Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)

Indstillinger

Fødevare ID: 444
Havregryn, beriget
Engelsk navn
Oats, rolled, enriched
Taxonomisk navn
Avena sativa L.
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0
Proteinomregningsfaktor (NCF) 5,83
Fedtsyrekonverteringsfaktor (FCF) 0,940
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 1526 kJ 1003
Energi, kcal 365 kcal 1003
total-N 2,227 g 2,110 - 2,401 11 1066, 1834
Protein, total 13,0 g 12,301 - 13,998 11 1066, 1834
Protein, deklaration 13,9 g 1003
Kulhydrat best. v/diff. 68,6 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig 57,4 g 1003
kulhydrat, deklaration 56,4 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfiber 11,2 g 8,3 - 14,99 11 1066, 1834
Fedt, total 6,5 g 5,4 - 7,9 11 1066, 1834
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 2,3 g 1,80 - 2,97 11 1066, 1834
Tørstof 90,3 g 88,500 - 92,000 11 1066, 1834
Vand 9,7 g 8,000 - 11,500 11 1066, 1834
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg 1344
ß-caroten 0 µg 1344
D-vitamin 0 µg 1003
D3 cholecalciferol 0 µg 1344
E-vitamin 0,750 α-TE 1003
alfa-tokoferol 0,750 mg 0,61 - 0,96 4 1034
alfa-tokotrienol 2,40 mg 1,80 - 3,07 4 1034
K1-vitamin 0 µg 1655
B1-vitamin 0,424 mg 0,206 - 0,52 11 1066, 1834
B2-vitamin, riboflavin 0,125 mg 0,11 - 0,140 11 1066, 1834
Niacin 3,00 NE 1003
niacin 0,800 mg 0,67 - 0,87 10 1018
B6-vitamin 0,144 mg 0,102 - 0,195 11 1072, 1834
Pantothensyre 1,50 mg 1352
Biotin 19,0 µg 18 - 21 4 1071
Folat 50,0 µg 40 - 66 11 1071, 1834
B12-vitamin 0 µg 1352
C-vitamin 0 mg 1003
L-ascorbinsyre 0 mg 1344
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium, Na 4,00 mg 3 - 5 7 1834
Kalium, K 400 mg 370 - 412 7 1834
Calcium, Ca 329 mg 165 - 945 49 1030, 1834
Magnesium, Mg 119 mg 110 - 127 10 1058, 1834
Phosphor, P 622 mg 609 - 634 2 1834
Jern, Fe 3,77 mg 3,33 - 4,02 11 1066, 1834
Kobber, Cu 0,200 mg 1 1104
Zink, Zn 2,89 mg 2,40 - 3,36 11 1066, 1834
Jod, I 0,500 µg 0,03 - 0,8 13 1055
Mangan, Mn 5,80 mg 4,3 - 7,1 8 1348
Chrom, Cr 2,50 µg 1,95 0 - 28,2 70 1506
Selen, Se 1,10 µg 0,05 0 - 11,7 70 1506
Molybdæn, Mo 10,0 µg 10 - 30 8 1348
Nikkel, Ni 133 µg 104 37,9 - 516,6 70 1506
Kviksølv, Hg 0,200 µg 0,000 0 - 1,1 20 1528
Arsen, As 4,50 µg 2,55 0 - 22,4 70 1506
Cadmium, Cd 4,10 µg 3,70 0,8 - 18,0 70 1506
Bly, Pb 3,90 µg 1,95 0 - 25,4 70 1506
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fructose 0 g 4 1064
Glucose 0 g 4 1064
Monosaccharider, total 0 g 1003
Lactose 0 g 4 1064
Maltose 0 g 4 1064
Saccharose 1,03 g 0,9 - 1,1 4 1064
Disaccharider, total 1,03 g 1003
Raffinose 0 g 4 1064
Andre sukkerarter 0 g 1003
Sukkerarter, ialt 1,03 g 1003
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:0 1,03 16,9 1344
C18:0 0,067 1,10 1344
C20:0 0,033 0,54 1344
Monoumættede fedtsyre g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,017 0,27 1344
C18:1,n-9 2,34 38,4 1344
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 2,48 40,6 1344
C18:3,n-3 0,134 2,19 1344
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 1,13 18,6 1003
Sum monoumættede 2,36 38,6 1003
Sum polyumættede 2,61 42,8 1003
Sum transfedtsyrer 0,000 0,00 1003
Fedtsyrer, total 6,10 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,134 2,20 1003
Sum n-6 fedtsyrer 2,48 40,6 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 557 250 1059
Leucin 1000 450 1059
Lysin 579 260 1059
Methionin 223 100 1059
Cystin 379 170 1059
Phenylalanin 735 330 1059
Tyrosin 423 190 1059
Threonin 468 210 1059
Tryptofan 180 81 1059
Valin 824 370 1059
Arginin 891 400 1059
Histidin 312 140 1059
Alanin 690 310 1059
Asparaginsyre 1160 520 1059
Glutaminsyre 2940 1320 1059
Glycin 757 340 1059
Prolin 735 330 1059
Serin 757 340 1059

© 2019 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby