DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 764
Grønne bønner, rå
Engelsk navn
Beans, green, raw
Taxonomisk navn
Phaseolus vulgaris (Linnaeus, 1753)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 126 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 161 kJ 1003
Energi (kcal) 30 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 38 kcal 1003
Protein 1,9 g 1,5 - 2,4 10 1073, 1825
Protein fra Aminosyrer 1,3 g 1003
Protein, deklaration 1,9 g 1,5 - 2,4 10 1073, 1825
Kulhydrat difference 6,6 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 3,6 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 5,7 g 1003
Kostfibre 3,0 g 2,2 - 3,8 3 1825
Fedt 0,2 g 0,2 - 0,3 3 1073, 1825
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,00 g 3 1003
Aske 0,7 g 0,5 - 1,1 10 1073, 1825
Tørstof 9,5 g 7,5 - 10,7 13 1879, 1808, 1825
Vand 90,5 g 89,3 - 92,5 13 1879, 1808, 1825
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 17,3 RE 1003
Retinol 0 µg 1344
beta-Caroten 104 µg 98,0 50 - 189 5 1808
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1344
E-vitamin 0,300 α-TE 1003
alfa-Tokoferol 0,300 mg 1 1034
K1-vitamin 14,4 µg 1928
K-vitamin 14,4 µg
Thiamin (B1-vitamin) 0,0900 mg 0,063 - 0,136 7 1019
Riboflavin (B2-vitamin) 0,110 mg 0,73 - 0,143 6 1022
Niacinækvivalent 1,05 NE 1003
Niacin 0,700 mg 1018
B6-vitamin 0,1000 mg 0,059 - 0,155 5 1025
Pantotensyre 0,0500 mg 1344
Biotin 0,700 µg 1344
Folat 64,0 µg 6 1803
Frit folat 39,0 µg 24,9 - 56,4 4 1374
B12-vitamin 0 µg 1344
C-vitamin 15,0 mg 1003
Ascorbinsyre 15,0 mg 9,5 - 21 7 1073
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 1,70 mg 1,5 - 1,9 3 1058
Kalium 237 mg 223 - 253 3 1058
Calcium 60,0 mg 38 - 73 7 1030
Magnesium 17,0 mg 15,6 - 17,6 3 1058
Jern 1,000 mg 0,71 - 1,57 8 1043
Kobber 0,0570 mg 0,026 - 0,101 7 1082
Zink 0,390 mg 0,27 - 0,6 7 1082
Mangan 0,250 mg 0,1 - 0,39 3 1348
Krom 1,20 µg 0,75 0,0 - 3,4 20 1506
Molybdæn 20,0 µg 10 - 30 2 1348
Selen 0,300 µg 0,0 0,0 - 1 12 1914
Fosfor 39,0 mg 37 - 40 3 1348
Jod 0,800 µg 0,6 - 1,3 4 1055
Nikkel 13,5 µg 11,6 2,4 - 50,1 20 1506
Kviksølv 0,0200 µg 0,0 - 0,27 20 1506
Arsen 0,0900 µg 0,06 0,0 - 0,41 20 1506
Cadmium 0,170 µg 0,16 0,07 - 0,31 12 1914
Bly 1,20 µg 1,2 0,6 - 1,7 12 1914
Sum mineraler 356 mg 1003
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 1,28 g 1,3 0,69 - 2 5 1879, 1314
Glukose 0,810 g 0,75 0,46 - 1,4 5 1879, 1314
Sum monosakkarider 2,09 g 1003
Maltose 0 g 0,0 1 1879, 1314
Sakkarose 0,488 g 0,565 0,0 - 1,1 5 1879, 1314
Sum disakkarider 0,488 g 1003
Raffinose 0 g 0,0 5 1879
Sum sukkerarter 2,58 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Kostfibre og stivelse Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 3,10 g 1314
Cellulose 1,45 g 1314
Lignin 0,0800 g 1314
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:0 0,060 32 1039
C18:0 0,008 4,4 1039
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:1,n-9 0,007 3,77 1039
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,052 27,6 1039
C18:3,n-3 0,060 32 1039
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 0,068 36,4 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,007 3,77 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,112 59,7 1003
Sum fedtsyrer 0,187 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,060 32 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,052 27,6 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 0,304 1073, 1825
Isoleucin 73 240 1059
Leucin 106 350 1059
Lysin 116 380 1059
Methionin 28 91 1059
Cystin 8 25 1059
Phenylalanin 52 170 1059
Tyrosin 40 130 1059
Threonin 79 260 1059
Tryptofan 21 69 1059
Valin 94 310 1059
Arginin 70 230 1059
Histidin 36 120 1059
Alanin 94 310 1059
Asparaginsyre 258 850 1059
Glutaminsyre 198 650 1059
Glycin 64 210 1059
Prolin 58 190 1059
Serin 134 440 1059
Sum essentielle Aminosyrer 604,96
Sum ikke essentielle aminosyrer 922,64
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 0,01000 mg 0,0 - 0,025 1488
Serotonin 0,00300 mg 2 1487
Cholin 15,3 mg 1 2187
Sum biogene aminer 0,0130 mg 1003
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 22 5 1879
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,800 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby