DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 6
Sødmælk, konventionel (ikke-økologisk)
Engelsk navn
Milk, whole, konventional (not organic), 3.5 % fat
Taxonomisk navn
Bos taurus (Linnaeus, 1758)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 264 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 264 kJ 1003
Energi (kcal) 63 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 63 kcal 1003
Protein 3,4 g 3,03 - 3,63 55 2092, 1250, 1844
Protein fra Aminosyrer 3,1 g 1003
Protein, deklaration 3,4 g 2,97 - 3,56 55 2092, 1250, 1844
Kulhydrat difference 4,4 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 4,4 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 4,5 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt 3,5 g 3 - 3,8 59 1818, 2092, 1250, 1844
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,11 g 73 1003
Aske 0,8 g 0,7 - 0,8 73 2092, 1067, 1250, 1844
Tørstof 12,3 g 11,1 - 13 73 2092, 1067, 1250, 1844
Vand 87,7 g 87 - 88,8 73 2092, 1067, 1250, 1844
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 33,1 RE 1003
Retinol 30,4 µg 21,5 - 42 55 2092, 1250, 1844
beta-Caroten 16,0 µg 1003
D-vitamin 0,0393 µg 1003
D3-vitamin 0,00918 µg 0,008 0,0066 - 0,0135 4 1957
D2-vitamin 0,00345 µg 0,003 0,002 - 0,0047 4 1957
25-hydroxy D3-vitamin 0,00753 µg 0,007 0,0063 - 0,0089 4 1957
25-hydroxy D2-vitamin 0,00313 µg 0,003 0,0023 - 0,004 4 1957
E-vitamin 0,0600 α-TE
alfa-Tokoferol 0,0600 mg 0,06 0,03 - 0,09 7 2092
K1-vitamin 0 µg 1655
Thiamin (B1-vitamin) 0,0415 mg 0,033 - 0,052 73 2092, 1067, 1250, 1844
Riboflavin (B2-vitamin) 0,172 mg 0,13 - 0,23 73 2092, 1067, 1250, 1844
Niacinækvivalent 0,856 NE 1003
Niacin 0,0871 mg 0,07 - 0,12 9 2092, 1046
B6-vitamin 0,0460 mg 0,04 - 0,05 9 2092, 1046
Pantotensyre 0,359 mg 0,34 0,3 - 0,46 7 2092
Biotin 1,55 µg 1,2 - 2 11 2092, 1071
Folat 11,0 µg 7 - 21 52 1071, 1250, 1844
Frit folat 4,00 µg 1344
B12-vitamin 0,446 µg 0,47 0,34 - 0,51 8 2092, 1046
C-vitamin 1,20 mg 1003
Ascorbinsyre 1,20 mg 0,7 - 1,7 63 1235
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 44,3 mg 29 - 54 73 2092, 1067, 1250, 1844
Kalium 144 mg 95 - 162 73 2092, 1067, 1250, 1844
Calcium 116 mg 63 - 149 73 2092, 1067, 1250, 1844
Magnesium 11,0 mg 6,7 - 12,3 73 2092, 1067, 1250, 1844
Jern 0,0160 mg 0,016 0,0 - 0,034 7 2092
Kobber 0,0106 mg 0,0 - 0,027 26 2092, 1348
Zink 0,415 mg 0,28 - 0,59 73 2092, 1067, 1250, 1844
Mangan 0,00171 mg 0,002 0,001 - 0,002 7 2092
Krom 0,0500 µg 0,0 0,0 - 0,21 7 2092
Molybdæn 5,00 µg 1 - 7 4 1348
Selen 1,64 µg 0,8 - 2,6 17 2092, 1887
Fosfor 92,7 mg 83 - 103 67 2092, 1232
Chlorid 93,1 mg 79 - 103 61 2092, 1232, 1250
Jod 10,7 µg 11,0 9 - 13 7 2092
Nikkel 0,705 µg 0,0 - 1,31 17 2092, 1887
Kviksølv 0,0300 µg 19 1348
Arsen 0,300 µg 4 1348
Cadmium 0,00200 µg 0,0 - 0,006 18 1538
Bly 0,0890 µg 0,023 - 0,249 17 1538
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0 g 0,0 7 2092
Galaktose 0 g 0,0 7 2092
Glukose 0 g 0,0 7 2092
Sum monosakkarider 0 g 1003
Laktose 4,60 g 4,2 - 4,92 69 2092, 1224
Maltose 0 g 1655
Sakkarose 0 g 0,0 7 2092
Sum disakkarider 4,60 g 1003
Sum sukkerarter 4,60 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Ukendt (?) Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0 g 1655
Cellulose 0 g 1655
Lignin 0 g 1655
Organiske syrer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Citronsyre 0,193 g 0,149 - 0,237 59 1224
Benzosyre 0,0450 mg 0,02 - 0,07 1495
Sum organiske syrer 0,193 g 1003
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,129 3,91 2092
C6:0 0,087 2,64 2092
C8:0 0,048 1,46 2092
C10:0 0,102 3,11 2092
C12:0 0,126 3,82 2092
C14:0 0,369 11,2 2092
C15:0 0,037 1,13 2092
C16:0 1,001 30,5 2092
C18:0 0,347 10,5 2092
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,034 1,03 2092
C16:1,n-7 0,054 1,65 2092
C18:1,n-7 0,031 0,944 2092
C18:1,n-9 0,665 20,2 2092
C18:1,trans 0,107 3,25 2092
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,048 1,46 2092
C18:2,konjugeret 0,011 0,33 2092
C18:3,n-3 0,014 0,425 2092
C18:2,trans 0,025 0,755 2092
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Andre fedtsyrer 0,047 1,44 1818, 2092
Sum mættede fedtsyrer 2,246 68,4 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,784 23,8 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,073 2,21 1003
Sum transfedtsyrer 0,132 4,01 1003
Sum fedtsyrer 3,282 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,014 0,425 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,048 1,46 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 14 mg 2054
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 0,536 2092, 1250, 1844
Isoleucin 198 370 1059
Leucin 327 610 1059
Lysin 306 570 1059
Methionin 86 160 1059
Cystin 26 49 1059
Phenylalanin 172 320 1059
Tyrosin 145 270 1059
Threonin 145 270 1059
Tryptofan 46 86 1059
Valin 236 440 1059
Arginin 118 220 1059
Histidin 97 180 1059
Alanin 113 210 1059
Asparaginsyre 279 520 1059
Glutaminsyre 681 1270 1059
Glycin 70 130 1059
Prolin 333 620 1059
Serin 193 360 1059
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 0,01000 mg 0,0 - 0,025 1488
Serotonin 0,0300 mg 2 1487
Cholin 14,3 mg 1 2187
Tyramin 0 mg 1001
Sum biogene aminer 0,0400 mg 1003
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1655
Nitrogen-til-protein faktor 6,38 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,945 1003
Massefylde 1,0 1 2026

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby