DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 388
Agurk, rå
Engelsk navn
Cucumber, raw
Taxonomisk navn
Cucumis sativus (Linnaeus, 1753)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 50 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 46 kJ 1003
Energi (kcal) 12 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 11 kcal 1003
Protein 0,7 g 0,531 - 1,07 52 1068, 1825, 1842, 1859, 2127
Protein fra Aminosyrer 0,5 g 1003
Protein, deklaration 0,7 g 0,531 - 1,07 52 1068, 1825, 1842, 1859, 2127
Kulhydrat difference 2,6 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 1,8 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 1,6 g 1003
Kostfibre 0,8 g 0,53 - 1,08 52 1305, 1842, 1859, 2127
Fedt 0,0 g 0,1 - 0,5 8 1068, 2127
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,01 g 14 1003
Aske 0,4 g 0,3 - 0,55 36 1842, 1859, 2127
Tørstof 3,7 g 2,14 - 4,89 73 1068, 1305, 1808, 1842, 1859, 1879, 2127
Vand 96,3 g 95,1 - 97,8 73 1068, 1305, 1808, 1842, 1859, 1879, 2127
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 10,3 RE 1003
Retinol 0 µg 1344
beta-Caroten 62,0 µg 66,0 23 - 92 4 1808
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1344
E-vitamin 0,0467 α-TE 1003
alfa-Tokoferol 0,0467 mg 0,05 0,04 - 0,05 3 2127
K1-vitamin 16,4 µg 4 1928
K-vitamin 16,4 µg
Thiamin (B1-vitamin) 0,0147 mg 0,002 - 0,029 52 1305, 1842, 1859, 2127
Riboflavin (B2-vitamin) 0,0132 mg 0,012 - 0,027 41 1305, 1859, 2127
Niacinækvivalent 0,270 NE 1003
Niacin 0,184 mg 0,166 0,134 - 0,29 14 2127
B6-vitamin 0,0360 mg 0,015 - 0,06 52 1305, 1842, 1859, 2127
Pantotensyre 0,150 mg 0,147 0,105 - 0,22 14 2127
Biotin 0,787 µg 0,78 0,58 - 1,16 9 2127
Folat 17,6 µg 9,9 - 26 27 1305, 1859
B12-vitamin 0 µg 1344
C-vitamin 10,4 mg 1003
Ascorbinsyre 9,10 mg 2,9 - 14,9 52 1305, 1842, 1859, 2127
Dehydroascorbinsyre 1,31 mg 1,35 0,74 - 2,2 14 2127
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 2,41 mg 2,09 0,297 - 6,26 14 2127
Kalium 147 mg 84 - 239 41 1305, 1859, 2127
Calcium 17,7 mg 9,9 - 29,4 20 1015, 2127
Magnesium 9,53 mg 6,22 - 13 41 1305, 1859, 2127
Jern 0,197 mg 0,09 - 0,47 41 1305, 1859, 2127
Kobber 0,0269 mg 0,008 - 0,046 60 1082, 2127
Zink 0,126 mg 0,0 - 0,21 85 1082, 1305, 1859, 2127
Mangan 0,0944 mg 0,086 0,051 - 0,164 14 2127
Krom 0 µg - 0,24 14 2127
Molybdæn 0 µg 1 1348
Selen 0,0326 µg 0,058 - 0,22 14 2127
Fosfor 27,4 mg 16,8 - 35,6 20 1015, 2127
Jod 0,498 µg 0,1 - 5,34 19 1055, 2127
Nikkel 0,561 µg 0,26 0,032 - 2,04 14 2127
Kviksølv 0 µg - 0,013 14 2127
Arsen 0,245 µg 0,186 0,096 - 0,55 14 2127
Cadmium 0,0394 µg 0,023 0,02 - 0,237 14 2127
Bly 0,115 µg 0,087 0,061 - 0,28 14 2127
Sum mineraler 205 mg 1003
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0,874 g 0,84 0,6 - 1,26 19 1879, 2127
Glukose 0,682 g 0,63 0,24 - 1,18 19 1879, 2127
Sum monosakkarider 1,56 g 1003
Laktose 0 g 1655
Maltose 0 g 0,0 1 1314, 1879
Sakkarose 0 g 0,0 - 0,1 19 1879, 2127
Sum disakkarider 0 g 1003
Raffinose 0 g 0,0 5 1879
Sum sukkerarter 1,56 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Kostfibre og stivelse Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0 g 0,0 - 0,15 1 1314, 2127
Cellulose 0,390 g 1314
Lignin 0,0300 g 1314
Organiske syrer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Benzosyre 0,0300 mg 1496
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C12:0 0,000 0,0 1345
C14:0 0,000 1,25 1345
C16:0 0,007 36,2 1345
C17:0 0,000 0,0 1345
C18:0 0,001 3,75 1345
C20:0 0,000 0,0 1345
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,000 0,0 1345
C18:1,n-9 0,001 3,75 1345
C20:1,n-11 0,000 0,0 1345
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,006 28,7 1345
C18:3,n-3 0,005 26,2 1345
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 0,008 41,2 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,001 3,75 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,011 55 1003
Sum fedtsyrer 0,020 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,005 26,2 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,006 28,7 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 0,115 1068, 1825, 1842, 1859, 2127
Isoleucin 18 160 1059
Leucin 28 240 1059
Lysin 23 200 1059
Methionin 9 82 1059
Cystin 2 18 1059
Phenylalanin 17 150 1059
Tyrosin 10 91 1059
Threonin 16 140 1059
Tryptofan 5 45 1059
Valin 22 190 1059
Arginin 28 240 1059
Histidin 8 73 1059
Alanin 23 200 1059
Asparaginsyre 40 350 1059
Glutaminsyre 225 1950 1059
Glycin 25 220 1059
Prolin 13 110 1059
Serin 25 220 1059
Sum essentielle Aminosyrer 147,569
Sum ikke essentielle aminosyrer 391,865
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 0,01000 mg 0,0 - 0,025 1488
Serotonin 0,00300 mg 2 1487
Cholin 6,00 mg 1 2187
Sum biogene aminer 0,0130 mg 1003
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 3 19 1879, 2127
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,800 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby