DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 36
Vandmelon, rå
Engelsk navn
Watermelon, raw
Taxonomisk navn
Citrullus lanatus (Thunb.) Matsum. et Nakai
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 34 6 1015
Nitrogen-til-protein faktor 6,25
FCF 0,700
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 140 kJ 1003
Energi, kcal 33 kcal 1003
Nitrogen, total 0,128 g 0,112 - 0,144 3 1825
Protein, videnskabelig 0,8 g 0,7 - 0,9 3 1825
Protein, deklaration 0,8 g 0,7 - 0,9 3 1825
Kulhydrat, difference 7,5 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, videnskabelig 7,0 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, deklaration 6,5 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfibre 0,5 g 0,3 - 0,8 3 1825
Fedt, total 0,1 g 1 1825
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 0,3 g 0,2 - 0,5 3 1825
Tørstof 8,7 g 5,9 - 12 6 1825, 1878
Vand 91,3 g 88 - 94,1 6 1878, 1825
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 1,67 RE 1003
Retinol 0 µg 1344
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1344
E-vitamin 0,0500 α-TE
alfa-tokoferol 0,0500 mg 0,05 - 0,05 2 T 447
K1-vitamin 0 µg 1655
B1-vitamin 0,0200 mg 1344
B2-vitamin, riboflavin 0,0200 mg 1344
Niacinækvivalent 0,210 NE 1003
Niacin 0,178 mg 0,11 - 0,21 11 1938
B6-vitamin 0,0450 mg 0,033 - 0,065 11 1938
Pantothensyre 0,300 mg 1352
Biotin 0 µg 1655
Folat 3,00 µg 1,7 - 4,5 4 1374
Frit folat 2,00 µg 0,4 - 3,4 4 1374
B12-vitamin 0 µg 1352
C-vitamin 11,3 mg 1003
L-ascorbinsyre 9,60 mg 7,5 - 11,7 8 1342
L-dehydroascorbinsyre 1,70 mg 1837
beta-caroten 20,0 µg 1344
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium, Na 6,70 mg 4,5 - 9,6 3 1058
Kalium, K 146 mg 143 - 149 3 1058
Calcium, Ca 4,38 mg 3,37 - 5,59 6 1015
Magnesium, Mg 8,40 mg 5,9 - 10 3 1058
Fosfor, P 19,8 mg 11,8 - 25,4 6 1015
Jern, Fe 0,300 mg 1344
Kobber, Cu 0,0300 mg 1344
Zink, Zn 0,1000 mg 1344
Jod, I 0,150 µg 0,02 - 0,03 4 1055
Mangan, Mn 0,0370 mg 0,031 - 0,043 43 1342
Chrom, Cr 0 µg 1356
Selen, Se 0 µg 1356
Molybdæn, Mo 0 µg 1356
Cobolt, Co 0 µg 1356
Nikkel, Ni 7,00 µg 1356
Fluor, F 0 µg 1356
Silicium, Si 0 mg 1356
Rubidium, Rb 60,0 µg 1356
Aluminium, Al 0 mg 1356
Bor, B 0 µg 1356
Brom, Br 0 µg 1356
Kviksølv, Hg 0,200 µg 1356
Arsen, As 3,00 µg 1356
Cadmium, Cd 1,000 µg 1356
Bly, Pb 3,00 µg 1356
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Serotonin 0,0600 mg 2 1487
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 3,43 g 3,3 2,9 - 4,1 3 1878
Glukose 1,83 g 1,8 1,8 - 1,9 3 1878
Monosaccharider, total 5,27 g 1003
Sakkarose 1,23 g 1,4 0,2 - 2,1 3 1878
Disaccharider, total 1,23 g 1003
Sukkerarter, total 6,50 g 1003
Sorbitol 0 g 0 3 1878
Sukkeralkoholer, total 0 g 1003
Stivelse 0 g 1344
Crude fibre 0,300 g 1342
Neutr.Det.Fibre (NDF) 0,200 g 5 1342
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:0 0,020 29,2 1039
C18:0 0,004 6,15 1039
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,002 3,07 1039
C18:1,n-9 0,011 15,3 1039
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,013 18,4 1039
C18:3,n-3 (ALA) 0,019 27,6 1039
C20:4,n-6 0,000 0 1039
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 0,025 35,3 1003
Sum monoumættede 0,013 18,4 1003
Sum polyumættede 0,032 46,1 1003
Fedtsyrer, total 0,070 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,019 27,6 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,013 18,4 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 24 190 1342
Leucin 23 180 1342
Lysin 81 630 1342
Methionin 8 60 1342
Cystin 3 20 1342
Phenylalanin 3 23 1345
Tyrosin 3 23 1345
Threonin 35 270 1342
Tryptofan 2 15 1344
Valin 20 160 1342
Arginin 76 590 1342
Histidin 8 60 1342
Alanin 22 170 1342
Asparaginsyre 50 390 1342
Glutaminsyre 82 640 1342
Glycin 13 100 1342
Prolin 31 240 1342
Serin 20 160 1342

© 2020 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby