DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 388
Agurk, rå
Engelsk navn
Cucumber, raw
Taxonomisk navn
Cucumis sativus L.
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 3 19 2127, 1879
Nitrogen-til-protein faktor 6,25
FCF 0,800 1003
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 50 kJ 1003
Energi, kcal 12 kcal 1003
Nitrogen, total 0,115 g 0,085 - 0,172 52 1859, 1842, 2127, 1068, 1825
Protein, videnskabelig 0,7 g 0,531 - 1,07 52 1859, 1842, 2127, 1068, 1825
Protein, deklaration 0,7 g 0,531 - 1,07 52 1859, 1842, 2127, 1068, 1825
Kulhydrat, difference 2,6 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, videnskabelig 1,8 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, deklaration 1,6 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfibre 0,8 g 0,53 - 1,08 52 1305, 1842, 2127, 1859
Fedt, total 0,0 g 0,1 - 0,1 8 2127, 1068
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 0,4 g 0,3 - 0,55 36 2127, 1842, 1859
Tørstof 3,7 g 2,14 - 4,89 73 1859, 1842, 1808, 1305, 1068, 1879, 2127
Vand 96,3 g 95,1 - 97,8 73 1859, 2127, 1879, 1068, 1305, 1808, 1842
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 5,17 RE 1003
Retinol 0 µg 1344
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1344
E-vitamin 0,0467 α-TE
alfa-tokoferol 0,0467 mg 0,05 0,04 - 0,05 3 2127
K1-vitamin 16,4 µg 4 1928
B1-vitamin 0,0147 mg 0,002 - 0,029 52 2127, 1859, 1305, 1842
B2-vitamin, riboflavin 0,0132 mg 0,012 - 0,027 41 2127, 1859, 1305
Niacinækvivalent 0,270 NE 1003
Niacin 0,184 mg 0,166 0,134 - 0,29 14 2127
B6-vitamin 0,0360 mg 0,015 - 0,06 52 1859, 2127, 1842, 1305
Pantothensyre 0,150 mg 0,1475 0,105 - 0,22 14 2127
Biotin 0,787 µg 0,78 0,58 - 1,16 9 2127
Folat 17,6 µg 9,9 - 26 27 1859, 1305
B12-vitamin 0 µg 1344
C-vitamin 10,4 mg 1003
L-ascorbinsyre 9,10 mg 2,9 - 14,9 52 2127, 1859, 1842, 1305
L-dehydroascorbinsyre 1,31 mg 1,35 0,74 - 2,2 14 2127
beta-caroten 62,0 µg 66 23 - 92 4 1808
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium, Na 2,41 mg 2,09 0,2 - 6,26 14 2127
Kalium, K 147 mg 84 - 239 41 1859, 1305, 2127
Calcium, Ca 17,7 mg 9,9 - 29,4 20 1015, 2127
Magnesium, Mg 9,53 mg 6,22 - 13 41 1305, 1859, 2127
Fosfor, P 27,4 mg 16,8 - 35,6 20 2127, 1015
Jern, Fe 0,197 mg 0,09 - 0,47 41 1305, 1859, 2127
Kobber, Cu 0,0269 mg 0,008 - 0,046 60 2127, 1082
Zink, Zn 0,126 mg 0 - 0,21 85 1305, 1082, 1859, 2127
Jod, I 0,498 µg 0,1 - 5,34 19 2127, 1055
Mangan, Mn 0,0944 mg 0,0865 0,051 - 0,164 14 2127
Chrom, Cr 0 µg 14 2127
Selen, Se 0,0326 µg 0,056 - 0,22 14 2127
Molybdæn, Mo 0 µg 1 1348
Nikkel, Ni 0,561 µg 0,26 0,032 - 2,04 14 2127
Kviksølv, Hg 0 µg 14 2127
Arsen, As 0,245 µg 0,1865 0,065 - 0,55 14 2127
Cadmium, Cd 0,0394 µg 0,023 0,017 - 0,237 14 2127
Bly, Pb 0,115 µg 0,0875 0,041 - 0,28 14 2127
Organiske syrer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Benzoesyre 0,0300 mg 1496
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 0,01000 mg 0 - 0,025 1488
Serotonin 0,00300 mg 2 1487
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0,874 g 0,84 0,6 - 1,26 19 1879, 2127
Glukose 0,682 g 0,63 0,24 - 1,18 19 1879, 2127
Monosaccharider, total 1,56 g 1003
Laktose 0 g 1655
Maltose 0 g 0 1 1879
Sakkarose 0 g 19 1879, 2127
Disaccharider, total 0 g 1003
Raffinose 0 g 0 5 1879
Andre sukkerarter 0 g 0 5 1879
Sukkerarter, total 1,56 g 1003
Stivelse 0 g 1 2127
Hexose 0,170 g 1314
Pentose 0,0700 g 1314
Uronic Acid 0,270 g 1314
Cellulose 0,390 g 1314
Lignin 0,0300 g 1314
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C12:0 0,000 0 1345
C14:0 0,000 1,25 1345
C16:0 0,007 36,2 1345
C17:0 0,000 0 1345
C18:0 0,001 3,75 1345
C20:0 0,000 0 1345
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,000 0 1345
C18:1,n-9 0,001 3,75 1345
C20:1,n-11 0,000 0 1345
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,006 28,7 1345
C18:3,n-3 (ALA) 0,005 26,2 1345
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 0,008 41,2 1003
Sum monoumættede 0,001 3,75 1003
Sum polyumættede 0,011 55 1003
Fedtsyrer, total 0,020 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,005 26,2 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,006 28,7 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 18 160 1059
Leucin 28 240 1059
Lysin 23 200 1059
Methionin 9 82 1059
Cystin 2 18 1059
Phenylalanin 17 150 1059
Tyrosin 10 91 1059
Threonin 16 140 1059
Tryptofan 5 45 1059
Valin 22 190 1059
Arginin 28 240 1059
Histidin 8 73 1059
Alanin 23 200 1059
Asparaginsyre 40 350 1059
Glutaminsyre 225 1950 1059
Glycin 25 220 1059
Prolin 13 110 1059
Serin 25 220 1059

© 2020 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby