Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)

Indstillinger

Fødevare ID: 59
Havregryn, uspec.
Engelsk navn
Oats, rolled, average values
Taxonomisk navn
Avena sativa L.
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0
Proteinomregningsfaktor (NCF) 5,83
Fedtsyrekonverteringsfaktor (FCF) 0,940
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 1544 kJ 1003
Energi, kcal 369 kcal 1003
total-N 2,210 g 1,760 - 2,50 28 1011, 1066, 1257, 1834
Protein, total 12,9 g 10,261 - 14,575 28 1011, 1066, 1257, 1834
Protein, deklaration 13,8 g 1003
Kulhydrat best. v/diff. 68,2 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig 58,3 g 1003
kulhydrat, deklaration 57,4 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfiber 9,9 g 7,9 - 14,99 31 1011, 1066, 1257, 1834
Fedt, total 6,9 g 6,02 - 8,7 29 1011, 1257, 1818, 1834
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 2,0 g 1,36 - 2,97 28 1011, 1066, 1257, 1834
Tørstof 90,0 g 87,8 - 92,000 28 1011, 1066, 1257, 1834
Vand 10,0 g 8,000 - 12,200 28 1011, 1066, 1257, 1834
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg 1344
ß-caroten 0 µg 1344
D-vitamin 0 µg 1003
D3 cholecalciferol 0 µg 1344
E-vitamin 0,750 α-TE 1003
alfa-tokoferol 0,750 mg 0,61 - 0,96 4 1034
alfa-tokotrienol 2,40 mg 1,80 - 3,07 4 1034
K1-vitamin 0 µg 1655
B1-vitamin 0,416 mg 0,171 - 0,620 31 1011, 1066, 1257, 1834
B2-vitamin, riboflavin 0,107 mg 0,082 - 0,140 31 1011, 1066, 1257, 1834
Niacin 2,98 NE 1003
niacin 0,800 mg 0,67 - 0,87 10 1018
B6-vitamin 0,142 mg 0,096 - 0,195 28 1011, 1072, 1257, 1834
Pantothensyre 1,50 mg 1352
Biotin 19,0 µg 18 - 21 4 1071
Folat 50,4 µg 35 - 79 30 1011, 1257, 1803, 1834
B12-vitamin 0 µg 1352
C-vitamin 0 mg 1003
L-ascorbinsyre 0 mg 1344
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Chlorid, Cl 69,4 mg 0 - 520 14 1064, 1257
Natrium, Na 1,62 mg 0 - 4 25 1011, 1257, 2088
Kalium, K 386 mg 342 - 437 31 1011, 1066, 1257, 1834
Calcium, Ca 115 mg 41,5 - 365 31 1011, 1066, 1257, 1834
Magnesium, Mg 155 mg 100 - 1255 31 1011, 1066, 1257, 1834
Phosphor, P 440 mg 290 - 634 30 1011, 1015, 1257, 1834
Jern, Fe 3,86 mg 2,61 - 5,28 31 1011, 1066, 1257, 1834
Kobber, Cu 0,390 mg 0,390 0,28 - 0,45 10 1257
Zink, Zn 2,99 mg 2,18 - 4,31 31 1011, 1066, 1257, 1834
Jod, I 0,500 µg 0,03 - 0,8 13 1055
Mangan, Mn 5,80 mg 4,3 - 7,1 8 1348
Chrom, Cr 2,50 µg 1,95 0 - 28,2 70 1506
Selen, Se 5,00 µg 5,10 0 - 9,6 10 1889
Molybdæn, Mo 10,0 µg 10 - 30 8 1348
Nikkel, Ni 121 µg 38,0 - 248,0 18 1846, 1889, 1913
Kviksølv, Hg 0,200 µg 0,000 0 - 1,8 70 1506
Arsen, As 4,50 µg 2,55 0 - 22,4 70 1506
Cadmium, Cd 2,94 µg 0,69 - 7,08 18 1846, 1889, 1913
Bly, Pb 0,294 µg 0 - 1,0 18 1846, 1889, 1913
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fructose 0 g 4 1064
Glucose 0 g 4 1064
Monosaccharider, total 0 g 1003
Lactose 0 g 4 1064
Maltose 0 g 4 1064
Saccharose 1,03 g 0,9 - 1,1 4 1064
Disaccharider, total 1,03 g 1003
Raffinose 0 g 4 1064
Andre sukkerarter 0 g 1003
Sukkerarter, ialt 1,03 g 1003
Stivelse 57,9 g 55,0 - 62,0 20 1257, 1273
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,000 0,00 1818
C6:0 0,000 0,00 1818
C8:0 0,000 0,00 1818
C10:0 0,000 0,00 1818
C12:0 0,000 0,00 1818
C14:0 0,004 0,06 1818
C16:0 1,04 16,0 1818
C17:0 0,000 0,00 1818
C18:0 0,069 1,07 1818
C20:0 0,000 0,00 1818
C22:0 0,000 0,00 1818
C24:0 0,077 1,20 1818
Monoumættede fedtsyre g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,000 0,00 1818
C16:1,n-7 0,014 0,21 1818
C18:1,n-9 2,32 35,8 1818
C18:1,n-7 0,000 0,00 1818
C20:1,n-11 0,055 0,84 1818
C22:1,n-9 0,000 0,00 1818
C22:1,n-11 0,000 0,00 1818
C24:1,n-9 0,000 0,00 1818
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 2,72 42,1 1818
C18:3,n-3 0,090 1,39 1818
C18:4,n-3 0,000 0,00 1818
C20:2,n-6 0,000 0,00 1818
C20:3,n-3 0,000 0,00 1818
C20:3,n-6 0,000 0,00 1818
C20:5,n-3 0,000 0,00 1818
C22:5,n-3 0,000 0,00 1818
C22:6,n-3 0,000 0,00 1818
Andre fedtsyrer 0,087 1,35 1818
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 1,19 18,3 1003
Sum monoumættede 2,38 36,9 1003
Sum polyumættede 2,81 43,5 1003
Sum transfedtsyrer 0,000 0,00 1003
Fedtsyrer, total 6,47 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,090 1,39 1003
Sum n-6 fedtsyrer 2,72 42,1 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 553 250 1059
Leucin 995 450 1059
Lysin 575 260 1059
Methionin 221 100 1059
Cystin 376 170 1059
Phenylalanin 729 330 1059
Tyrosin 420 190 1059
Threonin 464 210 1059
Tryptofan 179 81 1059
Valin 818 370 1059
Arginin 884 400 1059
Histidin 309 140 1059
Alanin 685 310 1059
Asparaginsyre 1150 520 1059
Glutaminsyre 2920 1320 1059
Glycin 751 340 1059
Prolin 729 330 1059
Serin 751 340 1059

© 2019 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby