DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 611
Gedde, rå
Engelsk navn
Pike, raw
Taxonomisk navn
Esox lucius
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 45
Nitrogen-til-protein faktor 6,25
FCF 0,936
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 379 kJ 1003
Energi, kcal 90 kcal 1003
Nitrogen, total 3,040 g 2,91 - 3,15 2 1366
Protein, videnskabelig 19,0 g 18,2 - 19,7 2 1366
Protein, deklaration 19,0 g 18,2 - 19,7 2 1366
Kulhydrat, difference 0,7 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, videnskabelig 0,7 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, deklaration 0,0 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt, total 1,2 g 1,2 - 1,2 2 1366
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 1,2 g 1,1 - 1,3 2 1366
Tørstof 22,1 g 19,8 - 27,5 4 1366
Vand 77,9 g 72,5 - 80,2 4 1366
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg 1356
D-vitamin 0,900 µg 1003
D3-vitamin 0,900 µg 1356
E-vitamin 0,700 α-TE
alfa-tokoferol 0,700 mg 1347
K1-vitamin 0 µg 1655
B1-vitamin 0,0800 mg 1 1019
B2-vitamin, riboflavin 0,0400 mg 0,04 - 0,042 2 1022
Niacinækvivalent 1,50 NE 1003
Niacin 1,50 mg 1 1018
B6-vitamin 0,150 mg 0,09 - 0,19 2 1025
B12-vitamin 24,0 µg 1 1044
C-vitamin 3,00 mg 1003
L-ascorbinsyre 3,00 mg 1 1017
beta-caroten 0 µg 1655
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Svovl, S 200 mg 1356
Natrium, Na 53,0 mg 41,5 - 77 3 1058
Kalium, K 368 mg 332 - 398 3 1058
Calcium, Ca 50,0 mg 28 - 68 5 1348
Magnesium, Mg 29,0 mg 26,1 - 30,8 3 1058
Fosfor, P 240 mg 220 - 260 5 1348
Jern, Fe 0,300 mg 0,19 - 0,39 3 1043
Kobber, Cu 0,0150 mg 0,017 0,002 - 0,024 17 1081
Zink, Zn 0,960 mg 1,1 0,19 - 1,7 17 1081
Jod, I 8,00 µg 1 - 12 3 1041
Mangan, Mn 0,0400 mg 0,026 - 0,042 5 1348
Chrom, Cr 5,13 µg 0 - 22 18 1851, 1081
Selen, Se 5,42 µg 0 - 36 18 1081, 1851
Molybdæn, Mo 0 µg 1 1348
Cobolt, Co 1,000 µg 1356
Nikkel, Ni 9,44 µg 0 - 42 18 1081, 1851
Fluor, F 80,0 µg 1356
Silicium, Si 0,300 mg 1356
Rubidium, Rb 330 µg 1356
Aluminium, Al 0,1000 mg 1356
Bor, B 10,00 µg 1356
Brom, Br 300 µg 1356
Kviksølv, Hg 18,9 µg 5,8 - 50 18 1081, 1851
Arsen, As 0,0944 µg 0 - 1 18 1081, 1851
Cadmium, Cd 0 µg 0 - 2,8 18 1081, 1851
Bly, Pb 4,72 µg 0 - 10 18 1851, 1081
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 0,0430 mg - 0,24 7 1455
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Laktose 0 g 1356
Sakkarose 0 g 1356
Disaccharider, total 0 g 1003
Andre sukkerarter 0 g 1356
Sukkerarter, total 0 g 1003
Stivelse 0 g 1356
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C12:0 0,000 0 1356
C14:0 0,018 1,59 1356
C16:0 0,500 44,4 1356
C18:0 0,142 12,6 1356
Andre mættede fedtsyrer 0,018 1,59 1356
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
Andre monoumættede fedtsyrer 0,374 33,2 1656
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,054 4,79 1356
C18:3,n-3 (ALA) 0,018 1,59 1356
Andre polyumættede 0,437 1356
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 0,678 60,3 1003
Sum monoumættede 0,374 33,2 1003
Sum polyumættede 0,072 6,39 1003
Fedtsyrer, total 1,123 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,018 1,59 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,054 4,79 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 39 mg 1361

© 2021 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby