DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 702
Grisespæk, rygspæk, råt
Engelsk navn
Pig, fat, raw
Taxonomisk navn
Sus scrofa domesticus (Linnaeus, 1758)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 2718 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 2718 kJ 1003
Energi (kcal) 661 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 661 kcal 1003
Protein 3,2 g 0,0 1,26 - 4,96 4 1032
Protein fra Aminosyrer 3,8 g 1003
Protein, deklaration 3,2 g 0,0 1,26 - 4,96 4 1032
Kulhydrat difference 0,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 0,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 0,0 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt 72,0 g 69,3 - 73 4 1032
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,09 g 3 1003
Aske 0,3 g 115 1928
Tørstof 75,4 g 20 1928
Vand 24,6 g 20 1928
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg 2 T 777.0
beta-Caroten 0 µg 1655
D-vitamin 0,895 µg 1003
D3-vitamin 0,457 µg 1300
25-hydroxy D3-vitamin 0,175 µg 1300
E-vitamin 0,1000 α-TE 1003
alfa-Tokoferol 0,1000 mg 1 1034
K1-vitamin 0 µg 1655
K-vitamin 0 µg
Thiamin (B1-vitamin) 0,0540 mg 0,041 - 0,067 4 1032
Riboflavin (B2-vitamin) 0,0730 mg 0,071 - 0,077 4 1032
Niacinækvivalent 0,767 NE 1003
Niacin 0,500 mg 0,38 - 0,63 10 1018
B6-vitamin 0,0250 mg 0,015 - 0,031 2 1025
Pantotensyre 0,600 mg 1352
Biotin 0 µg 1344
Folat 0 µg 1655
B12-vitamin 0,650 µg 0,36 - 0,91 2 1044
C-vitamin 0 mg 1003
Ascorbinsyre 0 mg 1655
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 35,0 mg 26 - 52 3 1058
Kalium 25,0 mg 14 - 35 3 1058
Calcium 4,00 mg 2 - 5 5 1030
Magnesium 1,30 mg 1,1 - 1,9 3 1058
Jern 0,160 mg 0,1 - 0,22 5 1043
Kobber 0,1000 mg 0,0 - 0,22 266 T 988.0
Zink 3,60 mg 0,0 - 6,9 266 T 988.0
Mangan 0,0140 mg 0,013 - 0,018 4 T 988.0
Krom 5,30 µg 3,0 0,4 - 7,3 126 T 988.0
Molybdæn 0 µg 1 1348
Selen 6,90 µg 0,0 - 300 231 1102
Fosfor 26,0 mg 25 - 30 4 1032
Jod 1,000 µg 0,5 - 1,6 6 1055
Nikkel 2,50 µg 1,8 0,0 - 16,9 130 T 1490.0
Kviksølv 0,130 µg 0,0 0,0 - 2,3 126 1533
Arsen 2,00 µg 0,0 - 18 266 1102
Cadmium 1,90 µg 1,0 0,0 - 24 126 1533
Bly 5,60 µg 2,8 0,0 - 9,2 126 1533
Sum mineraler 91,5 mg 1003
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0 g 1655
Glukose 0 g 1655
Sum monosakkarider 0 g 1003
Laktose 0 g 1655
Maltose 0 g 1655
Sakkarose 0 g 1655
Sum disakkarider 0 g 1003
Sum sukkerarter 0 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Kostfibre og stivelse Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0 g 1655
Cellulose 0 g 1655
Lignin 0 g 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:0 1,078 1,62 1344
C15:0 0,000 0,0 1344
C16:0 18,307 27,6 1344
C17:0 0,000 0,0 1344
C18:0 9,296 14 1344
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 2,288 3,45 1344
C17:1,n-7 0,000 0,0 1344
C18:1,n-9 29,494 44,5 1344
C20:1,n-11 0,468 0,706 1344
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 4,902 7,4 1344
C18:3,n-3 0,407 0,614 1344
C20:3,n-3 0,000 0,0 1344
C20:4,n-6 0,000 0,0 1344
C20:5,n-3 0,000 0,0 1344
C22:5,n-3 0,000 0,0 1344
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 28,681 43,2 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 32,250 48,6 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 5,309 8,01 1003
Sum fedtsyrer 66,240 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,407 0,614 1003
Sum n-6 fedtsyrer 4,902 7,4 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 85 mg 2054
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 0,800 1032
Isoleucin 128 160 1059
Leucin 256 320 1059
Lysin 336 420 1059
Methionin 60 75 1059
Cystin 32 40 1059
Phenylalanin 152 190 1059
Tyrosin 96 120 1059
Threonin 136 170 1059
Tryptofan 16 20 1059
Valin 184 230 1059
Arginin 304 380 1059
Histidin 80 100 1059
Alanin 352 440 1059
Asparaginsyre 344 430 1059
Glutaminsyre 448 560 1059
Glycin 840 1050 1059
Prolin 528 660 1059
Serin 208 260 1059
Sum essentielle Aminosyrer 1348
Sum ikke essentielle aminosyrer 3152
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholin 31,0 mg 1 2187
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1655
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,920 1003
Massefylde 0,9 1 2026

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby