Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)

Indstillinger

Fødevare ID: 70
Appelsin, rå
Engelsk navn
Orange, raw
Taxonomisk navn
Citrus sinensis (L.) Pers.
Synonymer
Appelsiner
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 30 10 1015, 1878
Proteinomregningsfaktor (NCF) 6,25
Fedtsyrekonverteringsfaktor (FCF) 0,800
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 213 kJ 1003
Energi, kcal 51 kcal 1003
total-N 0,151 g 0,096 - 0,187 24 1825, 1842, 1859
Protein, total 0,9 g 0,600 - 1,169 24 1825, 1842, 1859
Protein, deklaration 0,9 g 1003
Kulhydrat best. v/diff. 11,6 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig 9,5 g 1003
kulhydrat, deklaration 9,5 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfiber 2,0 g 1,41 - 2,36 36 1305, 1842, 1859
Fedt, total 0,6 g 0,6 0,5 - 0,7 2 1068, 1825
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 0,4 g 0,3 - 0,58 24 1825, 1842, 1859
Tørstof 13,5 g 9,320 - 16,4 44 1305, 1842, 1859, 1878
Vand 86,5 g 83,600 - 90,680 44 1305, 1842, 1859, 1878
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 4,00 RE 1003
Retinol 0 µg 1344
ß-caroten 48,0 µg 47,0 43 - 55 4 1808
D-vitamin 0 µg 1003
D3 cholecalciferol 0 µg 1344
E-vitamin 0,550 α-TE 1003
alfa-tokoferol 0,550 mg 0,29 - 0,95 7 1034
K1-vitamin 0 µg 10 1928
B1-vitamin 0,086 mg 0,056 - 0,134 36 1305, 1842, 1859
B2-vitamin, riboflavin 0,032 mg 0,021 - 0,040 26 1305, 1859
Niacin 0,400 NE 1003
niacin 0,300 mg 0,25 - 0,38 10 1018
B6-vitamin 0,082 mg 0,040 - 0,134 36 1305, 1842, 1859
Pantothensyre 0,180 mg 1344
Biotin 0,890 µg 0,75 - 1,0 4 1071
Folat 46,2 µg 25 - 89 36 1305, 1842, 1859
Frit folat 13,0 µg 8,6 - 19,0 4 1374
B12-vitamin 0 µg 1344
C-vitamin 60,8 mg 1003
L-ascorbinsyre 52,5 mg 35,2 - 79 36 1305, 1842, 1859
L-dehydroascorbinsyre 8,30 mg 1837
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium, Na 2,00 mg 2,0 - 3,2 5 1058
Kalium, K 153 mg 111 - 202 26 1305, 1859
Calcium, Ca 35,4 mg 24,1 - 45 11 1015, 1030
Magnesium, Mg 10,4 mg 8,63 - 12,8 26 1305, 1859
Phosphor, P 22,1 mg 17,9 - 28,9 6 1015
Jern, Fe 0,138 mg 0,07 - 0,24 26 1305, 1859
Kobber, Cu 0,070 mg 1344
Zink, Zn 0,068 mg 0,00 - 0,20 26 1305, 1859
Jod, I 0,300 µg 0 - 1,0 7 1055
Mangan, Mn 0,042 mg 0,036 - 0,051 3 1348
Chrom, Cr 0,200 µg 0,200 0,1 - 0,4 5 1506
Selen, Se 0,050 µg <0,6 - 0,2 10 1506, 1817
Molybdæn, Mo 0 µg 3 1348
Nikkel, Ni 3,18 µg 0,4 - 10,1 11 1539, 1817
Kviksølv, Hg 0,030 µg 0,000 0 - 0,09 5 1506
Arsen, As 0,040 µg 0,000 0 - 0,1 5 1506
Cadmium, Cd 0,020 µg 0,020 0,01 - 0,03 6 1539
Bly, Pb 0,445 µg <0,5 - 1,1 11 1539, 1817
Organiske syrer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Citronsyre 0,910 g 2 2123
Benzoesyre 2,00 mg 1101
Organiske syrer, tot. 0,910 g 1003
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Tyramin 0,300 mg 0,1 - 1,0 1486
Serotonin 0,003 mg 2 1487
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fructose 2,45 g 2,45 2,1 - 2,7 8 1878
Glucose 2,34 g 2,30 1,9 - 2,7 8 1878
Monosaccharider, total 4,79 g 1003
Saccharose 3,53 g 3,55 2,7 - 4,2 8 1878
Disaccharider, total 3,53 g 1003
Sukkerarter, ialt 8,31 g 1003
Sorbitol 0 g 0 8 1878
Sukkeralkoholer, total 0 g 1003
Stivelse 0 g 1344
(b)Pentoses 0,400 g 1337
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:0 0,101 21,0 1039
C18:0 0,017 3,54 1039
Monoumættede fedtsyre g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,017 3,54 1039
C18:1,n-9 0,110 22,9 1039
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,168 35,0 1039
C18:3,n-3 0,067 14,0 1039
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 0,118 24,6 1003
Sum monoumættede 0,127 26,5 1003
Sum polyumættede 0,235 49,0 1003
Sum transfedtsyrer 0,000 0,00 1003
Fedtsyrer, total 0,480 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,067 14,0 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,168 35,0 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 18 120 1059
Leucin 30 200 1059
Lysin 38 250 1059
Methionin 5 34 1059
Cystin 3 21 1059
Phenylalanin 21 140 1059
Tyrosin 13 83 1059
Threonin 18 120 1059
Tryptofan 6 41 1059
Valin 30 200 1059
Arginin 80 530 1059
Histidin 13 83 1059
Alanin 26 170 1059
Asparaginsyre 109 720 1059
Glutaminsyre 59 390 1059
Glycin 21 140 1059
Prolin 130 860 1059
Serin 39 260 1059

© 2019 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby