Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)

Indstillinger

Fødevare ID: 489
Salami
Engelsk navn
Sausage, salami
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0
Proteinomregningsfaktor (NCF) 6,25
Fedtsyrekonverteringsfaktor (FCF) 0,920
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 2104 kJ 1003
Energi, kcal 503 kcal 1003
total-N 2,221 g 1,712 - 3,056 52 1070, 1127, 1840
Protein, total 13,9 g 10,700 - 19,100 52 1070, 1127, 1840
Protein, deklaration 13,9 g 1003
Kulhydrat best. v/diff. 2,8 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig 2,8 g 1003
kulhydrat, deklaration 2,8 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfiber 0,0 g 1655
Fedt, total 49,2 g 29,8 - 57,9 54 1070, 1818, 1840
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 5,4 g 2,79 - 7,3 52 1070, 1127, 1840
Tørstof 71,3 g 47,5 - 82,6 52 1070, 1127, 1840
Vand 28,7 g 17,400 - 52,500 52 1070, 1127, 1840
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg 2 1024
ß-caroten 0 µg 1655
D-vitamin 1,05 µg 1003
D3 cholecalciferol 0,329 µg 1300
25-hydroxycholecalciferol 0,145 µg 1300
E-vitamin 0,020 α-TE 1003
alfa-tokoferol 0,020 mg 1 1034
K1-vitamin 0 µg 1655
B1-vitamin 0,140 mg 0,070 - 0,253 8 1019
B2-vitamin, riboflavin 0,180 mg 0,144 - 0,256 5 1022
Niacin 4,12 NE 1003
niacin 2,30 mg 1,48 - 2,56 10 1018
B6-vitamin 0,150 mg 0,106 - 0,270 8 1025
Pantothensyre 0,800 mg 1344
Biotin 3,00 µg 1344
Folat 3,00 µg 1344
Frit folat 2,00 µg 1344
B12-vitamin 1,30 µg 1,08 - 1,74 4 1044
C-vitamin 0 mg 1003
L-ascorbinsyre 0 mg 1655
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Chlorid, Cl 2843 mg 2210 - 4310 27 1127, 1840
Natrium, Na 1988 mg 940 - 2800 52 1070, 1127, 1840
Kalium, K 204 mg 80 - 330 52 1070, 1127, 1840
Calcium, Ca 11,1 mg 7,97 - 17,4 6 1015
Magnesium, Mg 10,0 mg 9,0 - 11,8 3 1058
Phosphor, P 119 mg 109 - 126 6 1015
Jern, Fe 1,10 mg 0,76 - 1,52 11 1043
Kobber, Cu 0,110 mg 0,066 - 0,150 7 1061
Zink, Zn 1,67 mg 1,20 - 2,00 7 1061
Jod, I 4,10 µg 1,3 - 10,5 4 1055
Mangan, Mn 0,048 mg 0,029 - 0,079 3 1348
Chrom, Cr 12,0 µg 7,0 - 14,0 3 1348
Selen, Se 5,00 µg 4,0 - 5,0 3 1348
Molybdæn, Mo 10,0 µg 1 1348
Nikkel, Ni 24,0 µg 11 - 47 15 1061
Cadmium, Cd 1,00 µg 0,80 0 - 2,9 36 1061
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 3,50 mg 0,5 - 7,5 13 1490
Tyramin 21,0 mg <0,1 - 66,3 14 1455
Phenylethylamin 2,87 mg <0,01 - 13,2 14 1455
Putrescin 21,2 mg 0,75 - 55,5 14 1455
Cadaverin 1,70 mg 0,005 - 7,87 14 1455
Spermin 4,04 mg <0,01 - 18,1 14 1455
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,000 0,00 1818
C6:0 0,000 0,00 1818
C8:0 0,000 0,00 1818
C10:0 0,000 0,00 1818
C12:0 0,090 0,19 1818
C14:0 0,903 1,99 1818
C16:0 11,3 24,9 1818
C17:0 0,169 0,37 1818
C18:0 5,52 12,2 1818
C20:0 0,090 0,19 1818
C22:0 0,000 0,00 1818
C24:0 0,050 0,11 1818
Monoumættede fedtsyre g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,000 0,00 1818
C16:1,n-7 1,36 3,01 1818
C18:1,n-9 19,9 43,9 1818
C18:1,n-7 0,000 0,00 1818
C20:1,n-11 0,425 0,93 1818
C22:1,n-9 0,000 0,00 1818
C22:1,n-11 0,000 0,00 1818
C24:1,n-9 0,000 0,00 1818
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 4,61 10,2 1818
C18:3,n-3 0,382 0,84 1818
C18:4,n-3 0,000 0,00 1818
C20:2,n-6 0,202 0,44 1818
C20:3,n-3 0,000 0,00 1818
C20:3,n-6 0,058 0,12 1818
C20:5,n-3 0,000 0,00 1818
C22:5,n-3 0,073 0,16 1818
C22:6,n-3 0,063 0,13 1818
Andre fedtsyrer 0,151 0,33 1818
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 18,1 39,9 1003
Sum monoumættede 21,6 47,8 1003
Sum polyumættede 5,39 11,9 1003
Sum transfedtsyrer 0,000 0,00 1003
Fedtsyrer, total 45,3 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,518 1,14 1003
Sum n-6 fedtsyrer 4,82 10,6 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 83 mg 1003
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 577 260 T 358
Leucin 955 430 T 358
Lysin 1070 480 T 358
Methionin 244 110 T 358
Cystin 138 62 T 358
Phenylalanin 511 230 T 358
Tyrosin 333 150 T 358
Threonin 489 220 T 358
Tryptofan 109 49 T 358
Valin 666 300 T 358
Arginin 777 350 T 358
Histidin 289 130 T 358
Alanin 822 370 T 358
Asparaginsyre 1130 510 T 358
Glutaminsyre 1640 740 T 358
Glycin 1090 490 T 358
Prolin 755 340 T 358
Serin 489 220 T 358

© 2019 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby