DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 444
Havregryn, beriget
Engelsk navn
Oats, rolled, enriched
Taxonomisk navn
Avena sativa (Linnaeus, 1753)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 1526 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 1568 kJ 1003
Energi (kcal) 362 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 372 kcal 1003
Protein 13,0 g 12,3 - 13,9 11 1066, 1834
Protein fra Aminosyrer 11,7 g 1003
Protein, deklaration 13,9 g 13,1 - 15 11 1066, 1834
Kulhydrat difference 68,6 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 57,4 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 58,9 g 1003
Kostfibre 11,2 g 8,3 - 14,9 11 1066, 1834
Fedt 6,5 g 5,4 - 7,9 11 1066, 1834
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,01 g 7 1003
Aske 2,3 g 1,8 - 2,97 11 1066, 1834
Tørstof 90,3 g 88,5 - 92 11 1066, 1834
Vand 9,7 g 8 - 11,5 11 1066, 1834
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg 1344
beta-Caroten 0 µg 1344
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1344
E-vitamin 0,750 α-TE 1003
alfa-Tokoferol 0,750 mg 0,61 - 0,96 4 1034
alfa-Tokotrienol 2,40 mg 1,8 - 3,07 4 1034
K1-vitamin 0 µg 1655
K-vitamin 0 µg
Thiamin (B1-vitamin) 0,424 mg 0,206 - 0,52 11 1066, 1834
Riboflavin (B2-vitamin) 0,125 mg 0,11 - 0,14 11 1066, 1834
Niacinækvivalent 3,01 NE 1003
Niacin 0,800 mg 0,67 - 0,87 10 1018
B6-vitamin 0,144 mg 0,102 - 0,195 11 1072, 1834
Pantotensyre 1,50 mg 1352
Biotin 19,0 µg 18 - 21 4 1071
Folat 50,0 µg 40 - 66 11 1071, 1834
B12-vitamin 0 µg 1352
C-vitamin 0 mg 1003
Ascorbinsyre 0 mg 1344
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 4,00 mg 3 - 5 7 1834
Kalium 400 mg 370 - 412 7 1834
Calcium 329 mg 165 - 945 49 1030, 1834
Magnesium 119 mg 110 - 127 10 1058, 1834
Jern 3,77 mg 3,33 - 4,02 11 1066, 1834
Kobber 0,200 mg 1 1104
Zink 2,89 mg 2,4 - 3,36 11 1066, 1834
Mangan 5,80 mg 4,3 - 7,1 8 1348
Krom 2,50 µg 1,95 0,0 - 28,2 70 1506
Molybdæn 10,00 µg 10 - 30 8 1348
Selen 1,10 µg 0,05 0,0 - 11,7 70 1506
Fosfor 622 mg 609 - 634 2 1834
Jod 0,500 µg 0,03 - 0,8 13 1055
Nikkel 133 µg 103,7 37,9 - 516 70 1506
Kviksølv 0,200 µg 0,0 0,0 - 1,1 20 1528
Arsen 4,50 µg 2,55 0,0 - 22,4 70 1506
Cadmium 4,10 µg 3,7 0,8 - 18 70 1506
Bly 3,90 µg 1,95 0,0 - 25,4 70 1506
Sum mineraler 1480 mg 1003
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0 g 4 1064
Glukose 0 g 4 1064
Sum monosakkarider 0 g 1003
Laktose 0 g 4 1064
Maltose 0 g 4 1064
Sakkarose 1,03 g 0,9 - 1,1 4 1064
Sum disakkarider 1,03 g 1003
Raffinose 0 g 4 1064
Sum sukkerarter 1,03 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Kostfibre og stivelse Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 57,9 g 55 - 62 20 T 59.0
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:0 1,033 16,9 1344
C18:0 0,067 1,09 1344
C20:0 0,033 0,547 1344
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,017 0,273 1344
C18:1,n-9 2,341 38,3 1344
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 2,478 40,6 1344
C18:3,n-3 0,134 2,19 1344
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 1,133 18,5 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 2,357 38,6 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 2,612 42,8 1003
Sum fedtsyrer 6,102 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,134 2,19 1003
Sum n-6 fedtsyrer 2,478 40,6 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 2,227 1066, 1834
Isoleucin 557 250 1059
Leucin 1000 450 1059
Lysin 579 260 1059
Methionin 223 100 1059
Cystin 379 170 1059
Phenylalanin 735 330 1059
Tyrosin 423 190 1059
Threonin 468 210 1059
Tryptofan 180 81 1059
Valin 824 370 1059
Arginin 891 400 1059
Histidin 312 140 1059
Alanin 690 310 1059
Asparaginsyre 1160 520 1059
Glutaminsyre 2940 1320 1059
Glycin 757 340 1059
Prolin 735 330 1059
Serin 757 340 1059
Sum essentielle Aminosyrer 4878,36
Sum ikke essentielle aminosyrer 8728,06
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholin 40,4 mg 1 2187
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1655
Nitrogen-til-protein faktor 5,83 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,940 1003
Massefylde 0,3 1 2026

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby