DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 707
Brissel, lam, rå
Engelsk navn
Sweetbread, lamb, raw
Taxonomisk navn
Ovis aries (Linnaeus, 1758)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 549 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 549 kJ 1003
Energi (kcal) 131 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 131 kcal 1003
Protein 15,3 g 1344
Protein fra Aminosyrer 11,3 g 1003
Protein, deklaration 15,3 g 1344
Kulhydrat difference 0,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 0,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 0,0 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt 7,8 g 1344
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,16 g 3 1003
Aske 1,4 g 1003
Tørstof 24,5 g 1344
Vand 75,5 g 1344
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg 2 1024
beta-Caroten 0 µg 1655
D-vitamin 1,000 µg 1003
D3-vitamin 1,000 µg 1001
E-vitamin 0,0400 α-TE 1003
alfa-Tokoferol 0,0400 mg 0,0 - 0,08 2 1034
Thiamin (B1-vitamin) 0,0950 mg 0,054 - 0,119 4 1019
Riboflavin (B2-vitamin) 0,170 mg 0,139 - 0,187 4 1022
Niacinækvivalent 7,46 NE 1003
Niacin 4,20 mg 3,6 - 4,6 6 1018
B6-vitamin 0,0300 mg 1344
Pantotensyre 1,000 mg 1344
Biotin 3,00 µg 1344
Folat 13,0 µg 1344
Frit folat 11,0 µg 1344
B12-vitamin 3,20 µg 2,18 - 4,13 2 1044
C-vitamin 58,0 mg 1003
Ascorbinsyre 58,0 mg 54 - 68 3 1017
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 62,0 mg 54,3 - 67,1 3 1058
Kalium 339 mg 304 - 380 3 1058
Calcium 3,00 mg 3 - 4 4 1030
Magnesium 6,20 mg 5,4 - 6,7 3 1058
Jern 0,970 mg 0,74 - 1,2 4 1043
Kobber 0,200 mg 1344
Zink 1,90 mg 1344
Mangan 0,0820 mg 0,062 - 0,12 4 1348
Krom 1,000 µg 4 1348
Molybdæn 0 µg 4 1348
Selen 6,00 µg 5 - 8 4 1348
Fosfor 400 mg 1344
Jod 1,80 µg 0,8 - 3,2 4 1055
Nikkel 10,00 µg 10 - 30 4 1348
Sum mineraler 811 mg 1003
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sum sukkerarter 0 g 1655
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Kostfibre og stivelse Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0 g 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C12:0 0,041 0,712 1344
C14:0 0,287 5 1344
C15:0 0,035 0,605 1344
C16:0 1,267 22 1344
C17:0 0,064 1,12 1344
C18:0 1,307 22,8 1344
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,152 2,65 1344
C17:1,n-7 0,077 1,33 1344
C18:1,n-9 2,176 37,9 1344
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,123 2,13 1344
C18:3,n-3 0,129 2,24 1344
C20:4,n-6 0,077 1,33 1344
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 3,001 52,3 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 2,404 41,9 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,328 5,71 1003
Sum fedtsyrer 5,733 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,129 2,24 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,199 3,47 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 260 mg 1344
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 2,448 1344
Isoleucin 539 220 1344
Leucin 979 400 1344
Lysin 1320 540 1344
Methionin 220 90 1344
Cystin 196 80 1344
Phenylalanin 514 210 1344
Tyrosin 367 150 1344
Threonin 563 230 1344
Tryptofan 196 80 1344
Valin 661 270 1344
Arginin 906 370 1344
Histidin 441 180 1344
Alanin 783 320 1344
Asparaginsyre 1050 430 1344
Glutaminsyre 2130 870 1344
Glycin 955 390 1344
Prolin 783 320 1344
Serin 612 250 1344
Sum essentielle Aminosyrer 5434,56
Sum ikke essentielle aminosyrer 7784,64
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholin 208 mg 1 2187
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1655
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,735 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby