DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 795
Kylling, kød, rå
Engelsk navn
Chicken, flesh only, raw
Taxonomisk navn
Gallus gallus domesticus (Linnaeus, 1758)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 537 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 537 kJ 1003
Energi (kcal) 128 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 128 kcal 1003
Protein 19,3 g 0,0 17,3 - 20,9 30 2089, 1840
Protein fra Aminosyrer 15,8 g 1003
Protein, deklaration 19,3 g 0,0 17,3 - 20,9 30 2089, 1840
Kulhydrat difference 0,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 0,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 0,0 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1938
Fedt 5,6 g 3,2 - 10 34 1818, 2089, 1840
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,19 g 4 1003
Aske 1,0 g 0,86 - 1,07 30 2089, 1840
Tørstof 25,9 g 23 - 28,7 30 2089, 1840
Vand 74,1 g 71,3 - 77 30 2089, 1840
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 16,0 RE 1003
Retinol 16,0 µg 1342
beta-Caroten 0 µg 1655
D-vitamin 0,200 µg 1003
D3-vitamin 0,200 µg 1864
E-vitamin 0,290 α-TE
alfa-Tokoferol 0,290 mg 23 1379
K1-vitamin 0 µg 1655
Thiamin (B1-vitamin) 0,0960 mg 0,056 - 0,144 20 1840
Riboflavin (B2-vitamin) 0,158 mg 0,139 - 0,182 20 1840
Niacinækvivalent 11,7 NE 1003
Niacin 8,24 mg 16 1938
B6-vitamin 0,390 mg 0,31 - 0,52 20 1840
Pantotensyre 1,06 mg 1938
Biotin 2,00 µg 1344
Folat 21,2 µg 13 - 25,3 24 1840, 1845
Frit folat 10,00 µg 1344
B12-vitamin 0,420 µg 0,26 - 0,7 20 1840
C-vitamin 2,30 mg 1003
Ascorbinsyre 2,30 mg 1938
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 76,0 mg 52,3 - 96 4 T 959.0
Kalium 281 mg 253 - 310 4 T 959.0
Calcium 11,0 mg 9 - 13 4 1030
Magnesium 24,2 mg 18,5 - 33 46 1070, 1840
Jern 0,578 mg 0,42 - 1,06 46 1070, 1840
Kobber 0,0360 mg - 0,047 25 1102
Zink 0,971 mg 0,64 - 1,29 46 1070, 1840
Mangan 0,0140 mg 0,014 - 0,016 4 1348
Krom 0,900 µg 0,6 0,0 - 5,2 28 1910
Molybdæn 5,00 µg 4 1348
Selen 12,4 µg 12,4 7,1 - 17,7 28 1910
Fosfor 173 mg 24 1938
Jod 0,400 µg 0,2 - 0,7 5 1055
Nikkel 3,60 µg 0,0 - 23 66 1532, 1910
Kviksølv 0,142 µg 0,0 - 0,7 66 1532, 1910
Arsen 3,40 µg 2,7 2 - 11 38 1532
Cadmium 0 µg 0,0 0,0 - 0,2 28 1910
Bly 0,200 µg 0,0 0,0 - 1 28 1910
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0 g 1655
Glukose 0 g 1655
Sum monosakkarider 0 g 1003
Laktose 0 g 1655
Maltose 0 g 1655
Sakkarose 0 g 1655
Sum disakkarider 0 g 1003
Sum sukkerarter 0 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Ukendt (?) Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0 g 1655
Cellulose 0 g 1655
Lignin 0 g 1655
Crude fibre 0 g 1342
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,000 0,0 1818
C6:0 0,000 0,0 1818
C8:0 0,000 0,0 1818
C10:0 0,000 0,0 1818
C12:0 0,000 0,0 1818
C14:0 0,023 0,514 1818
C16:0 0,685 15,3 1818
C17:0 0,008 0,19 1818
C18:0 0,255 5,71 1818
C20:0 0,008 0,184 1818
C22:0 0,000 0,0 1818
C24:0 0,000 0,0 1818
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,000 0,0 1818
C16:1,n-7 0,103 2,29 1818
C18:1,n-7 0,000 0,0 1818
C18:1,n-9 1,781 39,9 1818
C20:1,n-11 0,031 0,693 1818
C22:1,n-9 0,000 0,0 1818
C22:1,n-11 0,000 0,0 1818
C24:1,n-9 0,000 0,0 1818
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 1,203 26,9 1818
C18:3,n-3 0,218 4,88 1818
C18:4,n-3 0,002 0,0391 1818
C20:2,n-6 0,012 0,262 1818
C20:3,n-3 0,000 0,0 1818
C20:3,n-6 0,010 0,223 1818
C20:5,n-3 0,010 0,223 1818
C22:5,n-3 0,021 0,475 1818
C22:6,n-3 0,031 0,688 1818
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Andre fedtsyrer 0,062 1,38 1818
Sum mættede fedtsyrer 0,980 21,9 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 1,915 42,9 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 1,506 33,7 1003
Sum fedtsyrer 4,463 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,282 6,31 1003
Sum n-6 fedtsyrer 1,225 27,4 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 70 mg 1938
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 3,210 2089, 1840
Isoleucin 931 290 1059
Leucin 1410 440 1059
Lysin 1800 560 1059
Methionin 514 160 1059
Cystin 128 40 1059
Phenylalanin 738 230 1059
Tyrosin 610 190 1059
Threonin 803 250 1059
Tryptofan 209 65 1059
Valin 1060 330 1059
Arginin 1280 400 1059
Histidin 514 160 1059
Alanin 1190 370 1059
Asparaginsyre 1770 550 1059
Glutaminsyre 2660 830 1059
Glycin 1120 350 1059
Prolin 899 280 1059
Serin 803 250 1059
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 0,0750 mg 1 1455
Cholin 65,7 mg 1 2187
Tyramin 2,28 mg 1 1455
Phenylethylamin 0,01000 mg 1 1455
Putrescin 0,590 mg 1 1455
Cadaverin 0,860 mg 1 1455
Spermin 5,82 mg 1 1455
Sum biogene aminer 9,64 mg 1003
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 52 1996
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,792 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby