DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 73
Feta, 40+
Engelsk navn
Cheese, semihard, Feta, 40 % fidm
Taxonomisk navn
Bos taurus (Linnaeus, 1758)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 1098 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 1098 kJ 1003
Energi (kcal) 264 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 264 kcal 1003
Protein 18,1 g 17,80 17,4 - 18,9 3 2092
Protein fra Aminosyrer 15,9 g 1003
Protein, deklaration 17,7 g 17,43 17,1 - 18,5 3 2092
Kulhydrat difference 0,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 0,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 0,4 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt 20,8 g 20,5 20,1 - 21,8 3 2092
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 2,64 g 3 1003
Aske 3,4 g 3,38 3,12 - 3,62 3 2092
Tørstof 43,9 g 44,0 42,9 - 44,7 3 2092
Vand 56,1 g 56,0 55,3 - 57,1 3 2092
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 205 RE 1003
Retinol 191 µg 193,0 173 - 207 3 2092
beta-Caroten 84,0 µg 1003
D-vitamin 0,210 µg 1003
D3-vitamin 0,210 µg 1003
E-vitamin 0,167 α-TE
alfa-Tokoferol 0,167 mg 0,21 0,21 - 0,29 3 2092
K1-vitamin 0 µg 1655
Thiamin (B1-vitamin) 0,0450 mg 0,025 - 0,06 3 T 1235.0
Riboflavin (B2-vitamin) 0,450 mg 0,352 - 0,568 6 T 1235.0
Niacinækvivalent 5,96 NE 1003
Niacin 1,80 mg 1,45 - 2,18 6 T 1235.0
B6-vitamin 0,250 mg 0,169 - 0,341 6 T 1235.0
Pantotensyre 1,36 mg 16 T 1235.0
Biotin 1,50 µg 1 - 3,6 T 136.0
Folat 62,0 µg 18 T 1235.0
B12-vitamin 1,13 µg 1 - 1,2 3 T 1235.0
C-vitamin 0 mg 1003
Ascorbinsyre 0 mg 1938
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 1060 mg 1020, 1010 - 1140 3 2092
Kalium 34,4 mg 39,1 21,3 - 42,8 3 2092
Calcium 220 mg 192,0 187 - 280 3 2092
Magnesium 8,33 mg 8,1 6,5 - 10,4 3 2092
Jern 0,0667 mg 0,062 0,056 - 0,082 3 2092
Kobber 0,0333 mg 0,036 0,008 - 0,056 3 2092
Zink 1,54 mg 1,51 1,49 - 1,62 3 2092
Mangan 0,0148 mg 0,011 0,01 - 0,0235 3 2092
Krom 0,512 µg 0,51 0,115 - 0,91 3 2092
Molybdæn 6,00 µg 2 T 94.0
Selen 8,77 µg 8,7 6,8 - 10,8 3 2092
Fosfor 224 mg 222,0 206 - 245 3 2092
Chlorid 1780 mg 1750, 1740 - 1840 3 2092
Jod 12,0 µg 12,2 10,4 - 13,3 3 2092
Nikkel 1,01 µg 1,48 1,48 - 1,56 3 2092
Kviksølv 0,0600 µg 5 T 94.0
Arsen 1,000 µg 5 T 94.0
Bly 0,450 µg 1538
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0 g - 0,1 3 2092
Galaktose 0,0323 g 0,097 - 0,1 3 2092
Glukose 0 g - 0,1 3 2092
Sum monosakkarider 0,0323 g 1003
Laktose 0,158 g 0,181 0,181 - 0,294 3 2092
Sakkarose 0 g - 0,1 3 2092
Sum disakkarider 0,158 g 1003
Sum sukkerarter 0,191 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Ukendt (?) Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0 g 1655
Organiske syrer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
L-mælkesyre 1,52 g 1217
D-mælkesyre 0,0600 g 1217
Sum organiske syrer 1,58 g 1003
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,754 3,83 2092
C6:0 0,514 2,61 2092
C8:0 0,286 1,45 2092
C10:0 0,589 2,99 2092
C12:0 0,715 3,63 2092
C14:0 2,144 10,9 2092
C15:0 0,222 1,12 2092
C16:0 6,109 31 2092
C18:0 1,976 10 2092
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,193 0,979 2092
C16:1,n-7 0,318 1,61 2092
C18:1,n-7 0,171 0,87 2092
C18:1,n-9 3,930 19,9 2092
C20:1,n-11 0,236 1,19 1227
C18:1,trans 0,550 2,79 2092
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,303 1,54 2092
C18:2,konjugeret 0,061 0,312 2092
C18:3,n-3 0,085 0,434 2092
C18:2,trans 0,143 0,725 2092
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Andre fedtsyrer 0,357 1,81 2092
Sum mættede fedtsyrer 13,308 67,7 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 4,847 24,6 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,450 2,29 1003
Sum transfedtsyrer 0,693 3,52 1003
Sum fedtsyrer 19,656 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,085 0,434 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,303 1,54 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 63 mg 2054
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 2,833 2092
Isoleucin 992 350 1059
Leucin 1670 590 1059
Lysin 1450 510 1059
Methionin 510 180 1059
Cystin 65 23 1059
Phenylalanin 935 330 1059
Tyrosin 992 350 1059
Threonin 623 220 1059
Tryptofan 249 88 1059
Valin 1220 430 1059
Arginin 567 200 1059
Histidin 510 180 1059
Alanin 567 200 1059
Asparaginsyre 1280 450 1059
Glutaminsyre 3540 1250 1059
Glycin 368 130 1059
Prolin 1900 670 1059
Serin 1020 360 1059
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 0,600 mg 0,001 - 2 3 1480
Serotonin 0 mg 1474
Cholin 15,4 mg 1 2187
Sum biogene aminer 0,600 mg 1003
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1996
Nitrogen-til-protein faktor 6,38 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,945 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby