DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 40
Ribs, rå
Engelsk navn
Currant, red, raw
Taxonomisk navn
Ribes rubrum (Linnaeus, 1753)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 265 kJ 1003
Energi (kcal) 63 kcal 1003
Protein 1,3 g 0,8 - 1,9 19 1073, 1825
Protein, deklaration 1,3 g 0,8 - 1,9 19 1073, 1825
Kulhydrat difference 12,8 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 8,6 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 8,6 g 1003
Kostfibre 4,2 g 3,4 - 4,9 4 1825
Fedt 1,7 g 1 1825
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,01 g 5 1003
Aske 0,5 g 0,4 - 0,6 4 1825
Tørstof 16,3 g 10,6 - 20,4 21 1878, 1073, 1825
Vand 83,7 g 79,6 - 89,4 21 1878, 1073, 1825
Nitrogen 0,211 g 0,128 - 0,304 19 1073, 1825
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 3,50 RE 1003
Retinol 0 µg 1344
beta-Caroten 21,0 µg 17 - 25 2 1020
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1344
E-vitamin 0,800 α-TE
alfa-Tokoferol 0,800 mg 0,77 - 0,77 2 1034
Thiamin (B1-vitamin) 0,0250 mg 0,019 - 0,031 3 1019
Riboflavin (B2-vitamin) 0,0200 mg 0,02 - 0,021 3 1022
Niacinækvivalent 0,556 NE 1003
Niacin 0,300 mg 0,27 - 0,36 10 1018
B6-vitamin 0,0450 mg 0,028 - 0,058 5 1025
Pantotensyre 0,0640 mg 1352
Biotin 2,60 µg 1344
Folat 26,0 µg 6 1803
Frit folat 15,0 µg 100 1002
B12-vitamin 0 µg 1352
C-vitamin 49,0 mg 1003
Ascorbinsyre 49,0 mg 25 - 70 15 1073
Cholin 7,60 mg 1 2187
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 3,00 mg 2,4 - 4,1 5 1058
Kalium 262 mg 238 - 294 5 1058
Calcium 31,1 mg 16,5 - 42 9 1015, 1030
Magnesium 11,0 mg 9,2 - 13,6 5 1058
Jern 0,650 mg 0,46 - 0,83 5 1043
Kobber 0,0880 mg 0,088 0,056 - 0,11 4 1082
Zink 0,180 mg 0,16 0,13 - 0,27 4 1082
Mangan 0,190 mg 0,14 - 0,24 6 1348
Krom 0,200 µg 0,2 0,0 - 0,4 2 1506
Molybdæn 10,00 µg 2 1348
Selen 0 µg 0,0 2 1506
Fosfor 50,9 mg 43,3 - 65,8 6 1015
Jod 1,10 µg 0,8 - 1,9 5 1055
Nikkel 8,70 µg 8,1 2,3 - 17,9 12 1539
Kviksølv 0,150 µg 0,15 0,0 - 0,3 2 1506
Arsen 0,0300 µg 0,03 0,0 - 0,05 2 1506
Cadmium 0,580 µg 0,48 0,17 - 1,29 12 1539
Bly 1,20 µg 1,1 0,6 - 2,2 12 1539
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 4,65 g 4,65 4,4 - 4,9 2 1878
Glukose 4,65 g 4,65 4,5 - 4,8 2 1878
Sum monosakkarider 9,30 g 1003
Laktose 0 g 1655
Maltose 0 g 0,0 2 1878
Sakkarose 0 g 0,0 2 1878
Sum disakkarider 0 g 1003
Sum sukkerarter 9,30 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Sorbitol 0 g 0,0 2 1878
Sum sukkeralkoholer 0 g 1003
Stivelse/Glykogen 0 g 1314
Cellulose 0,880 g 1314
Lignin 0,720 g 1314
Organiske syrer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Benzosyre 0,0300 mg 1496
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:0 0,309 22,6 1039
C18:0 0,071 5,24 1039
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,027 1,98 1039
C18:1,n-9 0,247 18,1 1039
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,397 29,2 1039
C18:3,n-3 0,309 22,6 1039
C20:4,n-6 0,000 0,0 1039
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 0,380 27,9 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,274 20,1 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,706 51,9 1003
Sum fedtsyrer 1,360 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,309 22,6 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,397 29,2 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Tryptofan 15 73 1027
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Tyramin 0,0300 mg 1 1485
Sum biogene aminer 0,0300 mg 1003
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 3 1996
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,800 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby