DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 544
Julesalat, rå
Engelsk navn
Chicory, raw
Taxonomisk navn
Cichorium intybus L. var. foliosum Hegi
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 19 18 1015
Nitrogen-til-protein faktor 6,25
FCF 0,800
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 79 kJ 1003
Energi, kcal 19 kcal 1003
Nitrogen, total 0,183 g 0,144 - 0,224 9 1073, 1825
Protein, videnskabelig 1,1 g 0,9 - 1,4 9 1073, 1825
Protein, deklaration 1,1 g 0,9 - 1,4 9 1073, 1825
Kulhydrat, difference 3,7 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, videnskabelig 2,6 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, deklaration 1,5 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfibre 1,1 g 1 - 1,2 4 1825
Fedt, total 0,2 g 0,1 - 0,2 3 1073, 1825
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 0,4 g 0,3 - 0,6 9 1073, 1825
Tørstof 5,5 g 3,5 - 6,6 9 1825, 1073
Vand 94,5 g 93,4 - 96,5 9 1825, 1073
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 1,25 RE 1003
Retinol 0 µg 1344
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1344
E-vitamin 0,1000 α-TE
alfa-tokoferol 0,1000 mg 1 1034
B1-vitamin 0,0850 mg 0,08 - 0,094 5 1019
B2-vitamin, riboflavin 0,0350 mg 0,026 - 0,054 6 1022
Niacinækvivalent 0,534 NE 1003
Niacin 0,250 mg 0,15 - 0,29 10 1018
B6-vitamin 0,0550 mg 0,048 - 0,06 5 1025
Pantothensyre 0,200 mg T 627
Biotin 0,700 µg T 627
Folat 52,0 µg 30,1 - 79,5 4 1374
Frit folat 33,0 µg 19,4 - 55,5 4 1374
B12-vitamin 0 µg 1352
C-vitamin 4,00 mg 1003
L-ascorbinsyre 4,00 mg 2 - 7 5 1073
beta-caroten 15,0 µg 10 - 20 2 1020
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium, Na 6,00 mg 3,6 - 8,8 5 1058
Kalium, K 212 mg 196 - 226 5 1058
Calcium, Ca 19,9 mg 15 - 24 6 1015
Magnesium, Mg 10,00 mg 8,9 - 11,9 5 1058
Fosfor, P 31,4 mg 25,2 - 37,7 6 1015
Jern, Fe 0,400 mg 0,28 - 0,6 5 1043
Kobber, Cu 0,140 mg 1344
Zink, Zn 0,200 mg 1344
Jod, I 0,400 µg 0,1 - 0,9 4 1055
Mangan, Mn 0,300 mg 1349
Chrom, Cr 1,000 µg 1 0,2 - 2,3 8 1079
Selen, Se 1,000 µg 0 0 - 5,5 8 1079
Nikkel, Ni 8,10 µg 6,2 0,7 - 21 8 1079
Kviksølv, Hg 0,200 µg 0,1 0 - 0,6 8 1079
Arsen, As 1,000 µg 0 0 - 4,8 8 1079
Cadmium, Cd 2,10 µg 1,3 0,2 - 5,4 8 1079
Bly, Pb 1,90 µg 1,7 0 - 5 8 1079
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sukkerarter, total 1,50 g 1344
Stivelse 0 g 1344
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:0 0,028 21,2 1039
C18:0 0,002 1,29 1039
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:1,n-9 0,004 3,22 1039
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,071 52,9 1039
C18:3,n-3 (ALA) 0,028 21,2 1039
C20:4,n-6 0,000 0 1039
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 0,030 22,5 1003
Sum monoumættede 0,004 3,22 1003
Sum polyumættede 0,099 74,1 1003
Fedtsyrer, total 0,133 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,028 21,2 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,071 52,9 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 42 230 1059
Leucin 37 200 1059
Lysin 33 180 1059
Methionin 9 47 1059
Cystin 2 13 1059
Phenylalanin 27 150 1059
Tyrosin 15 80 1059
Threonin 24 130 1059
Tryptofan 17 93 1059
Valin 42 230 1059
Arginin 57 310 1059
Histidin 20 110 1059
Alanin 48 260 1059
Asparaginsyre 152 830 1059
Glutaminsyre 225 1230 1059
Glycin 24 130 1059
Prolin 57 310 1059
Serin 42 230 1059

© 2020 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby