Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)

Indstillinger

Fødevare ID: 533
Daddel, tørret
Engelsk navn
Date, dried
Taxonomisk navn
Phoenix dactylifera L.
Synonymer
Dadler
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 10 6 1015
Proteinomregningsfaktor (NCF) 6,25
Fedtsyrekonverteringsfaktor (FCF) 0,800
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 1310 kJ 1003
Energi, kcal 313 kcal 1003
total-N 0,320 g 1344
Protein, total 2,0 g 1344
Protein, deklaration 2,0 g 1003
Kulhydrat best. v/diff. 81,3 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig 71,2 g 1003
kulhydrat, deklaration 71,2 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfiber 6,4 g 5,8 - 6,7 4 1825
Fedt, total 0,5 g 1346
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 1,6 g 1,5 - 1,6 2 1348
Tørstof 81,7 g 79,8 75,4 - 88,8 6 1878
Vand 18,4 g 20,3 11,200 - 24,600 6 1878
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 1,67 RE 1003
Retinol 0 µg 1344
ß-caroten 20,0 µg 13 - 22 3 1020
D-vitamin 0 µg 1003
D3 cholecalciferol 0 µg 1344
B1-vitamin 0,030 mg 0,027 - 0,042 4 1019
B2-vitamin, riboflavin 0,090 mg 0,075 - 0,101 3 1022
Niacin 2,10 NE 1003
niacin 1,20 mg 1,08 - 1,30 4 1018
B6-vitamin 0,130 mg 0,097 - 0,172 4 1025
Pantothensyre 0,780 mg 1352
Biotin 0 µg 1655
Folat 21,0 µg 17,3 - 27,6 4 1374
Frit folat 14,0 µg 11,2 - 16,1 4 1374
B12-vitamin 0 µg 1352
C-vitamin 3,00 mg 1003
L-ascorbinsyre 3,00 mg 3,3 - 3,4 2 1017
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium, Na 6,00 mg 2,5 - 9,2 4 1058
Kalium, K 643 mg 591 - 698 4 1058
Calcium, Ca 50,9 mg 40 - 99,1 9 1015, 1030
Magnesium, Mg 54,0 mg 44,9 - 71,6 4 1058
Phosphor, P 56,0 mg 43,8 - 70,7 6 1015
Jern, Fe 1,00 mg 0,8 - 1,3 2 1043
Kobber, Cu 0,260 mg 0,23 - 0,29 2 1348
Zink, Zn 5,10 mg 0,51 - 9,6 2 1348
Jod, I 1,80 µg 1,1 - 2,3 3 1055
Mangan, Mn 0,400 mg 0,38 - 0,41 2 1348
Chrom, Cr 80,0 µg 59 - 100 2 1079
Selen, Se 2,00 µg 0 - 3,9 2 1079
Molybdæn, Mo 0 µg 1 1348
Nikkel, Ni 33,0 µg 25 - 41 2 1079
Kviksølv, Hg 0,200 µg 0,1 - 0,2 2 1079
Arsen, As 0,600 µg 0 - 1,1 2 1079
Cadmium, Cd 1,20 µg 0,4 - 1,9 2 1079
Bly, Pb 16,0 µg 0 - 32 2 1079
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 0,010 mg 0 - 0,025 1488
Serotonin 0,130 mg 1486
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fructose 27,0 g 25,7 18,5 - 37,1 6 1878
Glucose 29,6 g 27,1 20,8 - 39,3 6 1878
Monosaccharider, total 56,6 g 1003
Lactose 0 g 1337
Maltose 0 g 1337
Saccharose 7,23 g 1,10 0,5 - 25,2 6 1878
Disaccharider, total 7,23 g 1003
Sukkerarter, ialt 63,8 g 1003
Sorbitol 0,400 g 0,250 0 - 0,9 6 1878
Sukkeralkoholer, total 0,400 g 1003
Stivelse 0 g 1344
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 45 140 1345
Leucin 86 270 1345
Lysin 54 170 1345
Methionin 26 81 1345
Cystin 42 130 1345
Phenylalanin 58 180 1345
Tyrosin 29 90 1345
Threonin 54 170 1345
Tryptofan 54 170 1345
Valin 64 200 1345
Arginin 67 210 1345
Histidin 29 90 1345
Alanin 93 290 1345
Asparaginsyre 120 375 1345
Glutaminsyre 210 655 1345
Glycin 90 280 1345
Prolin 120 375 1345
Serin 67 210 1345

© 2019 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby