Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)

Indstillinger

Fødevare ID: 60
Rugmel, groft, fuldkornsrugmel
Engelsk navn
Rye flour, dark, whole meal
Taxonomisk navn
Secale cereale L.
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0
Proteinomregningsfaktor (NCF) 5,83
Fedtsyrekonverteringsfaktor (FCF) 0,730
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 1403 kJ 1003
Energi, kcal 335 kcal 1003
total-N 1,498 g 1,396 - 1,818 17 1059, 1825, 1838
Protein, total 8,7 g 8,139 - 10,599 17 1059, 1825, 1838
Protein, deklaration 9,4 g 1003
Kulhydrat best. v/diff. 76,6 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig 61,8 g 1003
kulhydrat, deklaration 61,2 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfiber 14,8 g 12,9 - 16,7 14 1825, 1838
Fedt, total 2,3 g 2,1 - 2,7 11 1825, 1838
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 1,6 g 1,41 - 1,8 14 1825, 1838
Tørstof 89,2 g 88,1 - 91,100 14 1825, 1838
Vand 10,8 g 8,900 - 11,900 14 1825, 1838
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg 1344
ß-caroten 0 µg 1344
D-vitamin 0 µg 1003
D3 cholecalciferol 0 µg 1344
E-vitamin 0,800 α-TE 1003
alfa-tokoferol 0,800 mg 0,37 - 1,34 10 1838
alfa-tokotrienol 1,10 mg 0,82 - 1,31 4 1034
K1-vitamin 0 µg 1655
B1-vitamin 0,330 mg 0,281 - 0,40 10 1838
B2-vitamin, riboflavin 0,106 mg 0,100 - 0,113 10 1838
Niacin 1,82 NE 1003
niacin 1,70 mg 1,68 - 1,80 10 1018
B6-vitamin 0,280 mg 0,248 - 0,300 5 1072
Pantothensyre 0,490 mg 0,40 - 0,55 10 1838
Biotin 6,00 µg 1344
Folat 74,2 µg 75 - 92 10 1803, 1845
Frit folat 36,0 µg 23,9 - 45,9 4 1374
B12-vitamin 0 µg 1352
C-vitamin 0 mg 1003
L-ascorbinsyre 0 mg 1344
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Svovl, S 140 mg 120 - 160 10 1348
Natrium, Na 5,11 mg 2,5 - 11,7 13 1058, 1838
Kalium, K 438 mg 400 - 490 13 1058, 1838
Calcium, Ca 33,3 mg 29 - 40,0 16 1015, 1838
Magnesium, Mg 92,6 mg 77 - 134 13 1058, 1838
Phosphor, P 301 mg 269 - 352 16 1015, 1838
Jern, Fe 2,80 mg 2,3 - 3,1 10 1838
Kobber, Cu 0,317 mg 0,23 - 0,39 36 1104, 1838
Zink, Zn 2,80 mg 1,9 - 3,9 36 1104, 1838
Jod, I 4,60 µg 1,8 - 7,2 14 1055
Mangan, Mn 2,16 mg 2,12 - 2,83 10 1838
Chrom, Cr 4,00 µg 3,10 0 - 15,5 18 1506
Selen, Se 1,50 µg 1,00 0,0 - 5,0 10 1889
Molybdæn, Mo 10,0 µg 10 1348
Cobolt, Co 2,00 µg 1 - 3 10 1348
Nikkel, Ni 6,80 µg 6,90 2,1 - 10,5 10 1889
Fluor, F 140 µg 60 - 230 10 1348
Silicium, Si 4,00 mg 2 - 10 10 1348
Aluminium, Al 1,10 mg 0,7 - 1,5 10 1348
Bor, B 250 µg 170 - 300 10 1348
Brom, Br 2300 µg 1 - 15300 10 1348
Kviksølv, Hg 0,430 µg 0,350 0 - 2,90 18 1506
Arsen, As 2,02 µg 1,05 0 - 8,80 18 1506
Cadmium, Cd 0,810 µg 0,870 0,43 - 0,99 10 1889
Bly, Pb 1,80 µg 1,90 0,6 - 3,3 10 1889
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fructose 0,230 g 0,17 - 0,27 12 2055
Glucose 0,220 g 0,12 - 0,3 12 2055
Monosaccharider, total 0,450 g 1003
Lactose 0 g 9 2055
Maltose 0,070 g 0 - 0,22 12 2055
Saccharose 1,80 g 1,53 - 1,97 12 2055
Disaccharider, total 1,87 g 1003
Andre sukkerarter 0 g 1003
Sukkerarter, ialt 2,32 g 1003
Stivelse 52,5 g 1314
(a)Hexoses 4,42 g 1314
(b)Pentoses 8,03 g 1314
(c)UronicAcids 0,910 g 1314
Cellulose 1,50 g 1314
Lignin 0,700 g 1314
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:0 0,295 17,6 1039
C18:0 0,001 0,06 1039
Monoumættede fedtsyre g/100g % Kilde
C18:1,n-9 0,231 13,7 1039
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 1,01 60,4 1039
C18:3,n-3 0,138 8,25 1039
C20:4,n-6 0,000 0,00 1039
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 0,296 17,6 1003
Sum monoumættede 0,231 13,8 1003
Sum polyumættede 1,15 68,6 1003
Sum transfedtsyrer 0,000 0,00 1003
Fedtsyrer, total 1,68 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,138 8,22 1003
Sum n-6 fedtsyrer 1,01 60,4 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 345 230 1059
Leucin 599 400 1059
Lysin 375 250 1059
Methionin 147 98 1059
Cystin 136 91 1059
Phenylalanin 419 280 1059
Tyrosin 225 150 1059
Threonin 330 220 1059
Tryptofan 109 73 1059
Valin 509 340 1059
Arginin 494 330 1059
Histidin 225 150 1059
Alanin 419 280 1059
Asparaginsyre 644 430 1059
Glutaminsyre 1960 1310 1059
Glycin 419 280 1059
Prolin 779 520 1059
Serin 419 280 1059

© 2019 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby