Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)

Indstillinger

Fødevare ID: 366
Græskar, rå
Engelsk navn
Pumpkin, raw
Taxonomisk navn
Cucurbita pepo L.
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 37 18 1015
Proteinomregningsfaktor (NCF) 6,25
Fedtsyrekonverteringsfaktor (FCF) 0,800
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 75 kJ 1003
Energi, kcal 18 kcal 1003
total-N 0,096 g 0,096 0,096 - 0,096 2 1344, 1825
Protein, total 0,6 g 0,6 0,600 - 0,600 2 1344, 1825
Protein, deklaration 0,6 g 1003
Kulhydrat best. v/diff. 4,2 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig 3,1 g 1003
kulhydrat, deklaration 3,1 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfiber 1,1 g 1 1825
Fedt, total 0,1 g 1 1825
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 0,5 g 1 1825
Tørstof 5,4 g 1 1825
Vand 94,6 g 1 1825
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 3,75 RE 1003
Retinol 0 µg 1344
ß-caroten 45,0 µg 21 - 74 3 1020
D-vitamin 0 µg 1003
D3 cholecalciferol 0 µg 1344
E-vitamin 0,100 α-TE 1003
alfa-tokoferol 0,100 mg 0,06 - 0,18 3 1034
B1-vitamin 0,050 mg 1938
B2-vitamin, riboflavin 0,020 mg 0,014 - 0,021 3 1022
Niacin 0,350 NE 1003
niacin 0,200 mg 0,23 - 0,24 2 1018
B6-vitamin 0,050 mg 0,041 - 0,068 2 1025
Pantothensyre 0,400 mg 1344
Biotin 0,400 µg 1344
Folat 36,0 µg 1375
Frit folat 5,00 µg 1375
B12-vitamin 0 µg 1344
C-vitamin 5,00 mg 1003
L-ascorbinsyre 5,00 mg 1344
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium, Na 2,00 mg 1,7 - 3,6 5 1058
Kalium, K 243 mg 131 - 458 5 1058
Calcium, Ca 20,1 mg 4,16 - 33 11 1015, 1030
Magnesium, Mg 11,2 mg 6,2 - 19,6 5 1058
Phosphor, P 33,0 mg 14,6 - 56,9 6 1015
Jern, Fe 0,270 mg 0,16 - 0,39 6 1043
Kobber, Cu 0,080 mg 1344
Zink, Zn 0,200 mg 1344
Jod, I 0,150 µg 0,02 - 0,3 3 1055
Mangan, Mn 0,040 mg 1349
Chrom, Cr 2,00 µg 1349
Molybdæn, Mo 2,00 µg 0 - 16 1349
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 0,010 mg 0 - 0,025 1488
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fructose 0,900 g 1370
Glucose 1,10 g 1370
Monosaccharider, total 2,00 g 1003
Saccharose 0,700 g 1370
Disaccharider, total 0,700 g 1003
Sukkerarter, ialt 2,70 g 1003
Stivelse 0,600 g 1344
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:0 0,027 34,2 1039
Monoumættede fedtsyre g/100g % Kilde
C18:1,n-9 0,002 2,63 1039
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,018 22,4 1039
C18:3,n-3 0,033 40,8 1039
C20:4,n-6 0,000 0,00 1039
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 0,027 33,8 1003
Sum monoumættede 0,002 2,50 1003
Sum polyumættede 0,051 63,8 1003
Sum transfedtsyrer 0,000 0,00 1003
Fedtsyrer, total 0,080 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,033 41,3 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,018 22,5 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 21 220 1059
Leucin 24 250 1059
Lysin 19 200 1059
Methionin 7 76 1059
Cystin 2 22 1059
Phenylalanin 146 1520 1059
Tyrosin 12 120 1059
Threonin 11 110 1059
Tryptofan 9 98 1059
Valin 22 230 1059
Arginin 32 330 1059
Histidin 7 76 1059
Alanin 12 130 1059
Asparaginsyre 115 1200 1059
Glutaminsyre 103 1070 1059
Glycin 15 160 1059
Prolin 12 130 1059
Serin 37 390 1059

© 2019 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby