DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 381
Majroe, rå
Engelsk navn
Turnip, raw
Taxonomisk navn
Brassica rapa var. rapa (Linnaeus, 1753)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 110 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 95 kJ 1003
Energi (kcal) 26 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 23 kcal 1003
Protein 0,6 g 0,5 - 0,6 2 1825
Protein, deklaration 0,6 g 0,5 - 0,6 2 1825
Kulhydrat difference 6,7 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 4,7 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 3,8 g 1003
Kostfibre 2,0 g 1,9 - 2,1 2 1825
Fedt 0,1 g 1 1825
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,04 g 5 1003
Aske 0,6 g 0,6 - 0,6 2 1825
Tørstof 8,0 g 7,6 - 8,3 2 1825
Vand 92,0 g 91,7 - 92,4 2 1825
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg 1344
beta-Caroten 0 µg 1344
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1344
E-vitamin 0 α-TE 1003
alfa-Tokoferol 0 mg 2 1379
Thiamin (B1-vitamin) 0,0400 mg 1344
Riboflavin (B2-vitamin) 0,0450 mg 0,038 - 0,048 2 1022
Niacinækvivalent 1,13 NE 1003
Niacin 1,000 mg 0,87 - 0,97 4 1018
B6-vitamin 0,0800 mg 0,078 - 0,082 2 1025
Pantotensyre 0,200 mg 1352
Biotin 0,1000 µg 1344
Folat 20,0 µg 16,6 - 25,3 4 1374
Frit folat 17,0 µg 9 - 23,5 4 1374
B12-vitamin 0 µg 1352
C-vitamin 16,0 mg 1003
Ascorbinsyre 16,0 mg 1 1017
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 17,0 mg 4,5 - 27 5 1058
Kalium 283 mg 253 - 324 5 1058
Calcium 50,0 mg 39 - 65 2 1030
Magnesium 8,00 mg 6,8 - 9,3 5 1058
Jern 0,500 mg 0,23 - 1,5 2 1043
Kobber 0,0400 mg 1 1348
Zink 0,230 mg 1 1348
Mangan 0,0680 mg 1 1348
Krom 0,500 µg 1 1348
Molybdæn 10,00 µg 1 1348
Selen 0 µg 1 1348
Fosfor 50,0 mg 1 1348
Jod 0,500 µg 0,35 - 0,7 3 T 519.0
Sum mineraler 409 mg 1003
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sum sukkerarter 3,80 g 1344
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Kostfibre og stivelse Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0 g 1344
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 0,050 2135
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,040 2135
Sum flerumættede fedtsyrer 0,140 2135
Sum fedtsyrer 0,080 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,090 2135
Sum n-6 fedtsyrer 0,500 2135
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 0,096 1825
Isoleucin 15 160 1344
Leucin 25 260 1344
Lysin 12 120 1344
Methionin 7 70 1344
Phenylalanin 12 130 1344
Tyrosin 9 90 1344
Threonin 17 180 1344
Tryptofan 8 80 1344
Valin 15 160 1344
Arginin 10 100 1344
Histidin 5 50 1344
Alanin 28 290 1344
Asparaginsyre 35 360 1344
Glutaminsyre 56 580 1344
Glycin 15 160 1344
Prolin 21 220 1344
Serin 20 210 1344
Sum essentielle Aminosyrer 116,16
Sum ikke essentielle aminosyrer 192,96
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 0,01000 mg 0,0 - 0,025 1488
Cholin 11,1 mg 1 2187
Sum biogene aminer 0,01000 mg 1003
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 16 1996
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,800 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby