DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 533
Daddel, tørret
Engelsk navn
Date, dried
Taxonomisk navn
Phoenix dactylifera (Linnaeus, 1753)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 1310 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 1192 kJ 1003
Energi (kcal) 309 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 281 kcal 1003
Protein 2,0 g 1344
Protein fra Aminosyrer 1,1 g 1003
Protein, deklaration 2,0 g 1344
Kulhydrat difference 77,5 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 71,1 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 64,2 g 1003
Kostfibre 6,4 g 5,8 - 6,7 4 1825
Fedt 0,5 g 1346
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,01 g 4 1003
Aske 1,6 g 1,5 - 1,6 2 1348
Tørstof 81,6 g 79,75 75,4 - 88,8 6 1878
Vand 18,4 g 20,25 11,2 - 24,6 6 1878
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 3,33 RE 1003
Retinol 0 µg 1344
beta-Caroten 20,0 µg 13 - 22 3 1020
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1344
Thiamin (B1-vitamin) 0,0300 mg 0,027 - 0,042 4 1019
Riboflavin (B2-vitamin) 0,0900 mg 0,075 - 0,101 3 1022
Niacinækvivalent 2,11 NE 1003
Niacin 1,20 mg 1,08 - 1,3 4 1018
B6-vitamin 0,130 mg 0,097 - 0,172 4 1025
Pantotensyre 0,780 mg 1352
Biotin 0 µg 1655
Folat 21,0 µg 17,3 - 27,6 4 1374
Frit folat 14,0 µg 11,2 - 16,1 4 1374
B12-vitamin 0 µg 1352
C-vitamin 3,00 mg 1003
Ascorbinsyre 3,00 mg 3,3 - 3,4 2 1017
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 6,00 mg 2,5 - 9,2 4 1058
Kalium 643 mg 591 - 698 4 1058
Calcium 50,9 mg 40 - 99,1 9 1015, 1030
Magnesium 54,0 mg 44,9 - 71,6 4 1058
Jern 1,000 mg 0,8 - 1,3 2 1043
Kobber 0,260 mg 0,23 - 0,29 2 1348
Zink 5,10 mg 0,51 - 9,6 2 1348
Mangan 0,400 mg 0,38 - 0,41 2 1348
Krom 80,0 µg 59 - 100 2 1079
Molybdæn 0 µg 1 1348
Selen 2,00 µg 0,0 - 3,9 2 1079
Fosfor 56,0 mg 43,8 - 70,7 6 1015
Jod 1,80 µg 1,1 - 2,3 3 1055
Nikkel 33,0 µg 25 - 41 2 1079
Kviksølv 0,200 µg 0,1 - 0,2 2 1079
Arsen 0,600 µg 0,0 - 1,1 2 1079
Cadmium 1,20 µg 0,4 - 1,9 2 1079
Bly 16,0 µg 0,0 - 32 2 1079
Sum mineraler 811 mg 1003
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 27,0 g 25,65 18,5 - 37,1 6 1878
Glukose 29,6 g 27,1 20,8 - 39,3 6 1878
Sum monosakkarider 56,6 g 1003
Laktose 0 g 1337
Maltose 0 g 1337
Sakkarose 7,23 g 1,1 0,5 - 25,2 6 1878
Sum disakkarider 7,23 g 1003
Sum sukkerarter 63,8 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Sorbitol 0,400 g 0,25 0,0 - 0,9 6 1878
Sum sukkeralkoholer 0,400 g 1003
Kostfibre og stivelse Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0 g 1344
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 0,050 2135
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,060 2135
Sum flerumættede fedtsyrer 0,020 2135
Sum fedtsyrer 0,400 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,000 2135
Sum n-6 fedtsyrer 0,020 2135
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 0,320 1344
Isoleucin 45 140 1345
Leucin 86 270 1345
Lysin 54 170 1345
Methionin 26 81 1345
Cystin 42 130 1345
Phenylalanin 58 180 1345
Tyrosin 29 90 1345
Threonin 54 170 1345
Tryptofan 54 170 1345
Valin 64 200 1345
Arginin 67 210 1345
Histidin 29 90 1345
Alanin 93 290 1345
Asparaginsyre 120 375 1345
Glutaminsyre 210 655 1345
Glycin 90 280 1345
Prolin 120 375 1345
Serin 67 210 1345
Sum essentielle Aminosyrer 470,72
Sum ikke essentielle aminosyrer 836,8
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 0,01000 mg 0,0 - 0,025 1488
Serotonin 0,130 mg 1486
Cholin 6,30 mg 1 2187
Sum biogene aminer 0,140 mg 1003
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 10 6 1015
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,800 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby