DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 489
Salami
Engelsk navn
Sausage, salami
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0
Nitrogen-til-protein faktor 6,25
FCF 0,920
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 2104 kJ 1003
Energi, kcal 509 kcal 1003
Nitrogen, total 2,221 g 1,71 - 3,05 52 1070, 1840, 1127
Protein, videnskabelig 13,9 g 10,7 - 19,1 52 1840, 1070, 1127
Protein, deklaration 13,9 g 10,7 - 19,1 52 1127, 1840, 1070
Kulhydrat, difference 2,8 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, videnskabelig 2,8 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, deklaration 2,8 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt, total 49,2 g 29,8 - 57,9 54 1840, -1, 1070, 1818
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 5,4 g 2,79 - 7,3 52 1070, 1840, 1127
Tørstof 71,3 g 47,5 - 82,6 52 1840, 1127, 1070
Vand 28,7 g 17,4 - 52,5 52 1840, 1127, 1070
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg 2 1024
D-vitamin 1,05 µg 1003
D3-vitamin 0,329 µg 1300
25-hydroxy D3-vitamin 0,145 µg 1300
E-vitamin 0,0200 α-TE
alfa-tokoferol 0,0200 mg 1 1034
K1-vitamin 0 µg 1655
B1-vitamin 0,140 mg 0,07 - 0,253 8 1019
B2-vitamin, riboflavin 0,180 mg 0,144 - 0,256 5 1022
Niacinækvivalent 4,11 NE 1003
Niacin 2,30 mg 1,48 - 2,56 10 1018
B6-vitamin 0,150 mg 0,106 - 0,27 8 1025
Pantothensyre 0,800 mg 1344
Biotin 3,00 µg 1344
Folat 3,00 µg 1344
Frit folat 2,00 µg 1344
B12-vitamin 1,30 µg 1,08 - 1,74 4 1044
C-vitamin 0 mg 1003
L-ascorbinsyre 0 mg 1655
beta-caroten 0 µg 1655
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Chlorid, Cl 2840 mg 2210 - 4310 27 1127, 1840
Natrium, Na 1990 mg 940 - 2800 52 1127, 1070, 1840
Kalium, K 204 mg 80 - 330 52 1127, 1840, 1070
Calcium, Ca 11,1 mg 7,97 - 17,4 6 1015
Magnesium, Mg 10,00 mg 9 - 11,8 3 1058
Fosfor, P 119 mg 109 - 126 6 1015
Jern, Fe 1,10 mg 0,76 - 1,52 11 1043
Kobber, Cu 0,110 mg 0,066 - 0,15 7 1061
Zink, Zn 1,67 mg 1,2 - 2 7 1061
Jod, I 4,10 µg 1,3 - 10,5 4 1055
Mangan, Mn 0,0480 mg 0,029 - 0,079 3 1348
Chrom, Cr 12,0 µg 7 - 14 3 1348
Selen, Se 5,00 µg 4 - 5 3 1348
Molybdæn, Mo 10,00 µg 1 1348
Nikkel, Ni 24,0 µg 11 - 47 15 1061
Cadmium, Cd 1,000 µg 0,8 0 - 2,9 36 1061
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 3,50 mg 0,5 - 7,5 13 1490
Tyramin 21,0 mg - 66,3 14 1455
Phenylethylamin 2,87 mg - 13,2 14 1455
Putrescin 21,2 mg 0,75 - 55,5 14 1455
Cadaverin 1,70 mg 0,005 - 7,87 14 1455
Spermin 4,04 mg - 18,1 14 1455
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,000 0 1818
C6:0 0,000 0 1818
C8:0 0,000 0 1818
C10:0 0,000 0 1818
C12:0 0,089 0,197 1818
C14:0 0,902 1,99 1818
C16:0 11,256 24,8 1818
C17:0 0,169 0,372 1818
C18:0 5,519 12,1 1818
C20:0 0,090 0,198 1818
C22:0 0,000 0 1818
C24:0 0,050 0,109 1818
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,000 0 1818
C16:1,n-7 1,362 3 1818
C18:1,n-9 19,864 43,8 1818
C18:1,n-7 0,000 0 1818
C20:1,n-11 0,425 0,937 1818
C22:1,n-9 0,000 0 1818
C22:1,n-11 0,000 0 1818
C24:1,n-9 0,000 0 1818
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 4,614 10,1 1818
C18:3,n-3 (ALA) 0,382 0,843 1818
C18:4,n-3 0,000 0 1818
C20:2,n-6 0,202 0,445 1818
C20:3,n-3 0,000 0 1818
C20:3,n-6 0,058 0,128 1818
C20:5,n-3 (EPA) 0,000 0 1818
C22:5,n-3 0,072 0,159 1818
C22:6,n-3 (DHA) 0,063 0,138 1818
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Andre fedtsyrer 0,150 0,332 1818
Sum mættede 18,074 39,9 1003
Sum monoumættede 21,651 47,8 1003
Sum polyumættede 5,390 11,9 1003
Fedtsyrer, total 45,265 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,516 1,14 1003
Sum n-6 fedtsyrer 4,874 10,7 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 83 mg 1003
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 578 260 T 358
Leucin 955 430 T 358
Lysin 1070 480 T 358
Methionin 244 110 T 358
Cystin 138 62 T 358
Phenylalanin 511 230 T 358
Tyrosin 333 150 T 358
Threonin 489 220 T 358
Tryptofan 109 49 T 358
Valin 666 300 T 358
Arginin 777 350 T 358
Histidin 289 130 T 358
Alanin 822 370 T 358
Asparaginsyre 1130 510 T 358
Glutaminsyre 1640 740 T 358
Glycin 1090 490 T 358
Prolin 755 340 T 358
Serin 489 220 T 358

© 2021 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby