DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 746
Grisekød, skinke af yderlår, helt afpudset, råt
Engelsk navn
Pork, ham, silverside (M. Biceps Femoris), lean, raw
Taxonomisk navn
Sus scrofa domesticus (Linnaeus, 1758)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 486 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 486 kJ 1003
Energi (kcal) 115 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 115 kcal 1003
Protein 20,2 g 0,0 18,7 - 21,6 45 2091, 1832, 1336
Protein fra Aminosyrer 16,3 g 1003
Protein, deklaration 20,2 g 0,0 18,7 - 21,6 45 2091, 1832, 1336
Kulhydrat difference 0,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 0,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 0,0 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt 3,9 g 2,6 - 8,7 21 2091, 1832
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,17 g 1003
Aske 1,1 g 1,14 1,13 - 1,14 3 2091
Tørstof 25,2 g 21,6 - 28,9 21 2091, 1832
Vand 74,8 g 71,1 - 78,4 21 2091, 1832
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg 2 T 777.0
beta-Caroten 0 µg 1655
D-vitamin 0,291 µg 1003
D3-vitamin 0,0760 µg 1300
25-hydroxy D3-vitamin 0,0860 µg 1300
E-vitamin 0,1000 α-TE
alfa-Tokoferol 0,1000 mg 1001
K1-vitamin 0 µg 1655
Thiamin (B1-vitamin) 0,810 mg 0,705 - 0,905 2 1032
Riboflavin (B2-vitamin) 0,210 mg 0,21 - 0,21 2 1032
Niacinækvivalent 7,02 NE 1003
Niacin 3,30 mg 1003
B6-vitamin 0,310 mg 1003
Pantotensyre 0,600 mg 1352
Biotin 2,60 µg 1,4 - 4,8 4 T 988.0
Folat 1,50 µg 0,8 - 4,6 10 T 988.0
B12-vitamin 0,650 µg 1001
C-vitamin 0 mg 1003
Ascorbinsyre 0 mg 1655
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 66,0 mg 1003
Kalium 280 mg 1003
Calcium 6,00 mg 1003
Magnesium 18,0 mg 1003
Jern 0,660 mg 0,65 - 0,67 2 1032
Kobber 0,1000 mg 0,0 - 0,22 266 1102
Zink 3,60 mg 0,0 - 6,9 266 1102
Mangan 0,0140 mg 1348
Krom 5,30 µg 3,0 0,4 - 7,3 126 1533
Molybdæn 0 µg 1 1348
Selen 6,90 µg 0,0 - 300 231 1102
Fosfor 175 mg 170 - 180 2 1032
Jod 1,000 µg 1003
Kviksølv 0,130 µg 0,0 0,0 - 2,3 126 1533
Arsen 2,00 µg 0,0 - 18 266 1102
Cadmium 1,90 µg 1,0 0,0 - 24 126 1533
Bly 5,60 µg 2,8 0,0 - 9,2 126 1533
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0 g 1655
Glukose 0 g 1655
Sum monosakkarider 0 g 1003
Laktose 0 g 1655
Maltose 0 g 1655
Sakkarose 0 g 1655
Sum disakkarider 0 g 1003
Sum sukkerarter 0 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Ukendt (?) Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0 g 1655
Cellulose 0 g 1655
Lignin 0 g 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:0 0,057 1,61 1344
C15:0 0,000 0,0 1344
C16:0 0,978 27,5 1344
C17:0 0,000 0,0 1344
C18:0 0,498 14 1344
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,123 3,46 1344
C17:1,n-7 0,000 0,0 1344
C18:1,n-9 1,579 44,5 1344
C20:1,n-11 0,025 0,709 1344
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,262 7,4 1344
C18:3,n-3 0,022 0,624 1344
C20:3,n-3 0,000 0,0 1344
C20:4,n-6 0,000 0,0 1344
C20:5,n-3 0,000 0,0 1344
C22:5,n-3 0,000 0,0 1344
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 1,533 43,2 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 1,727 48,7 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,285 8,03 1003
Sum fedtsyrer 3,544 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,022 0,624 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,262 7,4 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 57 mg 2054
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 3,280 2091, 1832, 1336
Isoleucin 1020 310 1059
Leucin 1540 470 1059
Lysin 1840 560 1059
Methionin 525 160 1059
Cystin 138 42 1059
Phenylalanin 754 230 1059
Tyrosin 689 210 1059
Threonin 886 270 1059
Tryptofan 223 68 1059
Valin 1120 340 1059
Arginin 1210 370 1059
Histidin 787 240 1059
Alanin 1180 360 1059
Asparaginsyre 1840 560 1059
Glutaminsyre 2720 830 1059
Glycin 951 290 1059
Prolin 754 230 1059
Serin 820 250 1059
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 0,0750 mg 0,074 - 0,076 3 1460
Cholin 75,0 mg 1 2187
Tyramin 0,0750 mg 0,074 - 0,076 3 1460
Sum biogene aminer 0,150 mg 1003
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1655
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,920 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby