Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)

Indstillinger

Fødevare ID: 388
Agurk, rå
Engelsk navn
Cucumber, raw
Taxonomisk navn
Cucumis sativus L.
Synonymer
Agurker
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 2 5 1879
Proteinomregningsfaktor (NCF) 6,25
Fedtsyrekonverteringsfaktor (FCF) 0,800
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 50 kJ 1003
Energi, kcal 12 kcal 1003
total-N 0,114 g 0,085 - 0,150 38 1068, 1825, 1842, 1859
Protein, total 0,7 g 0,531 - 0,938 38 1068, 1825, 1842, 1859
Protein, deklaration 0,7 g 1003
Kulhydrat best. v/diff. 2,4 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig 1,7 g 1003
kulhydrat, deklaration 1,7 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfiber 0,7 g 0,53 - 1,08 38 1305, 1842, 1859
Fedt, total 0,1 g 0,1 - 0,1 4 1068, 1825
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 0,4 g 0,3 - 0,55 26 1825, 1842, 1859
Tørstof 3,6 g 2,140 - 4,89 63 1068, 1305, 1808, 1825, 1842, 1859, 1879
Vand 96,4 g 95,110 - 97,860 63 1068, 1305, 1808, 1825, 1842, 1859, 1879
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 5,17 RE 1003
Retinol 0 µg 1344
ß-caroten 62,0 µg 66,0 23 - 92 4 1808
D-vitamin 0 µg 1003
D3 cholecalciferol 0 µg 1344
E-vitamin 0,150 α-TE 1003
alfa-tokoferol 0,150 mg 0,10 - 0,22 7 1034
K1-vitamin 16,4 µg 4 1928
B1-vitamin 0,017 mg 0,002 - 0,026 38 1305, 1842, 1859
B2-vitamin, riboflavin 0,017 mg 0,012 - 0,027 27 1305, 1859
Niacin 0,283 NE 1003
niacin 0,200 mg 0,12 - 0,21 10 1018
B6-vitamin 0,034 mg 0,015 - 0,051 38 1305, 1842, 1859
Pantothensyre 0,300 mg 1344
Biotin 0,400 µg 1344
Folat 17,6 µg 9,9 - 26 27 1305, 1859
Frit folat 14,0 µg 1344
B12-vitamin 0 µg 1344
C-vitamin 13,7 mg 1003
L-ascorbinsyre 9,74 mg 3,3 - 14,9 38 1305, 1842, 1859
L-dehydroascorbinsyre 4,00 mg 1837
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium, Na 10,0 mg 4,7 - 20,0 6 1058
Kalium, K 136 mg 84 - 202 27 1305, 1859
Calcium, Ca 20,7 mg 11 - 35 12 1015, 1030
Magnesium, Mg 9,23 mg 6,22 - 13,0 27 1305, 1859
Phosphor, P 25,3 mg 16,8 - 35,0 6 1015
Jern, Fe 0,220 mg 0,09 - 0,47 27 1305, 1859
Kobber, Cu 0,028 mg 0,023 0,01 - 0,045 46 1082
Zink, Zn 0,129 mg 0,00 - 0,21 71 1082, 1305, 1859
Jod, I 0,300 µg 0,1 - 0,75 5 1055
Mangan, Mn 0,100 mg 0,06 - 0,14 5 1348
Chrom, Cr 1,70 µg 0,60 0 - 51,9 41 1506
Selen, Se 0,300 µg 0,0 - 0,5 20 1843
Molybdæn, Mo 0 µg 1 1348
Nikkel, Ni 0,600 µg 0,01 - 2,6 20 1843
Kviksølv, Hg 0,370 µg 0 - 1,4 41 1506
Arsen, As 1,70 µg 1,60 0 - 2,20 41 1506
Cadmium, Cd 0,100 µg 0,01 - 0,62 20 1843
Bly, Pb 0,300 µg 0,1 - 1,3 20 1843
Organiske syrer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Benzoesyre 0,030 mg 1496
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 0,010 mg 0 - 0,025 1488
Serotonin 0,003 mg 2 1487
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fructose 0,702 g 0,705 0,6 - 0,8 6 1314, 1879
Glucose 0,540 g 0,500 0,4 - 0,7 5 1879
Monosaccharider, total 1,24 g 1003
Lactose 0 g 1655
Maltose 0 g 0 2 1314, 1879
Saccharose 0 g 0 6 1314, 1879
Disaccharider, total 0 g 1003
Raffinose 0 g 0 5 1879
Andre sukkerarter 0 g 0 5 1879
Sukkerarter, ialt 1,24 g 1003
Stivelse 0 g 1314
(a)Hexoses 0,170 g 1314
(b)Pentoses 0,070 g 1314
(c)UronicAcids 0,270 g 1314
Cellulose 0,390 g 1314
Lignin 0,030 g 1314
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C12:0 0,000 0,00 1345
C14:0 0,001 1,25 1345
C16:0 0,029 36,3 1345
C17:0 0,000 0,00 1345
C18:0 0,003 3,75 1345
C20:0 0,000 0,00 1345
Monoumættede fedtsyre g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,000 0,00 1345
C18:1,n-9 0,003 3,75 1345
C20:1,n-11 0,000 0,00 1345
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,023 28,8 1345
C18:3,n-3 0,021 26,3 1345
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 0,033 41,3 1003
Sum monoumættede 0,003 3,75 1003
Sum polyumættede 0,044 55,0 1003
Sum transfedtsyrer 0,000 0,00 1003
Fedtsyrer, total 0,080 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,021 26,3 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,023 28,8 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 18 160 1059
Leucin 27 240 1059
Lysin 23 200 1059
Methionin 9 82 1059
Cystin 2 18 1059
Phenylalanin 17 150 1059
Tyrosin 10 91 1059
Threonin 16 140 1059
Tryptofan 5 45 1059
Valin 22 190 1059
Arginin 27 240 1059
Histidin 8 73 1059
Alanin 23 200 1059
Asparaginsyre 40 350 1059
Glutaminsyre 222 1950 1059
Glycin 25 220 1059
Prolin 13 110 1059
Serin 25 220 1059

© 2019 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby