DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 52
Tomat, uspec., rå
Engelsk navn
Tomato, ripe, raw, origin unknown
Taxonomisk navn
Lycopersicon esculentum (L.) Karsten ex Farw.
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 1 19 1879, 2127
Nitrogen-til-protein faktor 6,25
FCF 0,800
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 87 kJ 1003
Energi, kcal 21 kcal 1003
Nitrogen, total 0,125 g 0,068 - 0,234 45 1842, 1859, 2127
Protein, videnskabelig 0,8 g 0,425 - 1,46 45 2127, 1859, 1842
Protein, deklaration 0,8 g 0,425 - 1,46 45 2127, 1859, 1842
Kulhydrat, difference 4,8 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, videnskabelig 3,3 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, deklaration 3,2 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfibre 1,4 g 0,93 - 2,44 66 1842, 1305, 1859, 2127
Fedt, total 0,1 g 0,22 - 0,44 10 1068, 2127
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 0,6 g 0,24 - 1,65 45 1842, 1859, 2127
Tørstof 6,3 g 3,45 - 12,4 71 1879, 2127, 1859, 1842, 1305
Vand 93,7 g 87,6 - 96,5 71 1879, 2127, 1859, 1842, 1305
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 82,7 RE 1003
Retinol 0 µg 1344
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1344
E-vitamin 0,574 α-TE
alfa-tokoferol 0,574 mg 0,535 0,37 - 1 14 2127
K1-vitamin 7,90 µg 15 1928
B1-vitamin 0,0434 mg 0,026 - 0,094 66 1305, 2127, 1859, 1842
B2-vitamin, riboflavin 0,0159 mg 0,015 - 0,028 52 1305, 1859, 2127
Niacinækvivalent 0,862 NE 1003
Niacin 0,734 mg 0,625 0,46 - 1,25 14 2127
B6-vitamin 0,0859 mg 0,04 - 0,2 66 2127, 1305, 1842, 1859
Pantothensyre 0,0420 mg 0,0415 0,021 - 0,058 14 2127
Biotin 2,26 µg 1,8 1,08 - 4,6 14 2127
Folat 29,0 µg 18 - 52 21 1305
B12-vitamin 0 µg 1352
C-vitamin 17,8 mg 1003
L-ascorbinsyre 17,2 mg 5,3 - 47 83 1068, 1305, 1842, 1859, 2127
L-dehydroascorbinsyre 0,648 mg 0,535 0,36 - 1,1 14 2127
beta-caroten 992 µg 989 906 - 1090 4 1808
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium, Na 2,46 mg 1,62 0,76 - 7,2 14 2127
Kalium, K 254 mg 101 - 423 35 2127, 1305
Calcium, Ca 7,40 mg 4,72 - 11,5 20 2127, 1015
Magnesium, Mg 9,06 mg 5 - 14,4 52 1305, 1859, 2127
Fosfor, P 26,9 mg 12,9 - 40,5 20 2127, 1015
Jern, Fe 0,238 mg 0,092 - 0,51 35 2127, 1305
Kobber, Cu 0,0430 mg 0,0375 0,017 - 0,084 14 2127
Zink, Zn 0,0932 mg 0 - 0,223 52 2127, 1859, 1305
Jod, I 0 µg 14 2127
Mangan, Mn 0,0864 mg 0,094 0,022 - 0,171 14 2127
Chrom, Cr 0,0357 µg 0,24 - 0,5 14 2127
Selen, Se 0,0989 µg 0,056 - 0,81 14 2127
Nikkel, Ni 0,568 µg 0,265 0,063 - 1,72 14 2127
Kviksølv, Hg 0 µg 14 2127
Arsen, As 0,0291 µg 0,065 - 0,335 14 2127
Cadmium, Cd 0,198 µg 0,0645 0,017 - 0,84 14 2127
Bly, Pb 0,158 µg 0,1115 0,062 - 0,57 14 2127
Organiske syrer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Benzoesyre 0,0300 mg 1496
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 0,180 mg 0,15 - 0,2 2 1488
Tyramin 0,400 mg 4 1491
Serotonin 0,320 mg 6 1487
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 1,72 g 1,5 1,13 - 2,7 19 1879, 2127
Glukose 1,46 g 1,3 0,84 - 2,39 19 1879, 2127
Monosaccharider, total 3,18 g 1003
Laktose 0 g 1655
Maltose 0 g 0 1 1879
Sakkarose 0 g 19 1879, 2127
Disaccharider, total 0 g 1003
Raffinose 0 g 0 5 1879
Andre sukkerarter 0 g 0 5 1879
Sukkerarter, total 3,18 g 1003
Stivelse 0 g 2 2127
Hexose 0,220 g 1314
Pentose 0,130 g 1314
Uronic Acid 0,500 g 1314
Cellulose 0,700 g 1314
Lignin 0,300 g 1314
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:0 0,023 19,4 1039
C18:0 0,004 3,46 1039
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,002 1,29 1039
C18:1,n-9 0,017 13,8 1039
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,068 56,2 1039
C18:3,n-3 (ALA) 0,007 5,62 1039
C20:4,n-6 0,000 0 1039
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 0,028 22,9 1003
Sum monoumættede 0,018 15,1 1003
Sum polyumættede 0,074 61,9 1003
Fedtsyrer, total 0,120 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,007 5,62 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,068 56,2 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 36 290 1059
Leucin 31 250 1059
Lysin 36 290 1059
Methionin 9 70 1059
Cystin 7 52 1059
Phenylalanin 21 170 1059
Tyrosin 29 230 1059
Threonin 21 170 1059
Tryptofan 8 61 1059
Valin 23 180 1059
Arginin 29 230 1059
Histidin 13 100 1059
Alanin 20 160 1059
Asparaginsyre 89 710 1059
Glutaminsyre 213 1700 1059
Glycin 23 180 1059
Prolin 25 200 1059
Serin 28 220 1059

© 2020 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby