Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)

Indstillinger

Fødevare ID: 627
Salat, hovedsalat, rå
Engelsk navn
Butterhead lettuce (US), cabbage lettuce (UK), raw
Taxonomisk navn
Lactuca sativa L. var. capitata L.
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 26 4 1015
Proteinomregningsfaktor (NCF) 6,25
Fedtsyrekonverteringsfaktor (FCF) 0,700
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 58 kJ 1003
Energi, kcal 14 kcal 1003
total-N 0,204 g 0,160 - 0,320 18 1073, 1825
Protein, total 1,3 g 1,000 - 2,000 18 1073, 1825
Protein, deklaration 1,3 g 1003
Kulhydrat best. v/diff. 2,1 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig 0,8 g 1003
kulhydrat, deklaration 0,8 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfiber 1,3 g 1,1 - 1,4 4 1825
Fedt, total 0,4 g 0,3 - 0,4 6 1073, 1825
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 0,8 g 0,5 - 1,0 18 1073, 1825
Tørstof 4,5 g 3,400 - 5,500 18 1073, 1825
Vand 95,5 g 94,500 - 96,600 18 1073, 1825
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 120 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
ß-caroten 1440 µg 1370 840 - 2330 6 1808
D-vitamin 0 µg 1003
D3 cholecalciferol 0 µg 1344
E-vitamin 0,300 α-TE 1003
alfa-tokoferol 0,300 mg 0,16 - 0,60 3 1034
K1-vitamin 130 µg 1006
B1-vitamin 0,080 mg 0,051 - 0,126 9 1019
B2-vitamin, riboflavin 0,100 mg 0,062 - 0,139 9 1022
Niacin 0,750 NE 1003
niacin 0,500 mg 0,26 - 0,60 14 1018
B6-vitamin 0,082 mg 0,072 - 0,094 4 1072
Pantothensyre 0,200 mg 1352
Biotin 0,700 µg 1344
Folat 83,2 µg 60 - 97 10 1803, 1845
Frit folat 24,0 µg 11,3 - 53,9 4 1374
B12-vitamin 0 µg 1352
C-vitamin 9,00 mg 1003
L-ascorbinsyre 9,00 mg 4 - 19 14 1073
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium, Na 18,0 mg 7,2 - 56,6 6 1058
Kalium, K 320 mg 249 - 405 6 1058
Calcium, Ca 52,2 mg 33,5 - 72,6 6 1015
Magnesium, Mg 17,0 mg 9,0 - 22,5 6 1058
Phosphor, P 39,2 mg 26,1 - 46,0 6 1015
Jern, Fe 0,650 mg 0,16 - 1,40 8 1043
Kobber, Cu 0,051 mg 0,019 - 0,22 41 1660
Zink, Zn 0,510 mg 0,205 - 1,71 22 1660
Jod, I 0,600 µg 0,35 - 0,80 5 1055
Mangan, Mn 0,520 mg 0,13 - 1,20 6 1348
Chrom, Cr 1,60 µg 1,15 0 - 8,6 42 1506
Selen, Se 0,100 µg 0,0 - 0,5 24 1914
Molybdæn, Mo 0 µg 1 1348
Nikkel, Ni 1,80 µg 1,20 0,7 - 4,2 10 1843
Kviksølv, Hg 0,370 µg 0 - 1,8 42 1506
Arsen, As 2,05 µg 1,27 0 - 27,3 42 1506
Cadmium, Cd 2,91 µg 1,68 0,92 - 8,24 10 1843
Bly, Pb 2,90 µg 2,80 0,5 - 6,1 10 1843
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 0,010 mg 0 - 0,025 1488
Serotonin 0,003 mg 2 1487
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fructose 1,38 g 1314
Glucose 0,710 g 1314
Monosaccharider, total 2,09 g 1003
Lactose 0 g 1655
Maltose 0 g 1314
Saccharose 0,040 g 1314
Disaccharider, total 0,040 g 1003
Sukkerarter, ialt 2,13 g 1003
Stivelse 0,020 g 1314
(a)Hexoses 0,160 g 1314
(b)Pentoses 0,180 g 1314
(c)UronicAcids 0,420 g 1314
Cellulose 0,760 g 1314
Lignin 0,030 g 1314
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:0 0,049 20,1 1039
C18:0 0,006 2,27 1039
Monoumættede fedtsyre g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,002 0,75 1039
C18:1,n-9 0,007 3,03 1039
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,076 31,1 1039
C18:3,n-3 0,105 42,8 1039
C20:4,n-6 0,000 0,00 1039
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 0,055 22,4 1003
Sum monoumættede 0,009 3,67 1003
Sum polyumættede 0,181 73,9 1003
Sum transfedtsyrer 0,000 0,00 1003
Fedtsyrer, total 0,245 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,105 42,9 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,076 31,0 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 47 230 1059
Leucin 71 350 1059
Lysin 55 270 1059
Methionin 12 57 1059
Cystin 2 9 1059
Phenylalanin 41 200 1059
Tyrosin 20 100 1059
Threonin 41 200 1059
Tryptofan 15 74 1059
Valin 65 320 1059
Arginin 49 240 1059
Histidin 20 96 1059
Alanin 61 300 1059
Asparaginsyre 120 590 1059
Glutaminsyre 212 1040 1059
Glycin 43 210 1059
Prolin 41 200 1059
Serin 41 200 1059

© 2019 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby