 0 µg
Thiamin (B1-vitamin) 0,0200 mg 1344
Riboflavin (B2-vitamin) 0,0200 mg 1344
Niacinækvivalent 0,210 NE 1003
Niacin 0,178 mg 0,11 - 0,21 11 1938
B6-vitamin 0,0450 mg 0,033 - 0,065 11 1938
Pantotensyre 0,300 mg 1352
Biotin 0 µg 1655
Folat 3,00 µg 1,7 - 4,5 4 1374
Frit folat 2,00 µg 0,4 - 3,4 4 1374
B12-vitamin 0 µg 1352
C-vitamin 11,3 mg 1003
Ascorbinsyre 9,60 mg 7,5 - 11,7 8 1342
Dehydroascorbinsyre 1,70 mg 1837
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 6,70 mg 4,5 - 9,6 3 1058
Kalium 146 mg 143 - 149 3 1058
Calcium 4,38 mg 3,37 - 5,59 6 1015
Magnesium 8,40 mg 5,9 - 10 3 1058
Rubidium 60,0 µg 1356
Jern 0,300 mg 1344
Kobber 0,0300 mg 1344
Zink 0,1000 mg 1344
Mangan 0,0370 mg 0,031 - 0,043 43 1342
Krom 0 µg 1356
Molybdæn 0 µg 1356
Cobolt 0 µg 1356
Selen 0 µg 1356
Aluminium 0 mg 1356
Silicium 0 mg 1356
Bor 0 µg 1356
Fosfor 19,8 mg 11,8 - 25,4 6 1015
Fluor 0 µg 1356
Brom 0 µg 1356
Jod 0,150 µg 0,02 - 0,03 4 1055
Nikkel 7,00 µg 1356
Kviksølv 0,200 µg 1356
Arsen 3,00 µg 1356
Cadmium 1,000 µg 1356
Bly 3,00 µg 1356
Sum mineraler 186 mg 1003
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 3,43 g 3,3 2,9 - 4,1 3 1878
Glukose 1,83 g 1,8 1,8 - 1,9 3 1878
Sum monosakkarider 5,27 g 1003
Sakkarose 1,23 g 1,4 0,2 - 2,1 3 1878
Sum disakkarider 1,23 g 1003
Sum sukkerarter 6,50 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Sorbitol 0 g 0,0 3 1878
Sum sukkeralkoholer 0 g 1003
Kostfibre og stivelse Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0 g 1344
Crude fibre 0,300 g 1342
Neutral detergent fibre 0,200 g 5 1342
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:0 0,020 29,2 1039
C18:0 0,004 6,15 1039
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,002 3,07 1039
C18:1,n-9 0,011 15,3 1039
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,013 18,4 1039
C18:3,n-3 0,019 27,6 1039
C20:4,n-6 0,000 0,0 1039
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 0,025 35,3 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,013 18,4 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,032 46,1 1003
Sum fedtsyrer 0,070 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,019 27,6 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,013 18,4 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 0,128 1825
Isoleucin 24 190 1342
Leucin 23 180 1342
Lysin 81 630 1342
Methionin 8 60 1342
Cystin 3 20 1342
Phenylalanin 3 23 1345
Tyrosin 3 23 1345
Threonin 35 270 1342
Tryptofan 2 15 1344
Valin 20 160 1342
Arginin 76 590 1342
Histidin 8 60 1342
Alanin 22 170 1342
Asparaginsyre 50 390 1342
Glutaminsyre 82 640 1342
Glycin 13 100 1342
Prolin 31 240 1342
Serin 20 160 1342
Sum essentielle Aminosyrer 203,264
Sum ikke essentielle aminosyrer 298,624
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Serotonin 0,0600 mg 2 1487
Cholin 4,10 mg 1 2187
Sum biogene aminer 0,0600 mg 1003
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 34 6 1015
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,700 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby