Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)

Indstillinger

Fødevare ID: 746
Skinke, yderlår, helt afpudset, råt
Engelsk navn
Pork, ham, silverside (M. Biceps Femoris), lean, raw
Taxonomisk navn
Sus scrofa
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0
Proteinomregningsfaktor (NCF) 6,25
Fedtsyrekonverteringsfaktor (FCF) 0,920
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 486 kJ 1003
Energi, kcal 116 kcal 1003
total-N 3,280 g 3,040 - 3,504 45 1336, 1832, 2091
Protein, total 20,2 g 18,7 - 21,6 45 1336, 1832, 2091
Protein, deklaration 20,2 g 1003
Kulhydrat best. v/diff. 0,0 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig 0,0 g 1003
kulhydrat, deklaration 0,0 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfiber 0,0 g 1655
Fedt, total 3,9 g 2,6 - 8,7 21 1832, 2091
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 1,1 g 1,1 1,13 - 1,14 3 2091
Tørstof 25,2 g 21,600 - 28,900 21 1832, 2091
Vand 74,8 g 71,100 - 78,400 21 1832, 2091
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg 2 T 777
ß-caroten 0 µg 1655
D-vitamin 0,506 µg 1003
D3 cholecalciferol 0,076 µg 1300
25-hydroxycholecalciferol 0,086 µg 1300
E-vitamin 0,100 α-TE 1003
alfa-tokoferol 0,100 mg 1001
K1-vitamin 0 µg 1655
B1-vitamin 0,810 mg 0,705 - 0,905 2 1032
B2-vitamin, riboflavin 0,210 mg 0,21 - 0,21 2 1032
Niacin 7,02 NE 1003
niacin 3,30 mg 1003
B6-vitamin 0,310 mg 1003
Pantothensyre 0,600 mg 1352
Biotin 2,60 µg 1,4 - 4,8 4 T 988
Folat 1,50 µg 0,8 - 4,6 10 T 988
B12-vitamin 0,650 µg 1001
C-vitamin 0 mg 1003
L-ascorbinsyre 0 mg 1655
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium, Na 66,0 mg 1003
Kalium, K 280 mg 1003
Calcium, Ca 6,00 mg 1003
Magnesium, Mg 18,0 mg 1003
Phosphor, P 175 mg 170 - 180 2 1032
Jern, Fe 0,660 mg 0,65 - 0,67 2 1032
Kobber, Cu 0,100 mg 0 - 0,22 266 1102
Zink, Zn 3,60 mg 0 - 6,9 266 1102
Jod, I 1,00 µg 1003
Mangan, Mn 0,014 mg 1348
Chrom, Cr 5,30 µg 3,00 0,4 - 7,3 126 1533
Selen, Se 6,90 µg 0 - 300 231 1102
Molybdæn, Mo 0 µg 1 1348
Nikkel, Ni 2,50 µg 1,80 0 - 16,9 130 T 1490
Kviksølv, Hg 0,130 µg 0,000 0 - 2,3 126 1533
Arsen, As 2,00 µg 0 - 18 266 1102
Cadmium, Cd 1,90 µg 1,00 0 - 24 126 1533
Bly, Pb 5,60 µg 2,80 0 - 9,2 126 1533
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 0,075 mg 0,074 - 0,076 3 1460
Tyramin 0,075 mg 0,074 - 0,076 3 1460
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fructose 0 g 1655
Glucose 0 g 1655
Monosaccharider, total 0 g 1003
Lactose 0 g 1655
Maltose 0 g 1655
Saccharose 0 g 1655
Disaccharider, total 0 g 1003
Sukkerarter, ialt 0 g 1003
Stivelse 0 g 1655
(a)Hexoses 0 g 1655
(b)Pentoses 0 g 1655
(c)UronicAcids 0 g 1655
Cellulose 0 g 1655
Lignin 0 g 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:0 0,057 1,62 1344
C15:0 0,000 0,00 1344
C16:0 0,977 27,6 1344
C17:0 0,000 0,00 1344
C18:0 0,498 14,0 1344
Monoumættede fedtsyre g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,123 3,46 1344
C17:1,n-7 0,000 0,00 1344
C18:1,n-9 1,58 44,6 1344
C20:1,n-11 0,025 0,70 1344
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,262 7,41 1344
C18:3,n-3 0,022 0,62 1344
C20:3,n-3 0,000 0,00 1344
C20:4,n-6 0,000 0,00 1344
C20:5,n-3 0,000 0,00 1344
C22:5,n-3 0,000 0,00 1344
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 1,53 43,2 1003
Sum monoumættede 1,73 48,7 1003
Sum polyumættede 0,284 8,02 1003
Sum transfedtsyrer 0,000 0,00 1003
Fedtsyrer, total 3,54 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,022 0,62 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,262 7,40 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 57 mg 1003
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 1020 310 1059
Leucin 1540 470 1059
Lysin 1840 560 1059
Methionin 525 160 1059
Cystin 138 42 1059
Phenylalanin 754 230 1059
Tyrosin 689 210 1059
Threonin 886 270 1059
Tryptofan 223 68 1059
Valin 1120 340 1059
Arginin 1210 370 1059
Histidin 787 240 1059
Alanin 1180 360 1059
Asparaginsyre 1840 560 1059
Glutaminsyre 2720 830 1059
Glycin 951 290 1059
Prolin 754 230 1059
Serin 820 250 1059

© 2019 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby