DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 795
Kylling, kød, rå
Engelsk navn
Chicken, flesh only, raw
Taxonomisk navn
Gallus domesticus
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 52
Nitrogen-til-protein faktor 6,25
FCF 0,792
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 537 kJ 1003
Energi, kcal 128 kcal 1003
Nitrogen, total 3,210 g 2,89 - 3,47 30 2089, 1840
Protein, videnskabelig 19,3 g 0 17,3 - 20,9 30 2089, 1840
Protein, deklaration 19,3 g 0 17,3 - 20,9 30 1840, 2089
Kulhydrat, difference 0,0 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, videnskabelig 0,0 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, deklaration 0,0 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfibre 0,0 g 1938
Fedt, total 5,6 g 3,2 - 10 34 2089, 1818, 1840
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 1,0 g 0,86 - 1,07 30 2089, 1840
Tørstof 25,9 g 23 - 28,7 30 1840, 2089
Vand 74,1 g 71,3 - 77 30 1840, 2089
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 16,0 RE 1003
Retinol 16,0 µg 1342
D-vitamin 0,200 µg 1003
D3-vitamin 0,200 µg 1864
E-vitamin 0,290 α-TE
alfa-tokoferol 0,290 mg 23 1379
K1-vitamin 0 µg 1655
B1-vitamin 0,0960 mg 0,056 - 0,144 20 1840
B2-vitamin, riboflavin 0,158 mg 0,139 - 0,182 20 1840
Niacinækvivalent 11,7 NE 1003
Niacin 8,24 mg 16 1938
B6-vitamin 0,390 mg 0,31 - 0,52 20 1840
Pantothensyre 1,06 mg 1938
Biotin 2,00 µg 1344
Folat 21,2 µg 13 - 25,3 24 1840, 1845
Frit folat 10,00 µg 1344
B12-vitamin 0,420 µg 0,26 - 0,7 20 1840
C-vitamin 2,30 mg 1003
L-ascorbinsyre 2,30 mg 1938
beta-caroten 0 µg 1655
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium, Na 76,0 mg 52,3 - 96 4 T 959
Kalium, K 281 mg 253 - 310 4 T 959
Calcium, Ca 11,0 mg 9 - 13 4 1030
Magnesium, Mg 24,2 mg 18,5 - 33 46 1840, 1070
Fosfor, P 173 mg 24 1938
Jern, Fe 0,578 mg 0,42 - 1,06 46 1840, 1070
Kobber, Cu 0,0360 mg - 0,047 25 1102
Zink, Zn 0,971 mg 0,64 - 1,29 46 1070, 1840
Jod, I 0,400 µg 0,2 - 0,7 5 1055
Mangan, Mn 0,0140 mg 0,014 - 0,016 4 1348
Chrom, Cr 0,900 µg 0,6 0 - 5,2 28 1910
Selen, Se 12,4 µg 12,4 7,1 - 17,7 28 1910
Molybdæn, Mo 5,00 µg 4 1348
Nikkel, Ni 3,60 µg 0 - 23 66 1910, 1532
Kviksølv, Hg 0,142 µg 0 - 0,7 66 1910, 1532
Arsen, As 3,40 µg 2,7 2 - 11 38 1532
Cadmium, Cd 0 µg 0 0 - 0,2 28 1910
Bly, Pb 0,200 µg 0 0 - 1 28 1910
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 0,0750 mg 1 1455
Tyramin 2,28 mg 1 1455
Phenylethylamin 0,01000 mg 1 1455
Putrescin 0,590 mg 1 1455
Cadaverin 0,860 mg 1 1455
Spermin 5,82 mg 1 1455
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0 g 1655
Glukose 0 g 1655
Monosaccharider, total 0 g 1003
Laktose 0 g 1655
Maltose 0 g 1655
Sakkarose 0 g 1655
Disaccharider, total 0 g 1003
Andre sukkerarter 0 g 1003
Sukkerarter, total 0 g 1003
Stivelse 0 g 1655
Hexose 0 g 1655
Pentose 0 g 1655
Uronic Acid 0 g 1655
Cellulose 0 g 1655
Lignin 0 g 1655
Crude fibre 0 g 1342
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,000 0 1818
C6:0 0,000 0 1818
C8:0 0,000 0 1818
C10:0 0,000 0 1818
C12:0 0,000 0 1818
C14:0 0,023 0,514 1818
C16:0 0,685 15,3 1818
C17:0 0,008 0,19 1818
C18:0 0,255 5,71 1818
C20:0 0,008 0,184 1818
C22:0 0,000 0 1818
C24:0 0,000 0 1818
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,000 0 1818
C16:1,n-7 0,103 2,29 1818
C18:1,n-9 1,781 39,9 1818
C18:1,n-7 0,000 0 1818
C20:1,n-11 0,031 0,693 1818
C22:1,n-9 0,000 0 1818
C22:1,n-11 0,000 0 1818
C24:1,n-9 0,000 0 1818
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 1,203 26,9 1818
C18:3,n-3 (ALA) 0,218 4,88 1818
C18:4,n-3 0,002 0,0391 1818
C20:2,n-6 0,012 0,262 1818
C20:3,n-3 0,000 0 1818
C20:3,n-6 0,010 0,223 1818
C20:5,n-3 (EPA) 0,010 0,223 1818
C22:5,n-3 0,021 0,475 1818
C22:6,n-3 (DHA) 0,031 0,688 1818
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Andre fedtsyrer 0,062 1,38 1818
Sum mættede 0,980 21,9 1003
Sum monoumættede 1,915 42,9 1003
Sum polyumættede 1,506 33,7 1003
Fedtsyrer, total 4,463 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,282 6,31 1003
Sum n-6 fedtsyrer 1,225 27,4 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 70 mg 1938
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 931 290 1059
Leucin 1410 440 1059
Lysin 1800 560 1059
Methionin 514 160 1059
Cystin 128 40 1059
Phenylalanin 738 230 1059
Tyrosin 610 190 1059
Threonin 803 250 1059
Tryptofan 209 65 1059
Valin 1060 330 1059
Arginin 1280 400 1059
Histidin 514 160 1059
Alanin 1190 370 1059
Asparaginsyre 1770 550 1059
Glutaminsyre 2660 830 1059
Glycin 1120 350 1059
Prolin 899 280 1059
Serin 803 250 1059

© 2021 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby