Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)

Indstillinger

Fødevare ID: 592
Gule ærter (flækærter), rå
Engelsk navn
Peas, mature, dry, raw
Taxonomisk navn
Pisum sativum L.
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0
Proteinomregningsfaktor (NCF) 6,25
Fedtsyrekonverteringsfaktor (FCF) 0,800
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 1470 kJ 1003
Energi, kcal 351 kcal 1003
total-N 3,520 g 3,408 - 3,760 4 1825
Protein, total 22,0 g 21,300 - 23,500 4 1825
Protein, deklaration 22,0 g 1003
Kulhydrat best. v/diff. 63,8 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig 56,4 g 1003
kulhydrat, deklaration 56,4 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfiber 7,4 g 7,0 - 7,7 4 1825
Fedt, total 2,1 g 1 1825
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 2,6 g 2,4 - 3,1 4 1825
Tørstof 90,5 g 90,200 - 90,700 4 1825
Vand 9,5 g 9,300 - 9,800 4 1825
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 1,25 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
ß-caroten 15,0 µg 11 - 21 3 1020
D-vitamin 0 µg 1003
D3 cholecalciferol 0 µg 1655
E-vitamin 0 α-TE 1003
alfa-tokoferol 0 mg 1 1034
K1-vitamin 81,0 µg 1360
B1-vitamin 0,820 mg 0,686 - 0,904 5 1019
B2-vitamin, riboflavin 0,180 mg 0,152 - 0,206 5 1022
Niacin 5,55 NE 1003
niacin 2,50 mg 2,4 - 2,7 2 1018
B6-vitamin 0,075 mg 0,050 - 0,103 2 1025
Pantothensyre 2,00 mg 1352
Biotin 0,500 µg 29 1002
Folat 33,0 µg 17,8 - 56,4 4 1374
Frit folat 21,0 µg 18,2 - 24,4 4 1374
B12-vitamin 0 µg 1352
C-vitamin 1,00 mg 1003
L-ascorbinsyre 1,00 mg 1,0 - 1,4 3 1017
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium, Na 26,0 mg 3,1 - 61,0 7 1058
Kalium, K 1115 mg 968 - 1550 7 1058
Calcium, Ca 37,8 mg 13,2 - 65,5 10 1015, 1030
Magnesium, Mg 82,0 mg 18,7 - 101,0 7 1058
Phosphor, P 407 mg 323 - 498 6 1015
Jern, Fe 5,50 mg 4,6 - 5,8 7 1043
Kobber, Cu 0,690 mg 0,53 - 0,85 8 1348
Zink, Zn 3,80 mg 3,1 - 4,9 8 1348
Jod, I 0,500 µg 0,15 - 0,70 3 1055
Mangan, Mn 1,20 mg 0,81 - 1,50 8 1348
Chrom, Cr 18,8 µg 2,6 - 56 6 1079, 1849
Selen, Se 14,0 µg 2,3 - 20 3 1079
Molybdæn, Mo 70,0 µg 10 - 260 7 1348
Nikkel, Ni 219 µg 120 - 358,2 6 1079, 1849
Kviksølv, Hg 0,300 µg 0 - 0,5 3 1079
Arsen, As 0 µg 3 1079
Cadmium, Cd 3,40 µg 1,9 - 5,1 3 1849
Bly, Pb 5,90 µg 0 - 13,6 6 1079, 1849
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fructose 0 g 1314
Glucose 0 g 1314
Monosaccharider, total 0 g 1003
Lactose 0 g 1655
Maltose 0 g 1314
Saccharose 2,37 g 1314
Disaccharider, total 2,37 g 1003
Sukkerarter, ialt 2,37 g 1003
Stivelse 39,4 g 1314
(a)Hexoses 12,0 g 1314
(b)Pentoses 2,67 g 1314
(c)UronicAcids 0,410 g 1314
Cellulose 2,62 g 1314
Lignin 0,280 g 1314
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:0 0,337 20,1 1039
C18:0 0,039 2,35 1039
Monoumættede fedtsyre g/100g % Kilde
C18:1,n-9 0,158 9,40 1039
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,948 56,4 1039
C18:3,n-3 0,197 11,7 1039
C20:4,n-6 0,000 0,00 1039
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 0,376 22,4 1003
Sum monoumættede 0,158 9,41 1003
Sum polyumættede 1,15 68,2 1003
Sum transfedtsyrer 0,000 0,00 1003
Fedtsyrer, total 1,68 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,197 11,7 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,948 56,5 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 915 260 1059
Leucin 1410 400 1059
Lysin 1510 430 1059
Methionin 165 47 1059
Cystin 148 42 1059
Phenylalanin 915 260 1059
Tyrosin 528 150 1059
Threonin 739 210 1059
Tryptofan 183 52 1059
Valin 1160 330 1059
Arginin 2040 580 1059
Histidin 493 140 1059
Alanin 915 260 1059
Asparaginsyre 2460 700 1059
Glutaminsyre 3340 950 1059
Glycin 845 240 1059
Prolin 880 250 1059
Serin 1060 300 1059

© 2019 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby