DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 627
Salat, hovedsalat, rå
Engelsk navn
Butterhead lettuce (US), cabbage lettuce (UK), raw
Taxonomisk navn
Lactuca sativa var. capitata (Linnaeus, 1753)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 58 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 82 kJ 1003
Energi (kcal) 14 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 19 kcal 1003
Protein 1,3 g 1 - 2 18 1073, 1825
Protein fra Aminosyrer 0,8 g 1003
Protein, deklaration 1,3 g 1 - 2 18 1073, 1825
Kulhydrat difference 2,1 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 0,8 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 2,1 g 1003
Kostfibre 1,3 g 1,1 - 1,4 4 1825
Fedt 0,4 g 0,3 - 0,4 6 1073, 1825
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,04 g 6 1003
Aske 0,8 g 0,5 - 1 18 1073, 1825
Tørstof 4,5 g 3,4 - 5,5 18 1073, 1825
Vand 95,5 g 94,5 - 96,6 18 1073, 1825
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 240 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
beta-Caroten 1440 µg 1370, 840 - 2330 6 1808
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1344
E-vitamin 0,300 α-TE 1003
alfa-Tokoferol 0,300 mg 0,16 - 0,6 3 1034
K1-vitamin 130 µg 1006
K-vitamin 130 µg
Thiamin (B1-vitamin) 0,0800 mg 0,051 - 0,126 9 1019
Riboflavin (B2-vitamin) 0,1000 mg 0,062 - 0,139 9 1022
Niacinækvivalent 0,752 NE 1003
Niacin 0,500 mg 0,26 - 0,6 14 1018
B6-vitamin 0,0820 mg 0,072 - 0,094 4 1072
Pantotensyre 0,200 mg 1352
Biotin 0,700 µg 1344
Folat 83,2 µg 60 - 97 10 1803, 1845
Frit folat 24,0 µg 11,3 - 53,9 4 1374
B12-vitamin 0 µg 1352
C-vitamin 9,00 mg 1003
Ascorbinsyre 9,00 mg 4 - 19 14 1073
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 18,0 mg 7,2 - 56,6 6 1058
Kalium 320 mg 249 - 405 6 1058
Calcium 52,2 mg 33,5 - 72,6 6 1015
Magnesium 17,0 mg 9 - 22,5 6 1058
Jern 0,650 mg 0,16 - 1,4 8 1043
Kobber 0,0510 mg 0,019 - 0,22 41 1660
Zink 0,510 mg 0,205 - 1,71 22 1660
Mangan 0,520 mg 0,13 - 1,2 6 1348
Krom 1,60 µg 1,15 0,0 - 8,6 42 1506
Molybdæn 0 µg 1 1348
Selen 0,1000 µg 0,0 - 0,5 24 1914
Fosfor 39,2 mg 26,1 - 46 6 1015
Jod 0,600 µg 0,35 - 0,8 5 1055
Nikkel 1,80 µg 1,2 0,7 - 4,2 10 1843
Kviksølv 0,370 µg 0,0 - 1,8 42 1506
Arsen 2,05 µg 1,27 0,0 - 27,3 42 1506
Cadmium 2,91 µg 1,68 0,92 - 8,24 10 1843
Bly 2,90 µg 2,8 0,5 - 6,1 10 1843
Sum mineraler 447 mg 1003
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 1,38 g 1314
Glukose 0,710 g 1314
Sum monosakkarider 2,09 g 1003
Laktose 0 g 1655
Maltose 0 g 1314
Sakkarose 0,0400 g 1314
Sum disakkarider 0,0400 g 1003
Sum sukkerarter 2,13 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Kostfibre og stivelse Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0,0200 g 1314
Cellulose 0,760 g 1314
Lignin 0,0300 g 1314
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:0 0,049 20 1039
C18:0 0,006 2,27 1039
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,002 0,757 1039
C18:1,n-9 0,007 3,03 1039
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,076 31 1039
C18:3,n-3 0,105 42,8 1039
C20:4,n-6 0,000 0,0 1039
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 0,055 22,3 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,009 3,78 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,181 73,8 1003
Sum fedtsyrer 0,245 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,105 42,8 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,076 31 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 0,204 1073, 1825
Isoleucin 47 230 1059
Leucin 72 350 1059
Lysin 55 270 1059
Methionin 12 57 1059
Cystin 2 9 1059
Phenylalanin 41 200 1059
Tyrosin 20 100 1059
Threonin 41 200 1059
Tryptofan 15 74 1059
Valin 65 320 1059
Arginin 49 240 1059
Histidin 20 96 1059
Alanin 61 300 1059
Asparaginsyre 121 590 1059
Glutaminsyre 213 1040 1059
Glycin 43 210 1059
Prolin 41 200 1059
Serin 41 200 1059
Sum essentielle Aminosyrer 367,387
Sum ikke essentielle aminosyrer 590,64
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 0,01000 mg 0,0 - 0,025 1488
Serotonin 0,00300 mg 2 1487
Cholin 8,40 mg 1 2187
Sum biogene aminer 0,0130 mg 1003
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 26 3 1015, 1996
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,700 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby