DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 59
Havregryn, uspec.
Engelsk navn
Oats, rolled, average values
Taxonomisk navn
Avena sativa L.
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0
Nitrogen-til-protein faktor 5,83
FCF 0,940
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 1544 kJ 1003
Energi, kcal 366 kcal 1003
Nitrogen, total 2,210 g 1,76 - 2,5 28 1257, 1834, 1066, 1011
Protein, videnskabelig 12,9 g 10,2 - 14,5 28 1257, 1834, 1011, 1066
Protein, deklaration 13,8 g 11 - 15,6 28 1011, 1066, 1257, 1834
Kulhydrat, difference 68,2 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, videnskabelig 58,3 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, deklaration 58,9 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfibre 9,9 g 7,9 - 14,9 31 1257, 1066, 1011, 1834
Fedt, total 6,9 g 6,02 - 8,7 29 1257, 1818, 1011, 1834
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 2,0 g 1,36 - 2,97 28 1011, 1257, 1834, 1066
Tørstof 90,0 g 87,8 - 92 28 1066, 1834, 1257, 1011
Vand 10,0 g 8 - 12,2 28 1257, 1834, 1066, 1011
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg 1344
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1344
E-vitamin 0,750 α-TE
alfa-tokoferol 0,750 mg 0,61 - 0,96 4 1034
alfa-tokotrienol 2,40 mg 1,8 - 3,07 4 1034
K1-vitamin 0 µg 1655
B1-vitamin 0,416 mg 0,171 - 0,62 31 1066, 1834, 1011, 1257
B2-vitamin, riboflavin 0,107 mg 0,082 - 0,14 31 1066, 1834, 1257, 1011
Niacinækvivalent 2,98 NE 1003
Niacin 0,800 mg 0,67 - 0,87 10 1018
B6-vitamin 0,142 mg 0,096 - 0,195 28 1011, 1072, 1834, 1257
Pantothensyre 1,50 mg 1352
Biotin 19,0 µg 18 - 21 4 1071
Folat 50,4 µg 35 - 79 30 1803, 1257, 1011, 1834
B12-vitamin 0 µg 1352
C-vitamin 0 mg 1003
L-ascorbinsyre 0 mg 1344
beta-caroten 0 µg 1344
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Chlorid, Cl 69,4 mg 0 - 520 14 1257, 1064
Natrium, Na 1,62 mg 0 - 4 25 1257, 2088, 1011
Kalium, K 386 mg 342 - 437 31 1066, 1834, 1257, 1011
Calcium, Ca 115 mg 41,5 - 365 31 1011, 1257, 1834, 1066
Magnesium, Mg 155 mg 100 - 1250 31 1834, 1257, 1066, 1011
Fosfor, P 440 mg 290 - 634 30 1257, 1834, 1015, 1011
Jern, Fe 3,86 mg 2,61 - 5,28 31 1834, 1257, 1066, 1011
Kobber, Cu 0,390 mg 0,39 0,28 - 0,45 10 1257
Zink, Zn 2,99 mg 2,18 - 4,31 31 1066, 1257, 1834, 1011
Jod, I 0,500 µg 0,03 - 0,8 13 1055
Mangan, Mn 5,80 mg 4,3 - 7,1 8 1348
Chrom, Cr 2,50 µg 1,95 0 - 28,2 70 1506
Selen, Se 5,00 µg 5,1 0 - 9,6 10 1889
Molybdæn, Mo 10,00 µg 10 - 30 8 1348
Nikkel, Ni 121 µg 38 - 248 18 1889, 1846, 1913
Kviksølv, Hg 0,200 µg 0 0 - 1,8 70 1506
Arsen, As 4,50 µg 2,55 0 - 22,4 70 1506
Cadmium, Cd 2,94 µg 0,69 - 7,08 18 1913, 1889, 1846
Bly, Pb 0,294 µg 0 - 1 18 1913, 1889, 1846
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0 g 4 1064
Glukose 0 g 4 1064
Monosaccharider, total 0 g 1003
Laktose 0 g 4 1064
Maltose 0 g 4 1064
Sakkarose 1,03 g 0,9 - 1,1 4 1064
Disaccharider, total 1,03 g 1003
Raffinose 0 g 4 1064
Andre sukkerarter 0 g 1003
Sukkerarter, total 1,03 g 1003
Stivelse 57,9 g 55 - 62 20 1257, 1273
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,000 0 1818
C6:0 0,000 0 1818
C8:0 0,000 0 1818
C10:0 0,000 0 1818
C12:0 0,000 0 1818
C14:0 0,005 0,0696 1818
C16:0 1,036 16 1818
C17:0 0,000 0 1818
C18:0 0,069 1,07 1818
C20:0 0,000 0 1818
C22:0 0,000 0 1818
C24:0 0,077 1,19 1818
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,000 0 1818
C16:1,n-7 0,014 0,213 1818
C18:1,n-9 2,315 35,7 1818
C18:1,n-7 0,000 0 1818
C20:1,n-11 0,055 0,852 1818
C22:1,n-9 0,000 0 1818
C22:1,n-11 0,000 0 1818
C24:1,n-9 0,000 0 1818
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 2,719 42 1818
C18:3,n-3 (ALA) 0,090 1,39 1818
C18:4,n-3 0,000 0 1818
C20:2,n-6 0,000 0 1818
C20:3,n-3 0,000 0 1818
C20:3,n-6 0,000 0 1818
C20:5,n-3 (EPA) 0,000 0 1818
C22:5,n-3 0,000 0 1818
C22:6,n-3 (DHA) 0,000 0 1818
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Andre fedtsyrer 0,088 1,35 1818
Sum mættede 1,187 18,3 1003
Sum monoumættede 2,383 36,8 1003
Sum polyumættede 2,809 43,4 1003
Fedtsyrer, total 6,467 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,090 1,39 1003
Sum n-6 fedtsyrer 2,719 42 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 552 250 1059
Leucin 994 450 1059
Lysin 575 260 1059
Methionin 221 100 1059
Cystin 376 170 1059
Phenylalanin 729 330 1059
Tyrosin 420 190 1059
Threonin 464 210 1059
Tryptofan 179 81 1059
Valin 818 370 1059
Arginin 884 400 1059
Histidin 309 140 1059
Alanin 685 310 1059
Asparaginsyre 1150 520 1059
Glutaminsyre 2920 1320 1059
Glycin 751 340 1059
Prolin 729 330 1059
Serin 751 340 1059

© 2020 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby