Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)

Indstillinger

Fødevare ID: 6
Sødmælk, konventionel (ikke-økologisk)
Engelsk navn
Milk, whole, konventional (not organic), 3.5 % fat
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0
Proteinomregningsfaktor (NCF) 6,38
Fedtsyrekonverteringsfaktor (FCF) 0,945
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 264 kJ 1003
Energi, kcal 63 kcal 1003
total-N 0,536 g 0,476 - 0,57 55 1250, 1844, 2092
Protein, total 3,4 g 3,037 - 3,637 55 1250, 1844, 2092
Protein, deklaration 3,4 g 1003
Kulhydrat best. v/diff. 4,6 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig 4,6 g 1003
kulhydrat, deklaration 4,7 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfiber 0,0 g 1655
Fedt, total 3,5 g 3,00 - 3,80 59 1250, 1818, 1844, 2092
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 0,8 g 0,70 - 0,8 73 1067, 1250, 1844, 2092
Tørstof 12,3 g 11,150 - 13,000 73 1067, 1250, 1844, 2092
Vand 87,7 g 87,000 - 88,850 73 1067, 1250, 1844, 2092
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 31,7 RE 1003
Retinol 30,4 µg 21,5 - 42 55 1250, 1844, 2092
ß-caroten 16,0 µg 1003
D-vitamin 0,067 µg 1003
D3 cholecalciferol 0,009 µg 0,008 0,0066 - 0,0135 4 1957
D2 ergocalciferol 0,003 µg 0,004 0,002 - 0,0047 4 1957
25-hydroxycholecalciferol 0,008 µg 0,007 0,0063 - 0,0089 4 1957
25-hydroxyergocalciferol 0,003 µg 0,003 0,0023 - 0,004 4 1957
E-vitamin 0,060 α-TE 1003
alfa-tokoferol 0,060 mg 0,060 0,03 - 0,09 7 2092
K1-vitamin 0 µg 1655
B1-vitamin 0,041 mg 0,033 - 0,052 73 1067, 1250, 1844, 2092
B2-vitamin, riboflavin 0,172 mg 0,13 - 0,23 73 1067, 1250, 1844, 2092
Niacin 0,854 NE 1003
niacin 0,087 mg 0,07 - 0,12 9 1046, 2092
B6-vitamin 0,046 mg 0,04 - 0,05 9 1046, 2092
Pantothensyre 0,356 mg 0,340 0,30 - 0,46 8 1352, 2092
Biotin 1,56 µg 1,2 - 2,0 11 1071, 2092
Folat 11,0 µg 7 - 21,0 52 1071, 1250, 1844
Frit folat 4,00 µg 1344
B12-vitamin 0,446 µg 0,470 0,34 - 0,51 8 1046, 2092
C-vitamin 1,20 mg 1003
L-ascorbinsyre 1,20 mg 0,7 - 1,7 63 1235
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Chlorid, Cl 93,1 mg 79 - 103 61 1232, 1250, 2092
Natrium, Na 44,3 mg 29 - 54 73 1067, 1250, 1844, 2092
Kalium, K 144 mg 95 - 162 73 1067, 1250, 1844, 2092
Calcium, Ca 116 mg 63 - 149 73 1067, 1250, 1844, 2092
Magnesium, Mg 11,0 mg 6,7 - 12,3 73 1067, 1250, 1844, 2092
Phosphor, P 92,7 mg 83 - 103 67 1232, 2092
Jern, Fe 0,016 mg 0,016 0,000 - 0,034 7 2092
Kobber, Cu 0,011 mg 0,000 - 0,027 26 1348, 2092
Zink, Zn 0,415 mg 0,28 - 0,59 73 1067, 1250, 1844, 2092
Jod, I 10,7 µg 11,0 9,0 - 13 7 2092
Mangan, Mn 0,002 mg 0,002 0,001 - 0,002 7 2092
Chrom, Cr 0,050 µg 0,000 0,00 - 0,21 7 2092
Selen, Se 1,64 µg 0,8 - 2,6 17 1887, 2092
Molybdæn, Mo 5,00 µg 1 - 7 4 1348
Nikkel, Ni 0,705 µg 0,00 - 1,31 17 1887, 2092
Kviksølv, Hg 0,030 µg 19 1348
Arsen, As 0,300 µg 4 1348
Cadmium, Cd 0,002 µg 0 - 0,006 18 1538
Bly, Pb 0,089 µg 0,023 - 0,249 17 1538
Organiske syrer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Citronsyre 0,193 g 0,149 - 0,237 59 1224
Benzoesyre 0,045 mg 0,02 - 0,07 1495
Organiske syrer, tot. 0,193 g 1003
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 0,010 mg 0 - 0,025 1488
Tyramin 0 mg 1001
Serotonin 0,030 mg 2 1487
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fructose 0 g 0 7 2092
Galaktose 0 g 0 7 2092
Glucose 0 g 0 7 2092
Monosaccharider, total 0 g 1003
Lactose 4,61 g 4,2 - 4,92 69 1224, 2092
Maltose 0 g 1655
Saccharose 0 g 0 7 2092
Disaccharider, total 4,61 g 1003
Sukkerarter, ialt 4,61 g 1003
Stivelse 0 g 1655
(a)Hexoses 0 g 1655
(b)Pentoses 0 g 1655
(c)UronicAcids 0 g 1655
Cellulose 0 g 1655
Lignin 0 g 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,129 3,93 2092
C6:0 0,087 2,64 2092
C8:0 0,048 1,45 2092
C10:0 0,102 3,11 2092
C12:0 0,126 3,83 2092
C14:0 0,369 11,2 2092
C15:0 0,037 1,12 2092
C16:0 1,00 30,5 2092
C18:0 0,347 10,6 2092
Monoumættede fedtsyre g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,034 1,02 2092
C16:1,n-7 0,054 1,65 2092
C18:1,n-9 0,665 20,3 2092
C18:1,n-7 0,031 0,95 2092
C18:1,trans n-9 0,107 3,27 2092
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,048 1,45 2092
C18:2,conj-A, udifferentieret 0,011 0,33 2092
C18:3,n-3 0,014 0,43 2092
C18:2,trans, udifferentieret 0,025 0,76 2092
Andre fedtsyrer 0,048 1,45 1818, 2092
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 2,25 68,4 1003
Sum monoumættede 0,784 23,9 1003
Sum polyumættede 0,073 2,22 1003
Sum transfedtsyrer 0,132 4,02 1003
Fedtsyrer, total 3,28 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,014 0,42 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,048 1,46 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 14 mg 1003
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 198 370 1059
Leucin 327 610 1059
Lysin 306 570 1059
Methionin 86 160 1059
Cystin 26 49 1059
Phenylalanin 172 320 1059
Tyrosin 145 270 1059
Threonin 145 270 1059
Tryptofan 46 86 1059
Valin 236 440 1059
Arginin 118 220 1059
Histidin 96 180 1059
Alanin 113 210 1059
Asparaginsyre 279 520 1059
Glutaminsyre 681 1270 1059
Glycin 70 130 1059
Prolin 332 620 1059
Serin 193 360 1059

© 2019 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby