Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)

Indstillinger

Fødevare ID: 764
Grønne bønner, rå
Engelsk navn
Beans, green, raw
Taxonomisk navn
Phaseolus vulgaris L.
Synonymer
Haricots vert
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 22 5 1879
Proteinomregningsfaktor (NCF) 6,25
Fedtsyrekonverteringsfaktor (FCF) 0,800
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 126 kJ 1003
Energi, kcal 30 kcal 1003
total-N 0,304 g 0,240 - 0,384 10 1073, 1825
Protein, total 1,9 g 1,500 - 2,400 10 1073, 1825
Protein, deklaration 1,9 g 1003
Kulhydrat best. v/diff. 6,6 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig 3,6 g 1003
kulhydrat, deklaration 3,6 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfiber 3,0 g 2,2 - 3,8 3 1825
Fedt, total 0,2 g 0,3 - 0,3 3 1073, 1825
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 0,7 g 0,5 - 1,1 10 1073, 1825
Tørstof 9,5 g 7,500 - 10,700 13 1808, 1825, 1879
Vand 90,5 g 89,300 - 92,500 13 1808, 1825, 1879
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 8,67 RE 1003
Retinol 0 µg 1344
ß-caroten 104 µg 98 50 - 189 5 1808
D-vitamin 0 µg 1003
D3 cholecalciferol 0 µg 1344
E-vitamin 0,300 α-TE 1003
alfa-tokoferol 0,300 mg 1 1034
K1-vitamin 14,4 µg 1928
B1-vitamin 0,090 mg 0,063 - 0,136 7 1019
B2-vitamin, riboflavin 0,110 mg 0,73 - 0,143 6 1022
Niacin 1,05 NE 1003
niacin 0,700 mg 1018
B6-vitamin 0,100 mg 0,059 - 0,155 5 1025
Pantothensyre 0,050 mg 1344
Biotin 0,700 µg 1344
Folat 64,0 µg 6 1803
Frit folat 39,0 µg 24,9 - 56,4 4 1374
B12-vitamin 0 µg 1344
C-vitamin 15,0 mg 1003
L-ascorbinsyre 15,0 mg 9,5 - 21 7 1073
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium, Na 1,70 mg 1,5 - 1,9 3 1058
Kalium, K 237 mg 223 - 253 3 1058
Calcium, Ca 60,0 mg 38 - 73 7 1030
Magnesium, Mg 17,0 mg 15,6 - 17,6 3 1058
Phosphor, P 39,0 mg 37 - 40 3 1348
Jern, Fe 1,00 mg 0,71 - 1,57 8 1043
Kobber, Cu 0,057 mg 0,026 - 0,101 7 1082
Zink, Zn 0,390 mg 0,27 - 0,60 7 1082
Jod, I 0,800 µg 0,6 - 1,3 4 1055
Mangan, Mn 0,250 mg 0,10 - 0,39 3 1348
Chrom, Cr 1,20 µg 0,75 0 - 3,4 20 1506
Selen, Se 0,300 µg 0,000 0,0 - 1,0 12 1914
Molybdæn, Mo 20,0 µg 10 - 30 2 1348
Nikkel, Ni 13,5 µg 11,6 2,4 - 50,1 20 1506
Kviksølv, Hg 0,020 µg 0 - 0,27 20 1506
Arsen, As 0,090 µg 0,060 0 - 0,41 20 1506
Cadmium, Cd 0,170 µg 0,160 0,07 - 0,31 12 1914
Bly, Pb 1,20 µg 1,20 0,6 - 1,7 12 1914
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 0,010 mg 0 - 0,025 1488
Serotonin 0,003 mg 2 1487
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fructose 1,28 g 1,30 0,69 - 2,0 6 1314, 1879
Glucose 0,810 g 0,750 0,46 - 1,4 6 1314, 1879
Monosaccharider, total 2,09 g 1003
Maltose 0 g 0 2 1314, 1879
Saccharose 0,488 g 0,565 0 - 1,1 6 1314, 1879
Disaccharider, total 0,488 g 1003
Raffinose 0 g 0 5 1879
Andre sukkerarter 0 g 0 5 1879
Sukkerarter, ialt 2,58 g 1003
Stivelse 3,10 g 1314
(a)Hexoses 1,39 g 1314
(b)Pentoses 0,500 g 1314
(c)UronicAcids 0,520 g 1314
Cellulose 1,45 g 1314
Lignin 0,080 g 1314
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:0 0,060 32,1 1039
C18:0 0,008 4,40 1039
Monoumættede fedtsyre g/100g % Kilde
C18:1,n-9 0,007 3,77 1039
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,052 27,7 1039
C18:3,n-3 0,060 32,1 1039
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 0,068 36,4 1003
Sum monoumættede 0,007 3,74 1003
Sum polyumættede 0,112 59,9 1003
Sum transfedtsyrer 0,000 0,00 1003
Fedtsyrer, total 0,187 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,060 32,1 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,052 27,8 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 73 240 1059
Leucin 106 350 1059
Lysin 116 380 1059
Methionin 28 91 1059
Cystin 8 25 1059
Phenylalanin 52 170 1059
Tyrosin 40 130 1059
Threonin 79 260 1059
Tryptofan 21 69 1059
Valin 94 310 1059
Arginin 70 230 1059
Histidin 36 120 1059
Alanin 94 310 1059
Asparaginsyre 258 850 1059
Glutaminsyre 198 650 1059
Glycin 64 210 1059
Prolin 58 190 1059
Serin 134 440 1059

© 2019 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby