DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 70
Appelsin, rå
Engelsk navn
Orange, raw
Taxonomisk navn
Citrus sinensis (L.) Pers.
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 28 23 1015, 1878, 2127
Nitrogen-til-protein faktor 6,25
FCF 0,800 1003
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 205 kJ 1003
Energi, kcal 49 kcal 1003
Nitrogen, total 0,142 g 0,091 - 0,187 33 1842, 1859, 2127
Protein, videnskabelig 0,9 g 0,568 - 1,16 33 2127, 1859, 1842
Protein, deklaration 0,9 g 0,568 - 1,16 33 1859, 2127, 1842
Kulhydrat, difference 12,2 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, videnskabelig 10,2 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, deklaration 8,2 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfibre 2,0 g 1,41 - 2,36 49 2127, 1859, 1842, 1305
Fedt, total 0,1 g 0,5 - 0,7 6 1068, 2127
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 0,4 g 0,33 - 0,58 33 1842, 1859, 2127
Tørstof 13,6 g 9,32 - 16,4 57 1305, 1842, 1859, 1878, 2127
Vand 86,4 g 83,6 - 90,6 57 2127, 1878, 1859, 1842, 1305
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 4,00 RE 1003
Retinol 0 µg 1344
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1344
E-vitamin 0,310 α-TE
alfa-tokoferol 0,310 mg 0,28 0,17 - 0,47 13 2127
K1-vitamin 0 µg 10 1928
B1-vitamin 0,0997 mg 0,056 - 0,201 49 2127, 1842, 1305, 1859
B2-vitamin, riboflavin 0,0300 mg 0,02 - 0,04 39 1859, 2127, 1305
Niacinækvivalent 0,491 NE 1003
Niacin 0,395 mg 0,4 0,29 - 0,48 13 2127
B6-vitamin 0,0796 mg 0,04 - 0,134 49 2127, 1859, 1842, 1305
Pantothensyre 0,163 mg 0,17 0,113 - 0,21 13 2127
Biotin 0,842 µg 0,65 - 1,13 11 2127, 1071
Folat 46,2 µg 25 - 89 36 1859, 1842, 1305
Frit folat 13,0 µg 8,6 - 19 4 1374
B12-vitamin 0 µg 1344
C-vitamin 54,4 mg 1003
L-ascorbinsyre 52,8 mg 32 - 79 49 2127, 1842, 1305, 1859
L-dehydroascorbinsyre 1,64 mg 1,6 1 - 2,2 13 2127
beta-caroten 48,0 µg 47 43 - 55 4 1808
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium, Na 1,14 mg 0,2 - 3,2 18 1058, 2127
Kalium, K 158 mg 111 - 202 39 2127, 1859, 1305
Calcium, Ca 29,6 mg 17,6 - 40,6 19 2127, 1015
Magnesium, Mg 10,3 mg 7,2 - 13,4 39 2127, 1859, 1305
Fosfor, P 20,9 mg 10,8 - 28,9 19 2127, 1015
Jern, Fe 0,119 mg 0,05 - 0,24 39 1859, 1305, 2127
Kobber, Cu 0,0402 mg 0,038 0,029 - 0,058 13 2127
Zink, Zn 0,0616 mg 0 - 0,2 39 1305, 1859, 2127
Jod, I 0,145 µg 0 - 1 20 2127, 1055
Mangan, Mn 0,0242 mg 0,023 0,016 - 0,037 13 2127
Chrom, Cr 0 µg 13 2127
Selen, Se 0,0462 µg 0,056 - 0,155 13 2127
Molybdæn, Mo 0 µg 3 1348
Nikkel, Ni 2,27 µg 1,72 0,86 - 5,2 13 2127
Kviksølv, Hg 0 µg 13 2127
Arsen, As 0,0127 µg 0,065 - 0,086 13 2127
Cadmium, Cd 0,00592 µg 0,017 - 0,06 13 2127
Bly, Pb 0,108 µg 0,104 0,041 - 0,214 13 2127
Organiske syrer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Citronsyre 0,910 g 2 2123
Benzoesyre 2,00 mg 1101
Organiske syrer, tot. 0,910 g 1003
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Tyramin 0,300 mg 0,1 - 1 1486
Serotonin 0,00300 mg 2 1487
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 2,27 g 2,31 1,73 - 2,7 21 1878, 2127
Glukose 2,11 g 2,12 1,51 - 2,7 21 2127, 1878
Monosaccharider, total 4,38 g 1003
Sakkarose 3,82 g 4 2,7 - 4,7 21 2127, 1878
Disaccharider, total 3,82 g 1003
Sukkerarter, total 8,20 g 1003
Sorbitol 0 g 0 8 1878
Sukkeralkoholer, total 0 g 1003
Stivelse 0 g 3 2127
Pentose 0,400 g 1337
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:0 0,020 21 1039
C18:0 0,003 3,54 1039
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,003 3,54 1039
C18:1,n-9 0,021 22,9 1039
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,033 35 1039
C18:3,n-3 (ALA) 0,013 13,9 1039
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 0,023 24,5 1003
Sum monoumættede 0,025 26,4 1003
Sum polyumættede 0,046 48,9 1003
Fedtsyrer, total 0,093 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,013 13,9 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,033 35 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 17 120 1059
Leucin 28 200 1059
Lysin 35 250 1059
Methionin 5 34 1059
Cystin 3 21 1059
Phenylalanin 20 140 1059
Tyrosin 12 83 1059
Threonin 17 120 1059
Tryptofan 6 41 1059
Valin 28 200 1059
Arginin 75 530 1059
Histidin 12 83 1059
Alanin 24 170 1059
Asparaginsyre 102 720 1059
Glutaminsyre 55 390 1059
Glycin 20 140 1059
Prolin 122 860 1059
Serin 37 260 1059

© 2020 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby