DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 611
Gedde, rå
Engelsk navn
Pike, raw
Taxonomisk navn
Esox lucius (Linnaeus, 1758)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 379 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 379 kJ 1003
Energi (kcal) 90 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 90 kcal 1003
Protein 19,0 g 18,2 - 19,7 2 1366
Protein, deklaration 19,0 g 18,2 - 19,7 2 1366
Kulhydrat difference 0,7 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 0,7 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 0,7 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt 1,2 g 1,2 - 1,2 2 1366
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,13 g 3 1003
Aske 1,2 g 1,1 - 1,3 2 1366
Tørstof 22,1 g 19,8 - 27,5 4 1366
Vand 77,9 g 72,5 - 80,2 4 1366
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg 1356
beta-Caroten 0 µg 1655
D-vitamin 0,900 µg 1003
D3-vitamin 0,900 µg 1356
E-vitamin 0,700 α-TE
alfa-Tokoferol 0,700 mg 1347
K1-vitamin 0 µg 1655
Thiamin (B1-vitamin) 0,0800 mg 1 1019
Riboflavin (B2-vitamin) 0,0400 mg 0,04 - 0,042 2 1022
Niacinækvivalent 1,50 NE 1003
Niacin 1,50 mg 1 1018
B6-vitamin 0,150 mg 0,09 - 0,19 2 1025
B12-vitamin 24,0 µg 1 1044
C-vitamin 3,00 mg 1003
Ascorbinsyre 3,00 mg 1 1017
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 53,0 mg 41,5 - 77 3 1058
Kalium 368 mg 332 - 398 3 1058
Calcium 50,0 mg 28 - 68 5 1348
Magnesium 29,0 mg 26,1 - 30,8 3 1058
Rubidium 330 µg 1356
Jern 0,300 mg 0,19 - 0,39 3 1043
Kobber 0,0150 mg 0,017 0,002 - 0,024 17 1081
Zink 0,960 mg 1,1 0,19 - 1,7 17 1081
Mangan 0,0400 mg 0,026 - 0,042 5 1348
Krom 5,13 µg 0,0 - 22 18 1081, 1851
Molybdæn 0 µg 1 1348
Cobolt 1,000 µg 1356
Selen 5,42 µg 0,0 - 36 18 1081, 1851
Aluminium 0,1000 mg 1356
Silicium 0,300 mg 1356
Bor 10,00 µg 1356
Fosfor 240 mg 220 - 260 5 1348
Fluor 80,0 µg 1356
Brom 300 µg 1356
Jod 8,00 µg 1 - 12 3 1041
Svovl 200 mg 1356
Nikkel 9,44 µg 0,0 - 42 18 1081, 1851
Kviksølv 18,9 µg 5,8 - 50 18 1081, 1851
Arsen 0,0944 µg 0,0 - 1,1 18 1081, 1851
Cadmium 0 µg 0,0 - 2,8 18 1081, 1851
Bly 4,72 µg 0,0 - 10 18 1081, 1851
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Laktose 0 g 1356
Sakkarose 0 g 1356
Sum disakkarider 0 g 1003
Sum sukkerarter 0 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Ukendt (?) Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0 g 1356
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C12:0 0,000 0,0 1356
C14:0 0,018 1,59 1356
C16:0 0,500 44,4 1356
C18:0 0,142 12,6 1356
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,054 4,79 1356
C18:3,n-3 0,018 1,59 1356
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 0,678 60,3 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,374 33,2 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,072 6,39 1003
Sum fedtsyrer 1,123 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,018 1,59 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,054 4,79 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 39 mg 1361
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 3,040 1366
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 0,0430 mg - 0,24 7 1455
Cholin 65,0 mg 1 2187
Sum biogene aminer 0,0430 mg 1003
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 45 1996
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,936 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby