Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)

Indstillinger

Fødevare ID: 52
Tomat, uspec., rå
Engelsk navn
Tomato, ripe, raw, origin unknown
Taxonomisk navn
Lycopersicon esculentum (L.) Karsten ex Farw.
Synonymer
Tomater
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 1 5 1879
Proteinomregningsfaktor (NCF) 6,25
Fedtsyrekonverteringsfaktor (FCF) 0,800
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 84 kJ 1003
Energi, kcal 20 kcal 1003
total-N 0,116 g 0,086 - 0,189 35 1825, 1842, 1859
Protein, total 0,7 g 0,538 - 1,181 35 1825, 1842, 1859
Protein, deklaration 0,7 g 1003
Kulhydrat best. v/diff. 4,4 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig 2,9 g 1003
kulhydrat, deklaration 2,9 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfiber 1,4 g 0,93 - 2,44 52 1305, 1842, 1859
Fedt, total 0,3 g 0,2 - 0,44 6 1068, 1825
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 0,6 g 0,24 - 1,65 35 1825, 1842, 1859
Tørstof 6,0 g 3,450 - 9,300 61 1305, 1825, 1842, 1859, 1879
Vand 94,0 g 90,700 - 96,550 61 1305, 1825, 1842, 1859, 1879
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 82,7 RE 1003
Retinol 0 µg 1344
ß-caroten 992 µg 989 906 - 1090 4 1808
D-vitamin 0 µg 1003
D3 cholecalciferol 0 µg 1344
E-vitamin 0,740 α-TE 1003
alfa-tokoferol 0,740 mg 0,39 - 1,30 5 1034
K1-vitamin 7,90 µg 15 1928
B1-vitamin 0,041 mg 0,026 - 0,071 52 1305, 1842, 1859
B2-vitamin, riboflavin 0,018 mg 0,015 - 0,025 38 1305, 1859
Niacin 0,817 NE 1003
niacin 0,700 mg 0,45 - 0,85 13 1018
B6-vitamin 0,084 mg 0,055 - 0,150 52 1305, 1842, 1859
Pantothensyre 0,330 mg 1352
Biotin 1,50 µg 1344
Folat 29,0 µg 18 - 52 21 1305
Frit folat 4,00 µg 1,6 - 8,9 4 1374
B12-vitamin 0 µg 1352
C-vitamin 18,7 mg 1003
L-ascorbinsyre 15,7 mg 5,3 - 23,1 69 1068, 1305, 1842, 1859
L-dehydroascorbinsyre 3,00 mg 1837
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium, Na 10,8 mg 5,4 - 15,5 8 1058
Kalium, K 242 mg 101 - 275 21 1305
Calcium, Ca 8,87 mg 5,94 - 11,5 11 1015, 1030
Magnesium, Mg 9,00 mg 5,78 - 14,3 38 1305, 1859
Phosphor, P 29,1 mg 20,6 - 35,6 6 1015
Jern, Fe 0,230 mg 0,12 - 0,47 21 1305
Kobber, Cu 0,039 mg 0,038 0,011 - 0,075 63 1961
Zink, Zn 0,084 mg 0,00 - 0,15 38 1305, 1859
Jod, I 0,200 µg 0,01 - 0,55 9 1055
Mangan, Mn 0,110 mg 0,066 - 0,160 5 1348
Chrom, Cr 1,30 µg 0,50 0 - 18 31 1506
Selen, Se 0,300 µg 0,0 - 0,8 21 1843
Nikkel, Ni 1,95 µg 0,1 - 2,6 20 1843
Kviksølv, Hg 0,200 µg 0,160 0 - 1,30 31 1506
Arsen, As 0,220 µg 0,170 0 - 1,40 31 1506
Cadmium, Cd 0,360 µg 0,00 - 1,44 21 1843
Bly, Pb 0,300 µg 0,1 - 1,3 21 1843
Organiske syrer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Benzoesyre 0,030 mg 1496
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 0,180 mg 0,15 - 0,2 2 1488
Tyramin 0,400 mg 4 1491
Serotonin 0,320 mg 6 1487
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fructose 1,47 g 1,40 1,3 - 1,9 6 1314, 1879
Glucose 1,20 g 1,20 0,90 - 1,6 6 1314, 1879
Monosaccharider, total 2,67 g 1003
Lactose 0 g 1655
Maltose 0 g 0 2 1314, 1879
Saccharose 0 g 0 6 1314, 1879
Disaccharider, total 0 g 1003
Raffinose 0 g 0 5 1879
Andre sukkerarter 0 g 0 5 1879
Sukkerarter, ialt 2,67 g 1003
Stivelse 0,090 g 1314
(a)Hexoses 0,220 g 1314
(b)Pentoses 0,130 g 1314
(c)UronicAcids 0,500 g 1314
Cellulose 0,700 g 1314
Lignin 0,300 g 1314
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:0 0,044 19,5 1039
C18:0 0,008 3,46 1039
Monoumættede fedtsyre g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,003 1,30 1039
C18:1,n-9 0,031 13,9 1039
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,127 56,3 1039
C18:3,n-3 0,013 5,63 1039
C20:4,n-6 0,000 0,00 1039
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 0,052 23,0 1003
Sum monoumættede 0,034 15,0 1003
Sum polyumættede 0,140 61,9 1003
Sum transfedtsyrer 0,000 0,00 1003
Fedtsyrer, total 0,226 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,013 5,75 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,127 56,2 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 34 290 1059
Leucin 29 250 1059
Lysin 34 290 1059
Methionin 8 70 1059
Cystin 6 52 1059
Phenylalanin 20 170 1059
Tyrosin 27 230 1059
Threonin 20 170 1059
Tryptofan 7 61 1059
Valin 21 180 1059
Arginin 27 230 1059
Histidin 12 100 1059
Alanin 19 160 1059
Asparaginsyre 82 710 1059
Glutaminsyre 197 1700 1059
Glycin 21 180 1059
Prolin 23 200 1059
Serin 26 220 1059

© 2019 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby