DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 592
Gule ærter (flækærter), rå
Engelsk navn
Split peas, dry, raw
Taxonomisk navn
Pisum sativum (Linnaeus, 1753)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 1470 kJ 1003
Energi (kcal) 347 kcal 1003
Protein 22,0 g 21,3 - 23,5 4 1825
Protein fra Aminosyrer 17,0 g 1003
Protein, deklaration 22,0 g 21,3 - 23,5 4 1825
Kulhydrat difference 63,8 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 56,4 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 56,4 g 1003
Kostfibre 7,4 g 7 - 7,7 4 1825
Fedt 2,1 g 1 1825
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,07 g 7 1003
Aske 2,6 g 2,4 - 3,1 4 1825
Tørstof 90,5 g 90,2 - 90,7 4 1825
Vand 9,5 g 9,3 - 9,8 4 1825
Nitrogen 3,520 g 3,4 - 3,76 4 1825
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 2,50 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
beta-Caroten 15,0 µg 11 - 21 3 1020
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1655
E-vitamin 0 α-TE
alfa-Tokoferol 0 mg 1 1034
K1-vitamin 81,0 µg 1360
Thiamin (B1-vitamin) 0,820 mg 0,686 - 0,904 5 1019
Riboflavin (B2-vitamin) 0,180 mg 0,152 - 0,206 5 1022
Niacinækvivalent 5,55 NE 1003
Niacin 2,50 mg 2,4 - 2,7 2 1018
B6-vitamin 0,0750 mg 0,05 - 0,103 2 1025
Pantotensyre 2,00 mg 1352
Biotin 0,500 µg 29 1002
Folat 33,0 µg 17,8 - 56,4 4 1374
Frit folat 21,0 µg 18,2 - 24,4 4 1374
B12-vitamin 0 µg 1352
C-vitamin 1,000 mg 1003
Ascorbinsyre 1,000 mg 1 - 1,4 3 1017
Cholin 157 mg 1 2187
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 26,0 mg 3,1 - 61 7 1058
Kalium 1120 mg 968 - 1550 7 1058
Calcium 37,8 mg 13,2 - 65,5 10 1015, 1030
Magnesium 82,0 mg 18,7 - 101 7 1058
Jern 5,50 mg 4,6 - 5,8 7 1043
Kobber 0,690 mg 0,53 - 0,85 8 1348
Zink 3,80 mg 3,1 - 4,9 8 1348
Mangan 1,20 mg 0,81 - 1,5 8 1348
Krom 18,8 µg 2,6 - 56 6 1079, 1849
Molybdæn 70,0 µg 10 - 260 7 1348
Selen 14,0 µg 2,3 - 20 3 1079
Fosfor 407 mg 323 - 498 6 1015
Jod 0,500 µg 0,15 - 0,7 3 1055
Nikkel 219 µg 120 - 358 6 1079, 1849
Kviksølv 0,300 µg 0,0 - 0,5 3 1079
Arsen 0 µg 3 1079
Cadmium 3,40 µg 1,9 - 5,1 3 1849
Bly 5,90 µg 0,0 - 13,6 6 1079, 1849
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0 g 1314
Glukose 0 g 1314
Sum monosakkarider 0 g 1003
Laktose 0 g 1655
Maltose 0 g 1314
Sakkarose 2,37 g 1314
Sum disakkarider 2,37 g 1003
Sum sukkerarter 2,37 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Stivelse/Glykogen 39,4 g 1314
Cellulose 2,62 g 1314
Lignin 0,280 g 1314
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:0 0,337 20 1039
C18:0 0,039 2,34 1039
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:1,n-9 0,158 9,39 1039
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,948 56,4 1039
C18:3,n-3 0,197 11,7 1039
C20:4,n-6 0,000 0,0 1039
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 0,376 22,4 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,158 9,39 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 1,146 68,1 1003
Sum fedtsyrer 1,680 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,197 11,7 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,948 56,4 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 915 260 1059
Leucin 1410 400 1059
Lysin 1510 430 1059
Methionin 165 47 1059
Cystin 148 42 1059
Phenylalanin 915 260 1059
Tyrosin 528 150 1059
Threonin 739 210 1059
Tryptofan 183 52 1059
Valin 1160 330 1059
Arginin 2040 580 1059
Histidin 493 140 1059
Alanin 915 260 1059
Asparaginsyre 2460 700 1059
Glutaminsyre 3340 950 1059
Glycin 845 240 1059
Prolin 880 250 1059
Serin 1060 300 1059
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1655
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,800 1003
Massefylde 0,8 1 2026

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby