Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)

Indstillinger

Fødevare ID: 36
Vandmelon, rå
Engelsk navn
Watermelon, raw
Taxonomisk navn
Citrullus lanatus (Thunb.) Matsum. et Nakai
Synonymer
Vandmeloner
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 34 6 1015
Proteinomregningsfaktor (NCF) 6,25
Fedtsyrekonverteringsfaktor (FCF) 0,700
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 140 kJ 1003
Energi, kcal 33 kcal 1003
total-N 0,128 g 0,112 - 0,144 3 1825
Protein, total 0,8 g 0,700 - 0,900 3 1825
Protein, deklaration 0,8 g 1003
Kulhydrat best. v/diff. 7,5 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig 7,0 g 1003
kulhydrat, deklaration 7,0 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfiber 0,5 g 0,3 - 0,8 3 1825
Fedt, total 0,1 g 1 1825
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 0,3 g 0,2 - 0,5 3 1825
Tørstof 8,7 g 5,9 - 12,000 6 1825, 1878
Vand 91,3 g 88,000 - 94,100 6 1825, 1878
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 1,67 RE 1003
Retinol 0 µg 1344
ß-caroten 20,0 µg 1344
D-vitamin 0 µg 1003
D3 cholecalciferol 0 µg 1344
E-vitamin 0,050 α-TE 1003
alfa-tokoferol 0,050 mg 0,05 - 0,05 2 T 447
K1-vitamin 0 µg 1655
B1-vitamin 0,020 mg 1344
B2-vitamin, riboflavin 0,020 mg 1344
Niacin 0,211 NE 1003
niacin 0,178 mg 0,110 - 0,210 11 1938
B6-vitamin 0,045 mg 0,033 - 0,065 11 1938
Pantothensyre 0,300 mg 1352
Biotin 0 µg 1655
Folat 3,00 µg 1,7 - 4,5 4 1374
Frit folat 2,00 µg 0,4 - 3,4 4 1374
B12-vitamin 0 µg 1352
C-vitamin 11,3 mg 1003
L-ascorbinsyre 9,60 mg 7,5 - 11,7 8 1342
L-dehydroascorbinsyre 1,70 mg 1837
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium, Na 6,70 mg 4,5 - 9,6 3 1058
Kalium, K 146 mg 143 - 149 3 1058
Calcium, Ca 4,38 mg 3,37 - 5,59 6 1015
Magnesium, Mg 8,40 mg 5,9 - 10,0 3 1058
Phosphor, P 19,8 mg 11,8 - 25,4 6 1015
Jern, Fe 0,300 mg 1344
Kobber, Cu 0,030 mg 1344
Zink, Zn 0,100 mg 1344
Jod, I 0,150 µg 0,02 - 0,03 4 1055
Mangan, Mn 0,037 mg 0,031 - 0,043 43 1342
Chrom, Cr 0 µg 1356
Selen, Se 0 µg 1356
Molybdæn, Mo 0 µg 1356
Cobolt, Co 0 µg 1356
Nikkel, Ni 7,00 µg 1356
Fluor, F 0 µg 1356
Silicium, Si 0 mg 1356
Aluminium, Al 0 mg 1356
Bor, B 0 µg 1356
Brom, Br 0 µg 1356
Kviksølv, Hg 0,200 µg 1356
Arsen, As 3,00 µg 1356
Cadmium, Cd 1,00 µg 1356
Bly, Pb 3,00 µg 1356
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Serotonin 0,060 mg 2 1487
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fructose 3,43 g 3,30 2,9 - 4,1 3 1878
Glucose 1,83 g 1,80 1,8 - 1,9 3 1878
Monosaccharider, total 5,27 g 1003
Saccharose 1,23 g 1,40 0,2 - 2,1 3 1878
Disaccharider, total 1,23 g 1003
Sukkerarter, ialt 6,50 g 1003
Sorbitol 0 g 0 3 1878
Sukkeralkoholer, total 0 g 1003
Stivelse 0 g 1344
Crude fibre 0,300 g 1342
Neutr.Det.Fibre (NDF) 0,200 g 5 1342
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:0 0,020 29,2 1039
C18:0 0,004 6,15 1039
Monoumættede fedtsyre g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,002 3,08 1039
C18:1,n-9 0,011 15,4 1039
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,013 18,5 1039
C18:3,n-3 0,019 27,7 1039
C20:4,n-6 0,000 0,00 1039
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 0,024 34,8 1003
Sum monoumættede 0,013 18,8 1003
Sum polyumættede 0,032 46,4 1003
Sum transfedtsyrer 0,000 0,00 1003
Fedtsyrer, total 0,069 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,019 27,5 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,013 18,8 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 24 190 1342
Leucin 23 180 1342
Lysin 81 630 1342
Methionin 8 60 1342
Cystin 3 20 1342
Phenylalanin 3 23 1345
Tyrosin 3 23 1345
Threonin 35 270 1342
Tryptofan 2 15 1344
Valin 20 160 1342
Arginin 76 590 1342
Histidin 8 60 1342
Alanin 22 170 1342
Asparaginsyre 50 390 1342
Glutaminsyre 82 640 1342
Glycin 13 100 1342
Prolin 31 240 1342
Serin 20 160 1342

© 2019 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby