DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 41
Rosenkål, uspec., rå
Engelsk navn
Brussels sprouts, raw
Taxonomisk navn
Brassica oleracea var. gemmifera (Linnaeus, 1753)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 223 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 200 kJ 1003
Energi (kcal) 53 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 48 kcal 1003
Protein 4,5 g 1,5 - 6,4 32 1825, 1073
Protein fra Aminosyrer 3,6 g 1003
Protein, deklaration 4,5 g 1,5 - 6,4 32 1825, 1073
Kulhydrat difference 9,6 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 5,5 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 4,2 g 1003
Kostfibre 4,1 g 3,7 - 4,5 4 1825
Fedt 0,5 g 0,4 - 0,6 6 1073, 1825
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,02 g 6 1003
Aske 1,1 g 1 - 1,2 4 1825
Tørstof 15,8 g 11,8 - 18,9 45 1879, 1073, 1808, 1825
Vand 84,2 g 81,1 - 88,2 45 1879, 1073, 1808, 1825
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 36,7 RE 1003
Retinol 0 µg 1344
beta-Caroten 220 µg 241,0 127 - 277 7 1808
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1344
E-vitamin 0,900 α-TE 1003
alfa-Tokoferol 0,900 mg 0,72 - 1 4 1034
K1-vitamin 250 µg 1006
K-vitamin 250 µg
Thiamin (B1-vitamin) 0,120 mg 0,101 - 0,149 9 1019
Riboflavin (B2-vitamin) 0,160 mg 0,137 - 0,2 10 1022
Niacinækvivalent 1,66 NE 1003
Niacin 0,800 mg 0,68 - 1,07 10 1018
B6-vitamin 0,280 mg 0,22 - 0,297 6 1025
Pantotensyre 0,723 mg 1352
Biotin 0,400 µg 1344
Folat 130 µg 6 1803
Frit folat 45,0 µg 23 - 91,2 4 1374
B12-vitamin 0 µg 1352
C-vitamin 119 mg 1003
Ascorbinsyre 119 mg 85 - 158 28 1073
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 8,00 mg 3,4 - 14 6 1058
Kalium 483 mg 398 - 555 6 1058
Calcium 22,5 mg 18,7 - 27,4 6 1015
Magnesium 24,0 mg 20,9 - 26 6 1058
Jern 0,900 mg 0,77 - 1,1 6 1043
Kobber 0,0530 mg 0,037 - 0,064 8 1103
Zink 0,430 mg 0,3 - 0,62 8 1103
Mangan 0,270 mg 1349
Krom 0,400 µg 0,35 0,3 - 0,4 2 1506
Molybdæn 7,00 µg 1349
Selen 1,10 µg 0,7 0,0 - 3,7 13 1914
Fosfor 83,7 mg 56,7 - 106 6 1015
Jod 0,250 µg 0,08 - 0,53 6 1055
Nikkel 5,60 µg 5,1 2 - 11,3 10 1843
Kviksølv 0,0500 µg 0,05 0,0 - 0,1 2 1506
Arsen 0,01000 µg 0,01 0,0 - 0,01 2 1506
Cadmium 1,09 µg 0,52 - 2,79 23 1843, 1914
Bly 1,03 µg 0,1 - 2,5 23 1843, 1914
Sum mineraler 622 mg 1003
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0,957 g 0,8 0,4 - 1,9 6 1879, 1314
Glukose 1,08 g 0,8 0,23 - 2,5 6 1879, 1314
Sum monosakkarider 2,03 g 1003
Laktose 0 g 1655
Maltose 0 g 0,0 1 1879, 1314
Sakkarose 1,64 g 1,5 0,2 - 2,8 6 1879, 1314
Sum disakkarider 1,64 g 1003
Raffinose 0,0667 g 0,0 0,0 - 0,2 6 1879
Sum sukkerarter 3,67 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Kostfibre og stivelse Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0,490 g 1314
Cellulose 1,28 g 1314
Lignin 0,0800 g 1314
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:0 0,074 17,8 1039
C18:0 0,005 1,31 1039
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:1,n-9 0,015 3,68 1039
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,074 17,8 1039
C18:3,n-3 0,245 59,2 1039
C20:4,n-6 0,000 0,0 1039
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 0,079 19,2 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,015 3,68 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,319 77,1 1003
Sum fedtsyrer 0,413 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,245 59,2 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,074 17,8 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 0,726 1825, 1073
Isoleucin 152 210 1059
Leucin 203 280 1059
Lysin 225 310 1059
Methionin 49 67 1059
Cystin 21 29 1059
Phenylalanin 131 180 1059
Tyrosin 73 100 1059
Threonin 145 200 1059
Tryptofan 52 71 1059
Valin 240 330 1059
Arginin 298 410 1059
Histidin 94 130 1059
Alanin 211 290 1059
Asparaginsyre 421 580 1059
Glutaminsyre 762 1050 1059
Glycin 145 200 1059
Prolin 755 1040 1059
Serin 196 270 1059
Sum essentielle Aminosyrer 1290,83
Sum ikke essentielle aminosyrer 2881,49
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholin 19,1 mg 1 2187
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 25 12 1015, 1879
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,800 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby