DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 48
Sild, rå
Engelsk navn
Herring, raw
Taxonomisk navn
Clupea harengus (Linnaeus, 1758)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 784 kJ 1003
Energi (kcal) 189 kcal 1003
Protein 16,5 g 16,30 15,7 - 17,6 12 2068
Protein fra Aminosyrer 14,0 g 1003
Protein, deklaration 16,5 g 16,30 15,7 - 17,6 12 2068
Kulhydrat difference 0,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 0,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 0,0 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt 13,6 g 15,6 5,1 - 18,5 12 2068
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,23 g 2 1003
Aske 1,2 g 1,23 1,09 - 1,45 12 2068
Tørstof 31,4 g 33,1 23,3 - 36 12 2068
Vand 68,6 g 66,9 64 - 76,7 12 2068
Nitrogen 2,723 g 2,69 2,6 - 2,9 12 2068
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 13,8 RE 1003
Retinol 13,8 µg 13,8 10,5 - 17,1 2 2068
beta-Caroten 0 µg 1655
D-vitamin 11,0 µg 1003
D3-vitamin 11,0 µg 11,01 9,83 - 12,2 2 2068
25-hydroxy D3-vitamin 0 µg 0,0 0,0 - 0,1 2 2068
E-vitamin 0,600 α-TE
alfa-Tokoferol 0,600 mg 0,6 0,45 - 0,75 2 2068
K1-vitamin 0 µg 1655
Thiamin (B1-vitamin) 0 mg 0,0 0,0 - 0,01 2 2068
Riboflavin (B2-vitamin) 0,225 mg 0,225 0,21 - 0,24 2 2068
Niacinækvivalent 7,21 NE 1003
Niacin 4,35 mg 4,35 3,3 - 5,4 2 2068
B6-vitamin 0,340 mg 0,34 0,34 - 0,34 2 2068
Pantotensyre 0,615 mg 0,615 0,59 - 0,64 2 2068
Biotin 6,40 µg 6,4 6,3 - 6,5 2 2068
Folat 10,00 µg 6 1803
Frit folat 3,00 µg 1344
B12-vitamin 12,5 µg 12,5 11 - 14 2 2068
C-vitamin 0 mg 1003
Ascorbinsyre 0 mg 0,0 0,0 - 0,5 4 2068
Cholin 65,0 mg 1 2187
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 90,0 mg 90,0 66 - 114 2 2068
Kalium 317 mg 316,5 273 - 360 2 2068
Calcium 33,8 mg 33,8 25,3 - 42,3 2 2068
Magnesium 26,9 mg 26,9 24,9 - 28,9 2 2068
Jern 0,730 mg 0,73 0,64 - 0,82 2 2068
Kobber 0,102 mg 0,102 0,093 - 0,111 2 2068
Zink 1,18 mg 1,175 1,08 - 1,27 2 2068
Mangan 0,0380 mg 0,038 0,022 - 0,054 2 2068
Krom 5,25 µg 5,25 4 - 6,5 2 2068
Molybdæn 0 µg 1 1348
Selen 24,5 µg 24,5 24 - 25 2 2068
Fosfor 200 mg 199,5 187 - 212 2 2068
Jod 26,5 µg 26,5 20 - 33 2 2068
Nikkel 0,670 µg 0,67 0,57 - 0,77 2 2068
Kviksølv 3,67 µg 0,01 - 13,2 60 1851, 1890, 1915, 1916
Arsen 117 µg 26,3 - 264 60 1851, 1890, 1915, 1916
Cadmium 0,547 µg 0,02 - 1,72 60 1851, 1890, 1915, 1916
Bly 1,51 µg 0,0 - 45,5 49 1851, 1890, 1915
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0 g 1655
Glukose 0 g 1655
Sum monosakkarider 0 g 1003
Laktose 0 g 1655
Maltose 0 g 1655
Sakkarose 0 g 1655
Sum disakkarider 0 g 1003
Sum sukkerarter 0 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Stivelse/Glykogen 0 g 1655
Cellulose 0 g 1655
Lignin 0 g 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C8:0 0,000 0,0 2068
C10:0 0,000 0,0 2068
C12:0 0,000 0,0 2068
C14:0 0,967 7,71 2068
C15:0 0,059 0,473 2068
C16:0 1,652 13,1 2068
C18:0 0,158 1,25 2068
C20:0 0,000 0,0 2068
C22:0 0,000 0,0 2068
C24:0 0,000 0,0 2068
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,651 5,19 2068
C18:1,n-7 0,192 1,53 2068
C18:1,n-9 0,863 6,89 2068
C20:1,n-9 1,612 12,8 2068
C22:1,n-9 0,144 1,14 2068
C22:1,n-11 2,884 23 2068
C24:1,n-9 0,102 0,817 2068
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,269 2,14 2068
C18:3,n-3 0,163 1,3 2068
C18:4,n-3 0,325 2,59 2068
C20:2,n-6 0,000 0,0 2068
C20:3,n-6 0,000 0,0 2068
C20:4,n-3 0,038 0,3 2068
C20:4,n-6 0,000 0,0 2068
C20:5,n-3 0,808 6,44 2068
C22:5,n-3 0,093 0,741 2068
C22:6,n-3 1,119 8,93 2068
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Andre fedtsyrer 0,430 3,43 2068
Sum mættede fedtsyrer 2,836 22,6 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 6,448 51,4 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 2,813 22,4 1003
Sum fedtsyrer 12,527 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 2,545 20,3 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,269 2,14 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 58 mg 58,0 58 - 58 2 2068
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 817 300 1059
Leucin 1390 510 1059
Lysin 1660 610 1059
Methionin 517 190 1059
Cystin 147 54 1059
Phenylalanin 653 240 1059
Tyrosin 572 210 1059
Threonin 762 280 1059
Tryptofan 172 63 1059
Valin 1010 370 1059
Arginin 980 360 1059
Histidin 490 180 1059
Alanin 1090 400 1059
Asparaginsyre 1660 610 1059
Glutaminsyre 2180 800 1059
Glycin 844 310 1059
Prolin 626 230 1059
Serin 735 270 1059
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 35 1996
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,920 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby