Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)

Indstillinger

Fødevare ID: 40
Ribs, rå
Engelsk navn
Currant, red, raw
Taxonomisk navn
Ribes rubrum L.
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 3
Proteinomregningsfaktor (NCF) 6,25
Fedtsyrekonverteringsfaktor (FCF) 0,800
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 265 kJ 1003
Energi, kcal 63 kcal 1003
total-N 0,211 g 0,128 - 0,304 19 1073, 1825
Protein, total 1,3 g 0,800 - 1,900 19 1073, 1825
Protein, deklaration 1,3 g 1003
Kulhydrat best. v/diff. 12,8 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig 8,6 g 1003
kulhydrat, deklaration 8,6 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfiber 4,2 g 3,4 - 4,9 4 1825
Fedt, total 1,7 g 1 1825
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 0,5 g 0,4 - 0,6 4 1825
Tørstof 16,3 g 10,600 - 20,400 21 1073, 1825, 1878
Vand 83,7 g 79,600 - 89,400 21 1073, 1825, 1878
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 1,75 RE 1003
Retinol 0 µg 1344
ß-caroten 21,0 µg 17 - 25 2 1020
D-vitamin 0 µg 1003
D3 cholecalciferol 0 µg 1344
E-vitamin 0,800 α-TE 1003
alfa-tokoferol 0,800 mg 0,77 - 0,77 2 1034
B1-vitamin 0,025 mg 0,019 - 0,031 3 1019
B2-vitamin, riboflavin 0,020 mg 0,020 - 0,021 3 1022
Niacin 0,550 NE 1003
niacin 0,300 mg 0,27 - 0,36 10 1018
B6-vitamin 0,045 mg 0,028 - 0,058 5 1025
Pantothensyre 0,064 mg 1352
Biotin 2,60 µg 1344
Folat 26,0 µg 6 1803
Frit folat 15,0 µg 100 1002
B12-vitamin 0 µg 1352
C-vitamin 49,0 mg 1003
L-ascorbinsyre 49,0 mg 25 - 70 15 1073
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium, Na 3,00 mg 2,4 - 4,1 5 1058
Kalium, K 262 mg 238 - 294 5 1058
Calcium, Ca 31,1 mg 16,5 - 42 9 1015, 1030
Magnesium, Mg 11,0 mg 9,2 - 13,6 5 1058
Phosphor, P 50,9 mg 43,3 - 65,8 6 1015
Jern, Fe 0,650 mg 0,46 - 0,83 5 1043
Kobber, Cu 0,088 mg 0,088 0,056 - 0,110 4 1082
Zink, Zn 0,180 mg 0,160 0,13 - 0,27 4 1082
Jod, I 1,10 µg 0,8 - 1,9 5 1055
Mangan, Mn 0,190 mg 0,14 - 0,24 6 1348
Chrom, Cr 0,200 µg 0,200 0 - 0,4 2 1506
Selen, Se 0 µg 0 2 1506
Molybdæn, Mo 10,0 µg 2 1348
Nikkel, Ni 8,70 µg 8,10 2,3 - 17,9 12 1539
Kviksølv, Hg 0,150 µg 0,150 0 - 0,3 2 1506
Arsen, As 0,030 µg 0,030 0 - 0,05 2 1506
Cadmium, Cd 0,580 µg 0,480 0,17 - 1,29 12 1539
Bly, Pb 1,20 µg 1,10 0,6 - 2,2 12 1539
Organiske syrer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Benzoesyre 0,030 mg 1496
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Tyramin 0,030 mg 1 1485
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fructose 3,69 g 4,40 1,76 - 4,9 3 1314, 1878
Glucose 3,33 g 4,50 0,69 - 4,8 3 1314, 1878
Monosaccharider, total 7,02 g 1003
Lactose 0 g 1655
Maltose 0 g 0 3 1314, 1878
Saccharose 0,043 g 0,000 0 - 0,13 3 1314, 1878
Disaccharider, total 0,043 g 1003
Sukkerarter, ialt 7,06 g 1003
Sorbitol 0 g 0 2 1878
Sukkeralkoholer, total 0 g 1003
Stivelse 0 g 1314
(a)Hexoses 1,20 g 1314
(b)Pentoses 0,250 g 1314
(c)UronicAcids 0,570 g 1314
Cellulose 0,880 g 1314
Lignin 0,720 g 1314
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:0 0,309 22,7 1039
C18:0 0,071 5,25 1039
Monoumættede fedtsyre g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,027 1,99 1039
C18:1,n-9 0,247 18,2 1039
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,397 29,2 1039
C18:3,n-3 0,309 22,7 1039
C20:4,n-6 0,000 0,00 1039
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 0,380 27,9 1003
Sum monoumættede 0,274 20,1 1003
Sum polyumættede 0,706 51,9 1003
Sum transfedtsyrer 0,000 0,00 1003
Fedtsyrer, total 1,36 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,309 22,7 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,397 29,2 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Tryptofan 15 73 1027

© 2019 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby