Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)

Indstillinger

Fødevare ID: 8
Persille, rå
Engelsk navn
Parsley, raw
Taxonomisk navn
Petroselium crispum (Miller) Nyman ex A.W. Hill
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 34 18 1015
Proteinomregningsfaktor (NCF) 6,25
Fedtsyrekonverteringsfaktor (FCF) 0,800
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 201 kJ 1003
Energi, kcal 48 kcal 1003
total-N 0,594 g 0,512 - 0,720 8 1073, 1825
Protein, total 3,7 g 3,200 - 4,500 8 1073, 1825
Protein, deklaration 3,7 g 1003
Kulhydrat best. v/diff. 7,8 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig 3,7 g 1003
kulhydrat, deklaration 3,7 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfiber 4,1 g 3,1 - 5,1 2 1825
Fedt, total 1,2 g 1,2 1,1 - 1,2 2 1073, 1825
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 2,1 g 1,7 - 2,5 8 1073, 1825
Tørstof 14,8 g 10,600 - 17,800 12 1073, 1808, 1825
Vand 85,2 g 82,200 - 89,400 12 1073, 1808, 1825
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 474 RE 1003
Retinol 0 µg 1344
ß-caroten 5690 µg 5830 4960 - 6150 4 1808
D-vitamin 0 µg 1003
D3 cholecalciferol 0 µg 1344
E-vitamin 2,70 α-TE 1003
alfa-tokoferol 2,70 mg 1,94 - 3,36 4 1034
K1-vitamin 790 µg 1006
B1-vitamin 0,120 mg 0,098 - 0,152 10 1019
B2-vitamin, riboflavin 0,300 mg 0,208 - 0,392 12 1022
Niacin 2,63 NE 1003
niacin 1,70 mg 1,02 - 2,30 10 1018
B6-vitamin 0,200 mg 0,117 - 0,298 8 1025
Pantothensyre 0,300 mg 1352
Biotin 0,400 µg 1344
Folat 116 µg 1375
Frit folat 41,0 µg 1375
B12-vitamin 0 µg 1352
C-vitamin 308 mg 1003
L-ascorbinsyre 308 mg 246 - 358 5 1073
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium, Na 64,0 mg 20,9 - 139,0 5 1058
Kalium, K 641 mg 443 - 768 5 1058
Calcium, Ca 185 mg 94,0 - 354 16 1015, 1030
Magnesium, Mg 29,0 mg 17,3 - 43,4 5 1058
Phosphor, P 72,0 mg 52,5 - 98,9 6 1015
Jern, Fe 3,60 mg 1,5 - 12,8 12 1043
Kobber, Cu 0,090 mg 1 1103
Zink, Zn 0,460 mg 1 1103
Jod, I 13,5 µg 4,3 - 47 8 1055
Mangan, Mn 2,70 mg 0,9 - 5,3 5 1348
Chrom, Cr 7,00 µg 6,0 - 10,0 5 1348
Selen, Se 0,100 µg 5 1348
Molybdæn, Mo 10,0 µg 1 1348
Nikkel, Ni 50,0 µg 10 - 120 5 1348
Kviksølv, Hg 1,50 µg 0,5 - 5,2 5 1348
Arsen, As 3,00 µg 1 1348
Cadmium, Cd 3,00 µg 1 - 8 5 1348
Bly, Pb 19,0 µg 8 - 24 5 1348
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fructose 0,300 g 1314
Glucose 0,500 g 1314
Monosaccharider, total 0,800 g 1003
Lactose 0 g 1655
Maltose 0 g 1314
Saccharose 0 g 1314
Disaccharider, total 0 g 1003
Sukkerarter, ialt 0,800 g 1003
Stivelse 0,430 g 1314
(a)Hexoses 0,890 g 1314
(b)Pentoses 0,890 g 1314
(c)UronicAcids 0,280 g 1314
Cellulose 1,63 g 1314
Lignin 0,590 g 1314
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:0 0,155 16,9 1039
C18:0 0,007 0,74 1039
Monoumættede fedtsyre g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,027 2,98 1039
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,274 29,8 1039
C18:3,n-3 0,457 49,6 1039
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 0,162 17,6 1003
Sum monoumættede 0,027 2,94 1003
Sum polyumættede 0,731 79,5 1003
Sum transfedtsyrer 0,000 0,00 1003
Fedtsyrer, total 0,920 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,457 49,7 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,274 29,8 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 149 250 1059
Leucin 255 430 1059
Lysin 226 380 1059
Methionin 52 88 1059
Cystin 18 30 1059
Phenylalanin 178 300 1059
Tyrosin 101 170 1059
Threonin 154 260 1059
Tryptofan 56 95 1059
Valin 214 360 1059
Arginin 154 260 1059
Histidin 77 130 1059
Alanin 244 410 1059
Asparaginsyre 368 620 1059
Glutaminsyre 309 520 1059
Glycin 178 300 1059
Prolin 267 450 1059
Serin 172 290 1059

© 2019 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby