DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 43
Rødbede, rå
Engelsk navn
Beet, red, raw
Taxonomisk navn
Beta vulgaris var. Conditiva (Linnaeus, 1753)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 220 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 222 kJ 1003
Energi (kcal) 52 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 53 kcal 1003
Protein 1,7 g 1,1 - 2,5 9 1073, 1825
Protein fra Aminosyrer 0,9 g 1003
Protein, deklaration 1,7 g 1,1 - 2,5 9 1073, 1825
Kulhydrat difference 11,9 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 9,6 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 9,7 g 1003
Kostfibre 2,3 g 1,9 - 2,5 4 1825
Fedt 0,3 g 0,25 0,2 - 0,3 2 1073, 1825
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,11 g 5 1003
Aske 0,8 g 0,7 - 1,1 9 1073, 1825
Tørstof 14,7 g 9,6 - 20,3 14 1879, 1073, 1825
Vand 85,3 g 79,7 - 90,4 14 1879, 1073, 1825
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 1,17 RE 1003
Retinol 0 µg 1344
beta-Caroten 7,00 µg 6 - 7 2 1020
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1344
E-vitamin 0,0800 α-TE 1003
alfa-Tokoferol 0,0800 mg 0,06 - 0,09 2 1034
K1-vitamin 0,200 µg 1928
K-vitamin 0,200 µg
Thiamin (B1-vitamin) 0,0250 mg 0,017 - 0,039 10 1019
Riboflavin (B2-vitamin) 0,0450 mg 0,037 - 0,056 4 1022
Niacinækvivalent 0,349 NE 1003
Niacin 0,200 mg 0,15 - 0,38 10 1018
B6-vitamin 0,0500 mg 0,037 - 0,061 6 1025
Pantotensyre 0,150 mg 1352
Biotin 0 µg 1344
Folat 91,0 µg 6 1803
Frit folat 69,0 µg 32,4 - 88,7 4 1374
B12-vitamin 0 µg 1352
C-vitamin 8,00 mg 1003
Ascorbinsyre 8,00 mg 5 - 12 5 1073
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 43,0 mg 10,1 - 75 5 1058
Kalium 330 mg 272 - 383 5 1058
Calcium 28,1 mg 14,8 - 59 12 1015, 1030
Magnesium 15,0 mg 11 - 18,9 5 1058
Jern 0,600 mg 0,36 - 1,15 5 1043
Kobber 0,120 mg 0,088 - 0,17 10 1082
Zink 0,730 mg 0,42 0,27 - 2,8 10 1082
Mangan 0,600 mg 0,14 - 1,08 5 1348
Krom 2,70 µg 1,0 0,0 - 22 20 1506
Molybdæn 0 µg 1 1348
Selen 0,200 µg 0,2 0,0 - 0,7 14 1914
Fosfor 36,2 mg 26,1 - 51,7 6 1015
Jod 0,500 µg 0,1 - 0,8 4 1055
Nikkel 3,40 µg 2,6 1,1 - 8,3 10 1843
Kviksølv 0,0700 µg 0,0 0,0 - 0,46 20 1506
Arsen 0,230 µg 0,17 0,0 - 0,66 20 1506
Cadmium 3,92 µg 1,42 - 16,8 24 1843, 1914
Bly 1,52 µg 0,6 - 5,3 24 1843, 1914
Sum mineraler 453 mg 1003
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0,0483 g 0,0 0,0 - 0,29 5 1879, 1314
Glukose 0,125 g 0,1 0,0 - 0,35 5 1879, 1314
Sum monosakkarider 0,173 g 1003
Laktose 0 g 1655
Maltose 0 g 0,0 1 1879, 1314
Sakkarose 9,56 g 8,915 7,7 - 14,2 5 1879, 1314
Sum disakkarider 9,56 g 1003
Raffinose 0,0600 g 0,0 0,0 - 0,3 5 1879
Sum sukkerarter 9,73 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Kostfibre og stivelse Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0 g 1314
Cellulose 0,760 g 1314
Lignin 0,0300 g 1314
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:0 0,046 22,9 1039
C18:0 0,002 0,851 1039
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:1,n-9 0,026 12,7 1039
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,106 52,7 1039
C18:3,n-3 0,021 10,6 1039
C20:4,n-6 0,000 0,0 1039
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 0,048 23,8 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,026 12,7 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,127 63,4 1003
Sum fedtsyrer 0,200 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,021 10,6 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,106 52,7 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 0,270 1073, 1825
Isoleucin 32 120 1059
Leucin 35 130 1059
Lysin 38 140 1059
Methionin 8 29 1059
Cystin 1 4 1059
Phenylalanin 16 58 1059
Tyrosin 14 51 1059
Threonin 30 110 1059
Tryptofan 9 33 1059
Valin 43 160 1059
Arginin 32 120 1059
Histidin 18 65 1059
Alanin 41 150 1059
Asparaginsyre 86 320 1059
Glutaminsyre 492 1820 1059
Glycin 30 110 1059
Prolin 19 69 1059
Serin 51 190 1059
Sum essentielle Aminosyrer 228,338
Sum ikke essentielle aminosyrer 765,81
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 0,01000 mg 0,0 - 0,025 1488
Cholin 6,00 mg 1 2187
Sum biogene aminer 0,01000 mg 1003
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 23 5 1879
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,800 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby