Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)

Indstillinger

Fødevare ID: 49
Spidskål, rå
Engelsk navn
Cabbage, spring, raw
Taxonomisk navn
Brassica oleracea L. convar. capitata (L.) var. conica
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 20
Proteinomregningsfaktor (NCF) 6,25
Fedtsyrekonverteringsfaktor (FCF) 0,800
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 112 kJ 1003
Energi, kcal 27 kcal 1003
total-N 0,328 g 0,240 - 0,464 20 1073, 1825
Protein, total 2,1 g 1,500 - 2,900 20 1073, 1825
Protein, deklaration 2,1 g 1003
Kulhydrat best. v/diff. 4,9 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig 3,0 g 1003
kulhydrat, deklaration 3,0 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfiber 1,9 g 1,4 - 2,3 5 1825
Fedt, total 0,3 g 0,2 - 0,4 4 1073, 1825
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 0,9 g 0,6 - 1,0 20 1073, 1825
Tørstof 8,1 g 6,000 - 10,600 24 1073, 1808, 1825
Vand 91,9 g 89,400 - 94,000 24 1073, 1808, 1825
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 1,67 RE 1003
Retinol 0 µg 1344
ß-caroten 20,0 µg 21,0 4 - 37 4 1808
D-vitamin 0 µg 1003
D3 cholecalciferol 0 µg 1344
E-vitamin 0,150 α-TE 1003
alfa-tokoferol 0,150 mg 0,08 - 0,22 3 1034
K1-vitamin 170 µg 1006
B1-vitamin 0,050 mg 0,040 - 0,064 2 1019
Niacin 0,533 NE 1003
niacin 0,300 mg 0,18 - 0,42 10 1018
B6-vitamin 0,150 mg 0,101 - 0,212 6 1025
Pantothensyre 0,150 mg 1344
Biotin 0 µg 1344
Folat 73,0 µg 6 1803
Frit folat 33,0 µg 1375
B12-vitamin 0 µg 1344
C-vitamin 66,0 mg 1003
L-ascorbinsyre 66,0 mg 49 - 88 15 1073
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium, Na 6,00 mg 3,2 - 7,6 3 1058
Kalium, K 249 mg 221 - 288 3 1058
Calcium, Ca 33,7 mg 25,2 - 48 11 1015, 1030
Magnesium, Mg 9,00 mg 8,2 - 10,4 3 1058
Phosphor, P 31,7 mg 25,2 - 42,2 6 1015
Jern, Fe 0,400 mg 0,31 - 0,65 6 1043
Kobber, Cu 0,070 mg 1344
Zink, Zn 0,200 mg 1344
Jod, I 0,300 µg 0 - 1,0 5 1055
Nikkel, Ni 6,40 µg 3,60 1,0 - 18,2 10 1932
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sukkerarter, ialt 0,800 g 1344
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:0 0,056 25,3 1039
C18:0 0,006 2,95 1039
Monoumættede fedtsyre g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,006 2,95 1039
C18:1,n-9 0,018 8,02 1039
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,067 30,4 1039
C18:3,n-3 0,067 30,4 1039
C20:4,n-6 0,000 0,00 1039
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 0,062 28,2 1003
Sum monoumættede 0,024 10,9 1003
Sum polyumættede 0,134 60,9 1003
Sum transfedtsyrer 0,000 0,00 1003
Fedtsyrer, total 0,220 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,067 30,5 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,067 30,5 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 49 150 1059
Leucin 72 220 1059
Lysin 72 220 1059
Methionin 19 59 1059
Cystin 11 33 1059
Phenylalanin 46 140 1059
Tyrosin 23 70 1059
Threonin 49 150 1059
Tryptofan 14 44 1059
Valin 72 220 1059
Arginin 79 240 1059
Histidin 33 100 1059
Alanin 98 300 1059
Asparaginsyre 164 500 1059
Glutaminsyre 420 1280 1059
Glycin 46 140 1059
Prolin 108 330 1059
Serin 79 240 1059

© 2019 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby