DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 366
Græskar, rå
Engelsk navn
Pumpkin, raw
Taxonomisk navn
Cucurbita (Linnaeus, 1753)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 75 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 79 kJ 1003
Energi (kcal) 18 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 19 kcal 1003
Protein 0,6 g 0,6 0,6 - 0,6 1 1825, 1344
Protein fra Aminosyrer 0,5 g 1003
Protein, deklaration 0,6 g 0,6 0,6 - 0,6 1 1825, 1344
Kulhydrat difference 4,2 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 3,1 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 3,3 g 1003
Kostfibre 1,1 g 1 1825
Fedt 0,1 g 1 1825
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,01 g 5 1003
Aske 0,5 g 1 1825
Tørstof 5,4 g 1 1825
Vand 94,6 g 1 1825
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 7,50 RE 1003
Retinol 0 µg 1344
beta-Caroten 45,0 µg 21 - 74 3 1020
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1344
E-vitamin 0,1000 α-TE 1003
alfa-Tokoferol 0,1000 mg 0,06 - 0,18 3 1034
Thiamin (B1-vitamin) 0,0500 mg 1938
Riboflavin (B2-vitamin) 0,0200 mg 0,014 - 0,021 3 1022
Niacinækvivalent 0,357 NE 1003
Niacin 0,200 mg 0,23 - 0,24 2 1018
B6-vitamin 0,0500 mg 0,041 - 0,068 2 1025
Pantotensyre 0,400 mg 1344
Biotin 0,400 µg 1344
Folat 36,0 µg 1375
Frit folat 5,00 µg 1375
B12-vitamin 0 µg 1344
C-vitamin 5,00 mg 1003
Ascorbinsyre 5,00 mg 1344
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 2,00 mg 1,7 - 3,6 5 1058
Kalium 243 mg 131 - 458 5 1058
Calcium 20,1 mg 4,16 - 33 11 1015, 1030
Magnesium 11,2 mg 6,2 - 19,6 5 1058
Jern 0,270 mg 0,16 - 0,39 6 1043
Kobber 0,0800 mg 1344
Zink 0,200 mg 1344
Mangan 0,0400 mg 1349
Krom 2,00 µg 1349
Molybdæn 2,00 µg 0,0 - 16 1349
Selen 0 µg 1 2135
Fosfor 33,0 mg 14,6 - 56,9 6 1015
Jod 0,150 µg 0,02 - 0,3 3 1055
Sum mineraler 310 mg 1003
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0,900 g 1370
Glukose 1,10 g 1370
Sum monosakkarider 2,00 g 1003
Sakkarose 0,700 g 1370
Sum disakkarider 0,700 g 1003
Sum sukkerarter 2,70 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Kostfibre og stivelse Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0,600 g 1344
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:0 0,027 34,2 1039
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:1,n-9 0,002 2,63 1039
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,018 22,3 1039
C18:3,n-3 0,033 40,7 1039
C20:4,n-6 0,000 0,0 1039
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 0,027 34,2 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,002 2,63 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,051 63,1 1003
Sum fedtsyrer 0,080 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,033 40,7 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,018 22,3 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 0,096 1825, 1344
Isoleucin 21 220 1059
Leucin 24 250 1059
Lysin 19 200 1059
Methionin 7 76 1059
Cystin 2 22 1059
Phenylalanin 146 1520 1059
Tyrosin 12 120 1059
Threonin 11 110 1059
Tryptofan 9 98 1059
Valin 22 230 1059
Arginin 32 330 1059
Histidin 7 76 1059
Alanin 12 130 1059
Asparaginsyre 115 1200 1059
Glutaminsyre 103 1070 1059
Glycin 15 160 1059
Prolin 12 130 1059
Serin 37 390 1059
Sum essentielle Aminosyrer 266,88
Sum ikke essentielle aminosyrer 340,992
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 0,01000 mg 0,0 - 0,025 1488
Cholin 8,20 mg 1 2187
Sum biogene aminer 0,01000 mg 1003
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 37 18 1015, 1996
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,800 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby