DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 458
Abrikos, tørret
Engelsk navn
Apricot, dried
Taxonomisk navn
Prunus armeniaca L.
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 4 1878
Nitrogen-til-protein faktor 6,25
FCF 0,800
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 1043 kJ 1003
Energi, kcal 248 kcal 1003
Nitrogen, total 0,565 g 0,416 - 0,611 50 1342, 1960, 1825
Protein, videnskabelig 3,5 g 2,6 - 3,81 50 1342, 1960, 1825
Protein, deklaration 3,5 g 2,6 - 3,81 50 1342, 1960, 1825
Kulhydrat, difference 64,4 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, videnskabelig 55,1 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, deklaration 43,3 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfibre 9,3 g 7,1 - 13,8 4 1825
Fedt, total 1,7 g 1,5 - 1,9 2 1825
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 2,8 g 1,7 - 3,5 4 1825
Tørstof 72,4 g 58,3 - 83,3 12 1808, 1825, 1878
Vand 27,6 g 16,7 - 41,7 12 1825, 1808, 1878
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 199 RE 1003
Retinol 0 µg 1344
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1344
E-vitamin 4,00 α-TE
alfa-tokoferol 4,00 mg 3,04 - 4,95 2 1034
B1-vitamin 0 mg 3 1019
B2-vitamin, riboflavin 0,0600 mg 0,058 - 0,065 2 1022
Niacinækvivalent 3,09 NE 1003
Niacin 2,80 mg 2,5 - 3,2 10 1018
B6-vitamin 0,170 mg 1344
Pantothensyre 0,700 mg 1344
Biotin 1,000 µg 1003
Folat 14,0 µg 1344
Frit folat 10,00 µg 1344
B12-vitamin 0 µg 1344
C-vitamin 1,000 mg 1003
L-ascorbinsyre 1,000 mg 0,7 - 1,4 3 1938
beta-caroten 2390 µg 1865 1270 - 4540 4 1808
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium, Na 21,0 mg 19,8 - 23 3 1058
Kalium, K 1030 mg 983 - 1060 3 1058
Calcium, Ca 67,5 mg 38,3 - 89,6 6 1015
Magnesium, Mg 41,0 mg 35 - 48,2 3 1058
Fosfor, P 65,7 mg 54,2 - 77,4 6 1015
Jern, Fe 6,00 mg 1043
Kobber, Cu 0,270 mg 1344
Zink, Zn 0,200 mg 1344
Jod, I 3,40 µg 1055
Mangan, Mn 0,235 mg 0,173 - 0,282 3 1938
Chrom, Cr 80,0 µg 59 - 100 2 1079
Selen, Se 2,20 µg 1894
Nikkel, Ni 120 µg 110 - 130 2 1079
Kviksølv, Hg 0,200 µg 0,1 - 0,2 2 1079
Arsen, As 0,500 µg 0 - 0,9 2 1079
Cadmium, Cd 1,20 µg 0,9 - 1,4 2 1079
Bly, Pb 2,60 µg 2 - 3,1 2 1079
Organiske syrer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Benzoesyre 2,50 mg 2 - 3 1496
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Tyramin 0 mg 2 1485
Serotonin 0,0600 mg 0,03 - 0,08 1474
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 15,6 g 15,15 11,6 - 20,6 4 1878
Glukose 20,3 g 20,25 16,1 - 24,4 4 1878
Monosaccharider, total 35,9 g 1003
Sakkarose 7,40 g 6,35 0,5 - 16,4 4 1878
Disaccharider, total 7,40 g 1003
Sukkerarter, total 43,3 g 1003
Sorbitol 12,9 g 12,55 3,3 - 23,1 4 1878
Sukkeralkoholer, total 12,9 g 1003
Stivelse 0 g 1344
Crude fibre 2,95 g 2,8 - 3,1 25 1342
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,000 0 1938
C6:0 0,000 0 1938
C8:0 0,000 0 1938
C10:0 0,000 0 1938
C12:0 0,000 0 1938
C14:0 0,000 0 1938
C15:0 0,000 0 1938
C16:0 0,118 8,67 1342
C17:0 0,000 0 1938
C18:0 0,017 1,24 1342
C20:0 0,000 0 1938
C22:0 0,000 0 1938
C24:0 0,000 0 1938
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,000 0 1938
C16:1,n-7 0,000 0 1938
C18:1,n-9 0,844 62 1342
C20:1,n-11 0,000 0 1938
C22:1,n-9 0,000 0 1938
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,381 27,9 1342
C18:3,n-3 (ALA) 0,000 0 1938
C18:4,n-3 0,000 0 1938
C20:4,n-6 0,000 0 1938
C20:5,n-3 (EPA) 0,000 0 1938
C22:5,n-3 0,000 0 1938
C22:6,n-3 (DHA) 0,000 0 1938
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 0,135 9,91 1003
Sum monoumættede 0,844 62 1003
Sum polyumættede 0,381 27,9 1003
Fedtsyrer, total 1,360 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,000 0 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,381 27,9 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 96 170 1059
Leucin 164 290 1059
Lysin 141 250 1059
Methionin 23 41 1059
Cystin 2 3 1059
Phenylalanin 96 170 1059
Tyrosin 44 78 1059
Threonin 79 140 1059
Tryptofan 18 31 1059
Valin 141 250 1059
Arginin 73 130 1059
Histidin 54 95 1059
Alanin 124 220 1059
Asparaginsyre 700 1240 1059
Glutaminsyre 147 260 1059
Glycin 85 150 1059
Prolin 938 1660 1059
Serin 113 200 1059

© 2020 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby