Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)

Indstillinger

Fødevare ID: 721
Parmesan, revet
Engelsk navn
Cheese, hard, Parmesan, grated
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0
Proteinomregningsfaktor (NCF) 6,38
Fedtsyrekonverteringsfaktor (FCF) 0,945
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 1781 kJ 1003
Energi, kcal 426 kcal 1003
total-N 6,028 g 5,939 - 6,085 6 1938
Protein, total 38,5 g 37,891 - 38,822 6 1938
Protein, deklaration 37,7 g 1003
Kulhydrat best. v/diff. 4,1 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig 4,1 g 1003
kulhydrat, deklaration 4,8 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfiber 0,0 g 1655
Fedt, total 28,6 g 28,04 - 29,09 6 1938
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 8,0 g 7,29 - 9,26 6 1938
Tørstof 79,2 g 77,810 - 81,700 6 1938
Vand 20,8 g 18,300 - 22,190 6 1938
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 266 RE 1003
Retinol 255 µg 1003
ß-caroten 132 µg 1003
D-vitamin 0,270 µg 1003
D3 cholecalciferol 0,270 µg 1003
E-vitamin 0,760 α-TE 1003
alfa-tokoferol 0,760 mg 1003
K1-vitamin 0 µg 1655
B1-vitamin 0,029 mg 0,024 - 0,037 3 1938
B2-vitamin, riboflavin 0,486 mg 0,469 - 0,514 3 1938
Niacin 8,95 NE 1003
niacin 0,114 mg 0,099 - 0,127 3 1938
B6-vitamin 0,049 mg 0,046 - 0,055 3 1938
Pantothensyre 0,325 mg 0,319 - 0,330 2 1938
Biotin 1,50 µg 1,0 - 3,6 T 136
Folat 10,0 µg 10 - 11 2 1938
B12-vitamin 1,60 µg T 94
C-vitamin 0 mg 1003
L-ascorbinsyre 0 mg 1938
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium, Na 1529 mg 1367 - 1713 6 1938
Kalium, K 125 mg 68 - 160 6 1938
Calcium, Ca 1109 mg 1068 - 1160 6 1938
Magnesium, Mg 38,0 mg 33 - 42 6 1938
Phosphor, P 729 mg 704 - 767 6 1938
Jern, Fe 0,900 mg 0,57 - 1,30 6 1938
Kobber, Cu 0,030 mg T 321
Zink, Zn 3,87 mg 1,24 - 5,43 6 1938
Jod, I 13,8 µg 6,4 - 38,0 46 T 1274
Mangan, Mn 0,059 mg 0,051 - 0,070 6 T 261
Chrom, Cr 0,400 µg 1538
Selen, Se 14,0 µg 1003
Nikkel, Ni 4,00 µg 2,0 - 10,0 6 T 261
Kviksølv, Hg 0,100 µg 6 T 261
Arsen, As 1,00 µg 6 T 261
Cadmium, Cd 0,016 µg 1538
Bly, Pb 0,700 µg 1538
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 11,9 mg 1,2 - 27,7 6 1488
Tyramin 5,00 mg 0,4 - 29,0 1483
Serotonin 0,003 mg 1487
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sukkerarter, ialt 0,100 g 1217
Stivelse 0 g 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,973 3,60 1227
C6:0 0,620 2,29 1227
C8:0 0,410 1,52 1227
C10:0 0,896 3,32 1227
C12:0 1,11 4,09 1227
C14:0 3,17 11,7 1227
C16:0 8,46 31,3 1227
C18:0 2,89 10,7 1227
Monoumættede fedtsyre g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,410 1,52 1227
C16:1,n-7 0,620 2,29 1227
C18:1,n-9 6,35 23,5 1227
C20:1,n-11 0,324 1,20 1227
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,591 2,19 1227
C18:3,n-3 0,219 0,81 1227
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 18,5 68,5 1003
Sum monoumættede 7,71 28,5 1003
Sum polyumættede 0,810 3,00 1003
Sum transfedtsyrer 0,000 0,00 1003
Fedtsyrer, total 27,0 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,219 0,81 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,591 2,19 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 99 mg 1003
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 2110 350 1059
Leucin 3560 590 1059
Lysin 3070 510 1059
Methionin 1090 180 1059
Cystin 139 23 1059
Phenylalanin 1990 330 1059
Tyrosin 2110 350 1059
Threonin 1330 220 1059
Tryptofan 530 88 1059
Valin 2590 430 1059
Arginin 1210 200 1059
Histidin 1090 180 1059
Alanin 1210 200 1059
Asparaginsyre 2710 450 1059
Glutaminsyre 7540 1250 1059
Glycin 784 130 1059
Prolin 4040 670 1059
Serin 2170 360 1059

© 2019 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby