Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)

Indstillinger

Fødevare ID: 48
Sild, rå
Engelsk navn
Herring, raw
Taxonomisk navn
Clupea harengus
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 35
Proteinomregningsfaktor (NCF) 6,25
Fedtsyrekonverteringsfaktor (FCF) 0,920
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 784 kJ 1003
Energi, kcal 187 kcal 1003
total-N 2,723 g 2,690 2,60 - 2,90 12 2068
Protein, total 16,5 g 16,3 15,7 - 17,6 12 2068
Protein, deklaration 16,5 g 1003
Kulhydrat best. v/diff. 0,0 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig 0,0 g 1003
kulhydrat, deklaration 0,0 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfiber 0,0 g 1655
Fedt, total 13,6 g 15,6 5,1 - 18,5 12 2068
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 1,2 g 1,2 1,09 - 1,45 12 2068
Tørstof 31,4 g 33,1 23,3 - 36,0 12 2068
Vand 68,6 g 66,9 64,000 - 76,700 12 2068
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 13,8 RE 1003
Retinol 13,8 µg 13,8 10,5 - 17,1 2 2068
ß-caroten 0 µg 1655
D-vitamin 11,0 µg 1003
D3 cholecalciferol 11,0 µg 11,0 9,83 - 12,2 2 2068
25-hydroxycholecalciferol 0 µg 0 2 2068
E-vitamin 0,600 α-TE 1003
alfa-tokoferol 0,600 mg 0,600 0,45 - 0,75 2 2068
K1-vitamin 0 µg 1655
B1-vitamin 0 mg 0 2 2068
B2-vitamin, riboflavin 0,225 mg 0,225 0,21 - 0,24 2 2068
Niacin 7,22 NE 1003
niacin 4,35 mg 4,35 3,3 - 5,4 2 2068
B6-vitamin 0,340 mg 0,340 0,34 - 0,34 2 2068
Pantothensyre 0,615 mg 0,615 0,59 - 0,64 2 2068
Biotin 6,40 µg 6,40 6,3 - 6,5 2 2068
Folat 10,0 µg 6 1803
Frit folat 3,00 µg 1344
B12-vitamin 12,5 µg 12,5 11 - 14 2 2068
C-vitamin 0 mg 1003
L-ascorbinsyre 0 mg 0 4 2068
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium, Na 90,0 mg 90,0 66 - 114 2 2068
Kalium, K 317 mg 317 273 - 360 2 2068
Calcium, Ca 33,8 mg 33,8 25,3 - 42,3 2 2068
Magnesium, Mg 26,9 mg 26,9 24,9 - 28,9 2 2068
Phosphor, P 200 mg 200 187 - 212 2 2068
Jern, Fe 0,730 mg 0,730 0,64 - 0,82 2 2068
Kobber, Cu 0,102 mg 0,102 0,093 - 0,111 2 2068
Zink, Zn 1,18 mg 1,18 1,08 - 1,27 2 2068
Jod, I 26,5 µg 26,5 20 - 33 2 2068
Mangan, Mn 0,038 mg 0,038 0,022 - 0,054 2 2068
Chrom, Cr 5,25 µg 5,25 4,0 - 6,5 2 2068
Selen, Se 24,5 µg 24,5 24 - 25 2 2068
Molybdæn, Mo 0 µg 1 1348
Nikkel, Ni 0,670 µg 0,670 0,57 - 0,77 2 2068
Kviksølv, Hg 3,67 µg 0,01 - 13,2 60 1851, 1890, 1915, 1916
Arsen, As 117 µg 26,3 - 264,8 60 1851, 1890, 1915, 1916
Cadmium, Cd 0,547 µg 0,02 - 1,72 60 1851, 1890, 1915, 1916
Bly, Pb 1,51 µg 0,0 - 45,5 49 1851, 1890, 1915
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fructose 0 g 1655
Glucose 0 g 1655
Monosaccharider, total 0 g 1003
Lactose 0 g 1655
Maltose 0 g 1655
Saccharose 0 g 1655
Disaccharider, total 0 g 1003
Sukkerarter, ialt 0 g 1003
Stivelse 0 g 1655
(a)Hexoses 0 g 1655
(b)Pentoses 0 g 1655
(c)UronicAcids 0 g 1655
Cellulose 0 g 1655
Lignin 0 g 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C8:0 0,000 0,00 2068
C10:0 0,000 0,00 2068
C12:0 0,000 0,00 2068
C14:0 0,881 7,72 2068
C15:0 0,054 0,47 2068
C16:0 1,51 13,2 2068
C18:0 0,144 1,26 2068
C20:0 0,000 0,00 2068
C22:0 0,000 0,00 2068
C24:0 0,000 0,00 2068
Monoumættede fedtsyre g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,593 5,20 2068
C18:1,n-9 0,787 6,89 2068
C18:1,n-7 0,175 1,53 2068
C20:1,n-9 1,47 12,9 2068
C22:1,n-9 0,131 1,15 2068
C22:1,n-11 2,63 23,0 2068
C24:1,n-9 0,093 0,81 2068
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,245 2,15 2068
C18:3,n-3 0,149 1,31 2068
C18:4,n-3 0,296 2,59 2068
C20:2,n-6 0,000 0,00 2068
C20:3,n-6 0,000 0,00 2068
C20:4,n-3 0,034 0,29 2068
C20:4,n-6 0,000 0,00 2068
C20:5,n-3 0,736 6,45 2068
C22:5,n-3 0,085 0,74 2068
C22:6,n-3 1,02 8,93 2068
Andre fedtsyrer 0,392 3,43 2068
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 2,58 22,6 1003
Sum monoumættede 5,88 51,5 1003
Sum polyumættede 2,56 22,5 1003
Sum transfedtsyrer 0,000 0,00 1003
Fedtsyrer, total 11,4 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 2,32 20,3 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,245 2,15 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 58 mg 58 58 - 58 2 2068
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 817 300 1059
Leucin 1390 510 1059
Lysin 1660 610 1059
Methionin 517 190 1059
Cystin 147 54 1059
Phenylalanin 654 240 1059
Tyrosin 572 210 1059
Threonin 762 280 1059
Tryptofan 172 63 1059
Valin 1010 370 1059
Arginin 980 360 1059
Histidin 490 180 1059
Alanin 1090 400 1059
Asparaginsyre 1660 610 1059
Glutaminsyre 2180 800 1059
Glycin 844 310 1059
Prolin 626 230 1059
Serin 735 270 1059

© 2019 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby