DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 716
Løg, rå
Engelsk navn
Onion, raw
Taxonomisk navn
Allium cepa L.
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 12 25 1015, 1879, 2127
Nitrogen-til-protein faktor 6,25
FCF 0,800
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 183 kJ 1003
Energi, kcal 43 kcal 1003
Nitrogen, total 0,199 g 0,131 - 0,256 21 1073, 2127
Protein, videnskabelig 1,2 g 0,818 - 1,6 21 1073, 2127
Protein, deklaration 1,2 g 0,818 - 1,6 21 1073, 2127
Kulhydrat, difference 10,3 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, videnskabelig 8,4 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, deklaration 5,4 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfibre 1,9 g 1,26 - 2,2 26 2127, 1305
Fedt, total 0,1 g 0,3 - 0,3 7 2127, 1073
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 0,5 g 0,37 - 0,55 21 2127, 1073
Tørstof 12,1 g 10,1 - 14,3 38 1073, 1879, 1305, 2127
Vand 87,9 g 85,7 - 89,9 38 1073, 1879, 2127, 1305
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 2,50 RE 1003
Retinol 0 µg 1344
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1344
E-vitamin 0,0550 α-TE
alfa-tokoferol 0,0550 mg 0,02 - 0,09 8 1034, 2127
B1-vitamin 0,0376 mg 0,02 - 0,048 26 2127, 1305
B2-vitamin, riboflavin 0,00692 mg 0,013 - 0,019 26 2127, 1305
Niacinækvivalent 0,442 NE 1003
Niacin 0,186 mg 0,1965 0,126 - 0,26 14 2127
B6-vitamin 0,169 mg 0,13 - 0,23 26 1305, 2127
Pantothensyre 0,1000 mg 0,1005 0,064 - 0,121 14 2127
Biotin 0,954 µg 0,93 0,53 - 1,29 14 2127
Folat 36,0 µg 24 - 53 12 1305
Frit folat 15,0 µg 5,4 - 18,7 4 1374
B12-vitamin 0 µg 1352
C-vitamin 8,09 mg 1003
L-ascorbinsyre 7,76 mg 3,4 - 14,3 33 1073, 2127, 1305
L-dehydroascorbinsyre 0,322 mg 0,325 0,2 - 0,55 14 2127
beta-caroten 30,0 µg 10 - 49 6 1020
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium, Na 2,70 mg 1,06 - 6,12 19 2127, 1058
Kalium, K 186 mg 148 - 216 26 1305, 2127
Calcium, Ca 23,3 mg 15,2 - 35,7 20 2127, 1015
Magnesium, Mg 9,16 mg 6,1 - 12,2 26 2127, 1305
Fosfor, P 31,4 mg 29,75 26,2 - 38 14 2127
Jern, Fe 0,280 mg 0,153 - 0,45 26 1305, 2127
Kobber, Cu 0,0365 mg 0,036 0,022 - 0,054 14 2127
Zink, Zn 0,193 mg 0,12 - 0,348 26 1305, 2127
Jod, I 0,153 µg 0,18 - 0,61 14 2127
Mangan, Mn 0,153 mg 0,1445 0,076 - 0,278 14 2127
Chrom, Cr 0 µg 14 2127
Selen, Se 0,130 µg 0,1375 0,056 - 0,24 14 2127
Molybdæn, Mo 0 µg 1 1348
Nikkel, Ni 2,91 µg 2,5 1,42 - 8,2 14 2127
Kviksølv, Hg 0 µg 14 2127
Arsen, As 0,198 µg 0,162 0,065 - 0,76 14 2127
Cadmium, Cd 2,27 µg 1,915 0,48 - 4,4 14 2127
Bly, Pb 0,134 µg 0,1305 0,046 - 0,33 14 2127
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 0,01000 mg 0 - 0,025 1488
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 1,70 g 1,5 0,96 - 2,84 19 1879, 2127
Glukose 2,03 g 2,05 0,8 - 2,61 19 2127, 1879
Monosaccharider, total 3,73 g 1003
Laktose 0 g 1655
Maltose 0 g 0 1 1879
Sakkarose 1,64 g 1,68 0,72 - 2 19 2127, 1879
Disaccharider, total 1,64 g 1003
Raffinose 1,30 g 1,5 1 - 1,5 5 1879
Andre sukkerarter 0 g 0 5 1879
Sukkerarter, total 5,36 g 1003
Stivelse 0 g 2 2127
Hexose 1,11 g 1314
Pentose 0,160 g 1314
Uronic Acid 0,850 g 1314
Cellulose 0,860 g 1314
Lignin 0,0700 g 1314
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:0 0,023 33,3 1039
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:1,n-9 0,009 13,3 1039
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,032 46,6 1039
C18:3,n-3 (ALA) 0,005 6,66 1039
C20:4,n-6 0,000 0 1039
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 0,023 33,3 1003
Sum monoumættede 0,009 13,3 1003
Sum polyumættede 0,037 53,3 1003
Fedtsyrer, total 0,069 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,005 6,66 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,032 46,6 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 24 120 1059
Leucin 42 210 1059
Lysin 40 200 1059
Methionin 9 47 1059
Cystin 8 38 1059
Phenylalanin 28 140 1059
Tyrosin 14 72 1059
Threonin 22 110 1059
Tryptofan 15 77 1059
Valin 30 150 1059
Arginin 169 850 1059
Histidin 14 72 1059
Alanin 28 140 1059
Asparaginsyre 74 370 1059
Glutaminsyre 263 1320 1059
Glycin 26 130 1059
Prolin 17 85 1059
Serin 22 110 1059

© 2020 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby