DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 676
Sigtebrød
Engelsk navn
Bread, white
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0
Nitrogen-til-protein faktor 5,75
FCF 0,730 T 42
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 1053 kJ 1003
Energi, kcal 249 kcal 1003
Nitrogen, total 1,322 g 1,13 - 1,58 16 1011, 1257, 1834
Protein, videnskabelig 7,6 g 6,53 - 9,08 16 1011, 1257, 1834
Protein, deklaration 8,3 g 7,1 - 9,87 16 1011, 1257, 1834
Kulhydrat, difference 50,2 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, videnskabelig 46,4 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, deklaration 45,8 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfibre 3,7 g 2,7 - 5,3 16 1011, 1257, 1834
Fedt, total 2,8 g 1,3 - 4,75 16 1834, 1011, 1257
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 1,6 g 1,12 - 2,02 16 1257, 1834, 1011
Tørstof 62,2 g 56 - 65,7 16 1011, 1834, 1257
Vand 37,8 g 34,3 - 44 16 1011, 1257, 1834
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 5,50 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1655
E-vitamin 0,250 α-TE
alfa-tokoferol 0,250 mg 0,2 - 0,31 4 1034
alfa-tokotrienol 0,0500 mg 0,04 - 0,06 4 1034
K1-vitamin 0 µg 1655
B1-vitamin 0,154 mg 0,116 - 0,207 16 1834, 1257, 1011
B2-vitamin, riboflavin 0,0672 mg 0,043 - 0,102 16 1834, 1011, 1257
Niacinækvivalent 1,34 NE 1003
Niacin 0,700 mg 0,54 - 0,96 10 1018
B6-vitamin 0,0725 mg 0,052 - 0,123 20 1257, 1834, 1072, 1011
Pantothensyre 0,300 mg 1347
Biotin 3,00 µg 1347
Folat 36,5 µg 18 - 47 18 1803, 1834, 1257
Frit folat 8,00 µg 4,9 - 12,2 4 1374
B12-vitamin 0 µg 1655
C-vitamin 0 mg 1003
L-ascorbinsyre 0 mg 1655
beta-caroten 66,0 µg 1003
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Chlorid, Cl 820 mg 850 580 - 1010 8 1257
Natrium, Na 457 mg 296 - 604 22 1011, 1834, 1257, 1066
Kalium, K 141 mg 102 - 212 16 1011, 1834, 1257
Calcium, Ca 22,8 mg 15,9 - 38 16 1011, 1834, 1257
Magnesium, Mg 21,0 mg 13 - 45,4 16 1257, 1834, 1011
Fosfor, P 105 mg 71 - 167 16 1011, 1834, 1257
Jern, Fe 0,908 mg 0,6 - 1,39 16 1011, 1834, 1257
Kobber, Cu 0,121 mg 0,09 - 0,2 19 1104, 1257
Zink, Zn 0,703 mg 0,43 - 1,43 16 1257, 1011, 1834
Jod, I 2,60 µg 1,45 - 5,2 6 1055
Chrom, Cr 7,20 µg 5,2 1,6 - 15,5 9 1506
Selen, Se 2,18 µg 1,9 - 3,6 8 1846, 1815
Nikkel, Ni 7,93 µg 2,2 - 27 8 1846, 1815
Kviksølv, Hg 0,420 µg 0 0 - 2,8 9 1506
Arsen, As 0,400 µg 0 0 - 1,9 9 1506
Cadmium, Cd 7,28 µg 1,4 - 15,9 8 1846, 1815
Bly, Pb 0,847 µg 0 - 1,7 8 1815, 1846
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 0,0150 mg 0 - 0,04 1488
Serotonin 0 mg 1474
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0,1000 g 0 - 0,2 4 1104
Glukose 0,0500 g 4 1104
Monosaccharider, total 0,150 g 1003
Laktose 0 g 1337
Maltose 1,37 g 1337
Sakkarose 0,0500 g 4 1104
Disaccharider, total 1,42 g 1003
Andre sukkerarter 0 g 1003
Sukkerarter, total 1,57 g 1003
Stivelse 44,3 g 37,8 - 50,1 16 1273, 1257
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:0 0,361 17,5 T 42
C18:0 0,001 0,0549 T 42
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:1,n-9 0,283 13,7 T 42
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 1,244 60,4 T 42
C18:3,n-3 (ALA) 0,170 8,24 T 42
C20:4,n-6 0,000 0 T 42
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 0,362 17,5 1003
Sum monoumættede 0,283 13,7 1003
Sum polyumættede 1,414 68,6 1003
Fedtsyrer, total 2,059 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,170 8,24 1003
Sum n-6 fedtsyrer 1,244 60,4 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 330 250 1059
Leucin 568 430 1059
Lysin 238 180 1059
Methionin 116 88 1059
Cystin 132 100 1059
Phenylalanin 383 290 1059
Tyrosin 159 120 1059
Threonin 238 180 1059
Tryptofan 81 61 1059
Valin 410 310 1059
Arginin 344 260 1059
Histidin 172 130 1059
Alanin 291 220 1059
Asparaginsyre 449 340 1059
Glutaminsyre 2410 1820 1059
Glycin 330 250 1059
Prolin 846 640 1059
Serin 397 300 1059

© 2021 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby