DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 707
Lammebrissel, rå
Engelsk navn
Sweatbread, lamb, raw
Taxonomisk navn
Ovis aries
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0
Nitrogen-til-protein faktor 6,25
FCF 0,735
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 549 kJ 1003
Energi, kcal 131 kcal 1003
Nitrogen, total 2,448 g 1344
Protein, videnskabelig 15,3 g 1344
Protein, deklaration 15,3 g 1344
Kulhydrat, difference 0,0 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, videnskabelig 0,0 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, deklaration 0,0 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt, total 7,8 g 1344
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 1,4 g 1003
Tørstof 24,5 g 1344
Vand 75,5 g 1344
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg 2 1024
D-vitamin 1,000 µg 1003
D3-vitamin 1,000 µg 1001
E-vitamin 0,0400 α-TE
alfa-tokoferol 0,0400 mg 0 - 0,08 2 1034
B1-vitamin 0,0950 mg 0,054 - 0,119 4 1019
B2-vitamin, riboflavin 0,170 mg 0,139 - 0,187 4 1022
Niacinækvivalent 7,46 NE 1003
Niacin 4,20 mg 3,6 - 4,6 6 1018
B6-vitamin 0,0300 mg 1344
Pantothensyre 1,000 mg 1344
Biotin 3,00 µg 1344
Folat 13,0 µg 1344
Frit folat 11,0 µg 1344
B12-vitamin 3,20 µg 2,18 - 4,13 2 1044
C-vitamin 58,0 mg 1003
L-ascorbinsyre 58,0 mg 54 - 68 3 1017
beta-caroten 0 µg 1655
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium, Na 62,0 mg 54,3 - 67,1 3 1058
Kalium, K 339 mg 304 - 380 3 1058
Calcium, Ca 3,00 mg 3 - 4 4 1030
Magnesium, Mg 6,20 mg 5,4 - 6,7 3 1058
Fosfor, P 400 mg 1344
Jern, Fe 0,970 mg 0,74 - 1,2 4 1043
Kobber, Cu 0,200 mg 1344
Zink, Zn 1,90 mg 1344
Jod, I 1,80 µg 0,8 - 3,2 4 1055
Mangan, Mn 0,0820 mg 0,062 - 0,12 4 1348
Chrom, Cr 1,000 µg 4 1348
Selen, Se 6,00 µg 5 - 8 4 1348
Molybdæn, Mo 0 µg 4 1348
Nikkel, Ni 10,00 µg 10 - 30 4 1348
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sukkerarter, total 0 g 1655
Stivelse 0 g 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C12:0 0,041 0,712 1344
C14:0 0,287 5 1344
C15:0 0,035 0,605 1344
C16:0 1,267 22 1344
C17:0 0,064 1,12 1344
C18:0 1,307 22,8 1344
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,152 2,65 1344
C17:1,n-7 0,077 1,33 1344
C18:1,n-9 2,176 37,9 1344
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,123 2,13 1344
C18:3,n-3 (ALA) 0,129 2,24 1344
C20:4,n-6 0,077 1,33 1344
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 3,001 52,3 1003
Sum monoumættede 2,404 41,9 1003
Sum polyumættede 0,328 5,71 1003
Fedtsyrer, total 5,733 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,129 2,24 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,199 3,47 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 58 mg 2054
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 539 220 1344
Leucin 979 400 1344
Lysin 1320 540 1344
Methionin 220 90 1344
Cystin 196 80 1344
Phenylalanin 514 210 1344
Tyrosin 367 150 1344
Threonin 563 230 1344
Tryptofan 196 80 1344
Valin 661 270 1344
Arginin 906 370 1344
Histidin 441 180 1344
Alanin 783 320 1344
Asparaginsyre 1050 430 1344
Glutaminsyre 2130 870 1344
Glycin 955 390 1344
Prolin 783 320 1344
Serin 612 250 1344

© 2020 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby