DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 381
Majroe, rå
Engelsk navn
Turnip, raw
Taxonomisk navn
Brassica rapa var. rapa (Linnaeus, 1753)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 110 kJ 1003
Energi (kcal) 26 kcal 1003
Protein 0,6 g 0,5 - 0,6 2 1825
Protein, deklaration 0,6 g 0,5 - 0,6 2 1825
Kulhydrat difference 6,7 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 4,7 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 4,7 g 1003
Kostfibre 2,0 g 1,9 - 2,1 2 1825
Fedt 0,1 g 1 1825
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,04 g 5 1003
Aske 0,6 g 0,6 - 0,6 2 1825
Tørstof 8,0 g 7,6 - 8,3 2 1825
Vand 92,0 g 91,7 - 92,4 2 1825
Nitrogen 0,096 g 0,08 - 0,096 2 1825
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg 1344
beta-Caroten 0 µg 1344
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1344
E-vitamin 0 α-TE
alfa-Tokoferol 0 mg 2 1379
Thiamin (B1-vitamin) 0,0400 mg 1344
Riboflavin (B2-vitamin) 0,0450 mg 0,038 - 0,048 2 1022
Niacinækvivalent 1,13 NE 1003
Niacin 1,000 mg 0,87 - 0,97 4 1018
B6-vitamin 0,0800 mg 0,078 - 0,082 2 1025
Pantotensyre 0,200 mg 1352
Biotin 0,1000 µg 1344
Folat 20,0 µg 16,6 - 25,3 4 1374
Frit folat 17,0 µg 9 - 23,5 4 1374
B12-vitamin 0 µg 1352
C-vitamin 16,0 mg 1003
Ascorbinsyre 16,0 mg 1 1017
Cholin 11,1 mg 1 2187
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 17,0 mg 4,5 - 27 5 1058
Kalium 283 mg 253 - 324 5 1058
Calcium 50,0 mg 39 - 65 2 1030
Magnesium 8,00 mg 6,8 - 9,3 5 1058
Jern 0,500 mg 0,23 - 1,5 2 1043
Kobber 0,0400 mg 1 1348
Zink 0,230 mg 1 1348
Mangan 0,0680 mg 1 1348
Krom 0,500 µg 1 1348
Molybdæn 10,00 µg 1 1348
Selen 0 µg 1 1348
Fosfor 50,0 mg 1 1348
Jod 0,500 µg 0,35 - 0,7 3 T 519.0
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sum sukkerarter 3,80 g 1344
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Stivelse/Glykogen 0 g 1344
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 0,050 2135
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,040 2135
Sum flerumættede fedtsyrer 0,140 2135
Sum fedtsyrer 0,080 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,090 2135
Sum n-6 fedtsyrer 0,500 2135
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 15 160 1344
Leucin 25 260 1344
Lysin 12 120 1344
Methionin 7 70 1344
Phenylalanin 12 130 1344
Tyrosin 9 90 1344
Threonin 17 180 1344
Tryptofan 8 80 1344
Valin 15 160 1344
Arginin 10 100 1344
Histidin 5 50 1344
Alanin 28 290 1344
Asparaginsyre 35 360 1344
Glutaminsyre 56 580 1344
Glycin 15 160 1344
Prolin 21 220 1344
Serin 20 210 1344
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 0,01000 mg 0,0 - 0,025 1488
Sum biogene aminer 0,01000 mg 1003
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 16 1996
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,800 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby