DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 388
Agurk, rå
Engelsk navn
Cucumber, raw
Taxonomisk navn
Cucumis sativus (Linnaeus, 1753)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 50 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 50 kJ 1003
Energi (kcal) 12 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 12 kcal 1003
Protein 0,7 g 0,531 - 1,07 52 1068, 1825, 1842, 1859, 2127
Protein fra Aminosyrer 0,5 g 1003
Protein, deklaration 0,7 g 0,531 - 1,07 52 1068, 1825, 1842, 1859, 2127
Kulhydrat difference 2,6 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 1,8 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 1,8 g 1003
Kostfibre 0,8 g 0,53 - 1,08 52 1305, 1842, 1859, 2127
Fedt 0,0 g 0,1 - 0,5 8 1068, 2127
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,01 g 14 1003
Aske 0,4 g 0,3 - 0,55 36 1842, 1859, 2127
Tørstof 3,7 g 2,14 - 4,89 73 1068, 1305, 1808, 1842, 1859, 1879, 2127
Vand 96,3 g 95,1 - 97,8 73 1068, 1305, 1808, 1842, 1859, 1879, 2127
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 10,3 RE 1003
Retinol 0 µg 1344
beta-Caroten 62,0 µg 66,0 23 - 92 4 1808
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1344
E-vitamin 0,0467 α-TE
alfa-Tokoferol 0,0467 mg 0,05 0,04 - 0,05 3 2127
K1-vitamin 16,4 µg 4 1928
Thiamin (B1-vitamin) 0,0147 mg 0,002 - 0,029 52 1305, 1842, 1859, 2127
Riboflavin (B2-vitamin) 0,0132 mg 0,012 - 0,027 41 1305, 1859, 2127
Niacinækvivalent 0,270 NE 1003
Niacin 0,184 mg 0,166 0,134 - 0,29 14 2127
B6-vitamin 0,0360 mg 0,015 - 0,06 52 1305, 1842, 1859, 2127
Pantotensyre 0,150 mg 0,147 0,105 - 0,22 14 2127
Biotin 0,787 µg 0,78 0,58 - 1,16 9 2127
Folat 17,6 µg 9,9 - 26 27 1305, 1859
B12-vitamin 0 µg 1344
C-vitamin 10,4 mg 1003
Ascorbinsyre 9,10 mg 2,9 - 14,9 52 1305, 1842, 1859, 2127
Dehydroascorbinsyre 1,31 mg 1,35 0,74 - 2,2 14 2127
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 2,41 mg 2,09 0,297 - 6,26 14 2127
Kalium 147 mg 84 - 239 41 1305, 1859, 2127
Calcium 17,7 mg 9,9 - 29,4 20 1015, 2127
Magnesium 9,53 mg 6,22 - 13 41 1305, 1859, 2127
Jern 0,197 mg 0,09 - 0,47 41 1305, 1859, 2127
Kobber 0,0269 mg 0,008 - 0,046 60 1082, 2127
Zink 0,126 mg 0,0 - 0,21 85 1082, 1305, 1859, 2127
Mangan 0,0944 mg 0,086 0,051 - 0,164 14 2127
Krom 0 µg - 0,24 14 2127
Molybdæn 0 µg 1 1348
Selen 0,0326 µg 0,058 - 0,22 14 2127
Fosfor 27,4 mg 16,8 - 35,6 20 1015, 2127
Jod 0,498 µg 0,1 - 5,34 19 1055, 2127
Nikkel 0,561 µg 0,26 0,032 - 2,04 14 2127
Kviksølv 0 µg - 0,013 14 2127
Arsen 0,245 µg 0,186 0,096 - 0,55 14 2127
Cadmium 0,0394 µg 0,023 0,02 - 0,237 14 2127
Bly 0,115 µg 0,087 0,061 - 0,28 14 2127
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0,874 g 0,84 0,6 - 1,26 19 1879, 2127
Glukose 0,682 g 0,63 0,24 - 1,18 19 1879, 2127
Sum monosakkarider 1,56 g 1003
Laktose 0 g 1655
Maltose 0 g 0,0 1 1879
Sakkarose 0 g 0,0 - 0,1 19 1879, 2127
Sum disakkarider 0 g 1003
Raffinose 0 g 0,0 5 1879
Sum sukkerarter 1,56 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Ukendt (?) Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0 g - 0,15 1 2127
Cellulose 0,390 g 1314
Lignin 0,0300 g 1314
Organiske syrer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Benzosyre 0,0300 mg 1496
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C12:0 0,000 0,0 1345
C14:0 0,000 1,25 1345
C16:0 0,007 36,2 1345
C17:0 0,000 0,0 1345
C18:0 0,001 3,75 1345
C20:0 0,000 0,0 1345
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,000 0,0 1345
C18:1,n-9 0,001 3,75 1345
C20:1,n-11 0,000 0,0 1345
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,006 28,7 1345
C18:3,n-3 0,005 26,2 1345
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 0,008 41,2 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,001 3,75 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,011 55 1003
Sum fedtsyrer 0,020 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,005 26,2 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,006 28,7 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 0,115 1068, 1825, 1842, 1859, 2127
Isoleucin 18 160 1059
Leucin 28 240 1059
Lysin 23 200 1059
Methionin 9 82 1059
Cystin 2 18 1059
Phenylalanin 17 150 1059
Tyrosin 10 91 1059
Threonin 16 140 1059
Tryptofan 5 45 1059
Valin 22 190 1059
Arginin 28 240 1059
Histidin 8 73 1059
Alanin 23 200 1059
Asparaginsyre 40 350 1059
Glutaminsyre 225 1950 1059
Glycin 25 220 1059
Prolin 13 110 1059
Serin 25 220 1059
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 0,01000 mg 0,0 - 0,025 1488
Serotonin 0,00300 mg 2 1487
Cholin 6,00 mg 1 2187
Sum biogene aminer 0,0130 mg 1003
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 3 19 1879, 2127
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,800 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby