DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 59
Havregryn, uspec.
Engelsk navn
Oats, rolled, average values
Taxonomisk navn
Avena sativa (Linnaeus, 1753)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 1544 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 1544 kJ 1003
Energi (kcal) 366 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 366 kcal 1003
Protein 12,9 g 10,2 - 14,5 28 1011, 1066, 1834, 1257
Protein fra Aminosyrer 11,6 g 1003
Protein, deklaration 13,8 g 11 - 15,6 28 1011, 1066, 1834, 1257
Kulhydrat difference 68,2 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 58,3 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 57,4 g 1003
Kostfibre 9,9 g 7,9 - 14,9 31 1011, 1066, 1834, 1257
Fedt 6,9 g 6,02 - 8,7 29 1818, 1011, 1834, 1257
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,00 g 25 1003
Aske 2,0 g 1,36 - 2,97 28 1011, 1066, 1834, 1257
Tørstof 90,0 g 87,8 - 92 28 1011, 1066, 1834, 1257
Vand 10,0 g 8 - 12,2 28 1011, 1066, 1834, 1257
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg 1344
beta-Caroten 0 µg 1344
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1344
E-vitamin 0,750 α-TE
alfa-Tokoferol 0,750 mg 0,61 - 0,96 4 1034
alfa-Tokotrienol 2,40 mg 1,8 - 3,07 4 1034
K1-vitamin 0 µg 1655
Thiamin (B1-vitamin) 0,416 mg 0,171 - 0,62 31 1011, 1066, 1834, 1257
Riboflavin (B2-vitamin) 0,107 mg 0,082 - 0,14 31 1011, 1066, 1834, 1257
Niacinækvivalent 2,98 NE 1003
Niacin 0,800 mg 0,67 - 0,87 10 1018
B6-vitamin 0,142 mg 0,096 - 0,195 28 1011, 1072, 1834, 1257
Pantotensyre 1,50 mg 1352
Biotin 19,0 µg 18 - 21 4 1071
Folat 50,4 µg 35 - 79 30 1011, 1803, 1834, 1257
B12-vitamin 0 µg 1352
C-vitamin 0 mg 1003
Ascorbinsyre 0 mg 1344
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 1,62 mg 0,0 - 4 25 2088, 1011, 1257
Kalium 386 mg 342 - 437 31 1011, 1066, 1834, 1257
Calcium 115 mg 41,5 - 365 31 1011, 1066, 1834, 1257
Magnesium 155 mg 100 - 1250 31 1011, 1066, 1834, 1257
Jern 3,86 mg 2,61 - 5,28 31 1011, 1066, 1834, 1257
Kobber 0,390 mg 0,39 0,28 - 0,45 10 1257
Zink 2,99 mg 2,18 - 4,31 31 1011, 1066, 1834, 1257
Mangan 5,80 mg 4,3 - 7,1 8 1348
Krom 2,50 µg 1,95 0,0 - 28,2 70 1506
Molybdæn 10,00 µg 10 - 30 8 1348
Selen 5,00 µg 5,1 0,0 - 9,6 10 1889
Fosfor 440 mg 290 - 634 30 1011, 1015, 1834, 1257
Chlorid 69,4 mg 0,0 - 520 14 1064, 1257
Jod 0,500 µg 0,03 - 0,8 13 1055
Nikkel 121 µg 38 - 248 18 1846, 1889, 1913
Kviksølv 0,200 µg 0,0 0,0 - 1,8 70 1506
Arsen 4,50 µg 2,55 0,0 - 22,4 70 1506
Cadmium 2,94 µg 0,69 - 7,08 18 1846, 1889, 1913
Bly 0,294 µg 0,0 - 1 18 1846, 1889, 1913
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0 g 4 1064
Glukose 0 g 4 1064
Sum monosakkarider 0 g 1003
Laktose 0 g 4 1064
Maltose 0 g 4 1064
Sakkarose 1,03 g 0,9 - 1,1 4 1064
Sum disakkarider 1,03 g 1003
Raffinose 0 g 4 1064
Sum sukkerarter 1,03 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Ukendt (?) Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 57,9 g 55 - 62 20 1273, 1257
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,000 0,0 1818
C6:0 0,000 0,0 1818
C8:0 0,000 0,0 1818
C10:0 0,000 0,0 1818
C12:0 0,000 0,0 1818
C14:0 0,005 0,0696 1818
C16:0 1,036 16 1818
C17:0 0,000 0,0 1818
C18:0 0,069 1,07 1818
C20:0 0,000 0,0 1818
C22:0 0,000 0,0 1818
C24:0 0,077 1,19 1818
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,000 0,0 1818
C16:1,n-7 0,014 0,213 1818
C18:1,n-7 0,000 0,0 1818
C18:1,n-9 2,315 35,7 1818
C20:1,n-11 0,055 0,852 1818
C22:1,n-9 0,000 0,0 1818
C22:1,n-11 0,000 0,0 1818
C24:1,n-9 0,000 0,0 1818
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 2,719 42 1818
C18:3,n-3 0,090 1,39 1818
C18:4,n-3 0,000 0,0 1818
C20:2,n-6 0,000 0,0 1818
C20:3,n-3 0,000 0,0 1818
C20:3,n-6 0,000 0,0 1818
C20:5,n-3 0,000 0,0 1818
C22:5,n-3 0,000 0,0 1818
C22:6,n-3 0,000 0,0 1818
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Andre fedtsyrer 0,088 1,35 1818
Sum mættede fedtsyrer 1,187 18,3 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 2,383 36,8 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 2,809 43,4 1003
Sum fedtsyrer 6,467 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,090 1,39 1003
Sum n-6 fedtsyrer 2,719 42 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 2,210 1011, 1066, 1834, 1257
Isoleucin 552 250 1059
Leucin 994 450 1059
Lysin 575 260 1059
Methionin 221 100 1059
Cystin 376 170 1059
Phenylalanin 729 330 1059
Tyrosin 420 190 1059
Threonin 464 210 1059
Tryptofan 179 81 1059
Valin 818 370 1059
Arginin 884 400 1059
Histidin 309 140 1059
Alanin 685 310 1059
Asparaginsyre 1150 520 1059
Glutaminsyre 2920 1320 1059
Glycin 751 340 1059
Prolin 729 330 1059
Serin 751 340 1059
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholin 40,4 mg 1 2187
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1655
Nitrogen-til-protein faktor 5,83 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,940 1003
Massefylde 0,3 1 2026

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby