Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)

Indstillinger

Fødevare ID: 41
Rosenkål, uspec., rå
Engelsk navn
Brussels sprouts, raw
Taxonomisk navn
Brassica oleracea L. convar. oleracea (L.) var. gemmifera DC
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 25 12 1015, 1879
Proteinomregningsfaktor (NCF) 6,25
Fedtsyrekonverteringsfaktor (FCF) 0,800
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 223 kJ 1003
Energi, kcal 53 kcal 1003
total-N 0,726 g 0,240 - 1,024 32 1073, 1825
Protein, total 4,5 g 1,500 - 6,400 32 1073, 1825
Protein, deklaration 4,5 g 1003
Kulhydrat best. v/diff. 9,6 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig 5,5 g 1003
kulhydrat, deklaration 5,5 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfiber 4,1 g 3,7 - 4,5 4 1825
Fedt, total 0,5 g 0,4 - 0,6 6 1073, 1825
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 1,1 g 1,0 - 1,2 4 1825
Tørstof 15,8 g 11,800 - 18,900 45 1073, 1808, 1825, 1879
Vand 84,2 g 81,100 - 88,200 45 1073, 1808, 1825, 1879
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 18,3 RE 1003
Retinol 0 µg 1344
ß-caroten 220 µg 241 127 - 277 7 1808
D-vitamin 0 µg 1003
D3 cholecalciferol 0 µg 1344
E-vitamin 0,900 α-TE 1003
alfa-tokoferol 0,900 mg 0,72 - 1,00 4 1034
K1-vitamin 250 µg 1006
B1-vitamin 0,120 mg 0,101 - 0,149 9 1019
B2-vitamin, riboflavin 0,160 mg 0,137 - 0,200 10 1022
Niacin 1,67 NE 1003
niacin 0,800 mg 0,68 - 1,07 10 1018
B6-vitamin 0,280 mg 0,220 - 0,297 6 1025
Pantothensyre 0,723 mg 1352
Biotin 0,400 µg 1344
Folat 130 µg 6 1803
Frit folat 45,0 µg 23,0 - 91,2 4 1374
B12-vitamin 0 µg 1352
C-vitamin 119 mg 1003
L-ascorbinsyre 119 mg 85 - 158 28 1073
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium, Na 8,00 mg 3,4 - 14,0 6 1058
Kalium, K 483 mg 398 - 555 6 1058
Calcium, Ca 22,5 mg 18,7 - 27,4 6 1015
Magnesium, Mg 24,0 mg 20,9 - 26,0 6 1058
Phosphor, P 83,7 mg 56,7 - 106 6 1015
Jern, Fe 0,900 mg 0,77 - 1,1 6 1043
Kobber, Cu 0,053 mg 0,037 - 0,064 8 1103
Zink, Zn 0,430 mg 0,30 - 0,62 8 1103
Jod, I 0,250 µg 0,08 - 0,53 6 1055
Mangan, Mn 0,270 mg 1349
Chrom, Cr 0,400 µg 0,350 0,3 - 0,4 2 1506
Selen, Se 1,10 µg 0,70 0,0 - 3,7 13 1914
Molybdæn, Mo 7,00 µg 1349
Nikkel, Ni 5,60 µg 5,10 2,0 - 11,3 10 1843
Kviksølv, Hg 0,050 µg 0,050 0 - 0,1 2 1506
Arsen, As 0,010 µg 0,010 0 - 0,01 2 1506
Cadmium, Cd 1,09 µg 0,52 - 2,79 23 1843, 1914
Bly, Pb 1,04 µg 0,1 - 2,5 23 1843, 1914
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fructose 0,957 g 0,800 0,40 - 1,9 7 1314, 1879
Glucose 1,08 g 0,80 0,23 - 2,5 7 1314, 1879
Monosaccharider, total 2,03 g 1003
Lactose 0 g 1655
Maltose 0 g 0 2 1314, 1879
Saccharose 1,64 g 1,50 0,2 - 2,8 7 1314, 1879
Disaccharider, total 1,64 g 1003
Raffinose 0,067 g 0,000 0 - 0,2 6 1879
Andre sukkerarter 0 g 0 6 1879
Sukkerarter, ialt 3,67 g 1003
Stivelse 0,490 g 1314
(a)Hexoses 0,930 g 1314
(b)Pentoses 2,20 g 1314
(c)UronicAcids 0,880 g 1314
Cellulose 1,28 g 1314
Lignin 0,080 g 1314
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:0 0,074 17,9 1039
C18:0 0,005 1,32 1039
Monoumættede fedtsyre g/100g % Kilde
C18:1,n-9 0,015 3,68 1039
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,074 17,9 1039
C18:3,n-3 0,245 59,2 1039
C20:4,n-6 0,000 0,00 1039
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 0,079 19,1 1003
Sum monoumættede 0,015 3,63 1003
Sum polyumættede 0,319 77,2 1003
Sum transfedtsyrer 0,000 0,00 1003
Fedtsyrer, total 0,413 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,245 59,3 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,074 17,9 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 152 210 1059
Leucin 203 280 1059
Lysin 225 310 1059
Methionin 49 67 1059
Cystin 21 29 1059
Phenylalanin 131 180 1059
Tyrosin 73 100 1059
Threonin 145 200 1059
Tryptofan 52 71 1059
Valin 240 330 1059
Arginin 298 410 1059
Histidin 94 130 1059
Alanin 211 290 1059
Asparaginsyre 421 580 1059
Glutaminsyre 762 1050 1059
Glycin 145 200 1059
Prolin 755 1040 1059
Serin 196 270 1059

© 2019 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby