DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 74
Grisekød, nakkekam med svær, rå
Engelsk navn
Pork, collar with rind, raw
Taxonomisk navn
Sus scrofa domesticus (Linnaeus, 1758)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 1139 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 1139 kJ 1003
Energi (kcal) 275 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 275 kcal 1003
Protein 16,1 g 16,01 14,1 - 17,7 40 1331
Protein fra Aminosyrer 12,9 g 1003
Protein, deklaration 16,1 g 16,01 14,1 - 17,7 40 1331
Kulhydrat difference 0,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 0,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 0,0 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt 23,4 g 23,15 13,8 - 35,7 40 1331
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,15 g 20 1003
Aske 0,8 g 0,845 0,69 - 0,93 40 1331
Tørstof 40,3 g 40,25 33 - 50 40 1331
Vand 59,7 g 59,75 50 - 67 40 1331
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 9,73 RE 1003
Retinol 9,73 µg 10,2 6,8 - 11,7 4 1331
beta-Caroten 0 µg 1655
D-vitamin 0,455 µg 1003
D3-vitamin 0,180 µg 1300
25-hydroxy D3-vitamin 0,110 µg 1300
E-vitamin 0,509 α-TE
alfa-Tokoferol 0,509 mg 0,575 0,2 - 0,88 20 1331
K1-vitamin 0 µg 1655
Thiamin (B1-vitamin) 0,624 mg 0,61 0,34 - 0,88 20 1331
Riboflavin (B2-vitamin) 0,170 mg 0,165 0,143 - 0,203 20 1331
Niacinækvivalent 6,68 NE 1003
Niacin 3,71 mg 3,8 2,2 - 5,1 20 1331
B6-vitamin 0,198 mg 0,19 0,15 - 0,28 20 1331
Pantotensyre 0,863 mg 0,825 0,49 - 1,44 20 1331
Biotin 4,15 µg 4,1 3 - 5,1 20 1331
Folat 5,09 µg 4,95 3,8 - 7,8 20 1331
B12-vitamin 0,890 µg 0,8 0,7 - 1,4 20 1331
C-vitamin 0 mg 1003
Ascorbinsyre 0 mg 1655
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 59,2 mg 59,0 51 - 69 20 1331
Kalium 276 mg 272,0 241 - 329 20 1331
Calcium 8,41 mg 7,8 4,4 - 14,8 20 1331
Magnesium 16,7 mg 16,75 14,3 - 19,8 20 1331
Jern 0,752 mg 0,71 0,39 - 1,02 20 1331
Kobber 0,0655 mg 0,065 0,05 - 0,09 20 1331
Zink 2,07 mg 2,06 1,44 - 2,78 20 1331
Mangan 0,0105 mg 0,01 0,01 - 0,02 20 1331
Krom 5,30 µg 3,0 0,4 - 7,3 126 1533
Molybdæn 0 µg 1 1348
Selen 8,90 µg 1917
Fosfor 155 mg 155,5 132 - 171 20 1331
Jod 0,900 µg 1003
Kviksølv 0,130 µg 0,0 0,0 - 2,3 126 1533
Arsen 2,00 µg 0,0 - 18 266 1102
Cadmium 1,90 µg 1,0 0,0 - 24 126 1533
Bly 5,60 µg 2,8 0,0 - 9,2 126 1533
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0 g 1655
Glukose 0 g 1655
Sum monosakkarider 0 g 1003
Laktose 0 g 1655
Maltose 0 g 1655
Sakkarose 0 g 1655
Sum disakkarider 0 g 1003
Sum sukkerarter 0 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Ukendt (?) Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0 g 1655
Cellulose 0 g 1655
Lignin 0 g 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C10:0 0,020 0,0911 1331
C12:0 0,041 0,189 1331
C14:0 0,360 1,67 1331
C16:0 5,170 24 1331
C18:0 2,773 12,8 1331
C20:0 0,035 0,164 1331
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,552 2,56 1331
C18:1,n-7 0,865 4,02 1331
C18:1,n-9 8,203 38,1 1331
C20:1,n-11 0,170 0,788 1331
C18:1,trans 0,125 0,581 1331
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 2,597 12 1331
C18:3,n-3 0,229 1,06 1331
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Andre fedtsyrer 0,367 1,7 1331
Sum mættede fedtsyrer 8,399 39 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 9,790 45,5 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 2,826 13,1 1003
Sum transfedtsyrer 0,125 0,581 1003
Sum fedtsyrer 21,507 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,229 1,06 1003
Sum n-6 fedtsyrer 2,597 12 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 68 mg 68,0 60 - 77 20 1331
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 2,622 1331
Isoleucin 786 300 1059
Leucin 1180 450 1059
Lysin 1440 550 1059
Methionin 393 150 1059
Cystin 107 41 1059
Phenylalanin 603 230 1059
Tyrosin 551 210 1059
Threonin 682 260 1059
Tryptofan 178 68 1059
Valin 865 330 1059
Arginin 970 370 1059
Histidin 603 230 1059
Alanin 970 370 1059
Asparaginsyre 1440 550 1059
Glutaminsyre 2120 810 1059
Glycin 839 320 1059
Prolin 655 250 1059
Serin 629 240 1059
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholin 73,3 mg 1 2187
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 20 1996
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,920 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby