DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 831
Oksekød, mørbrad, afpudset, rå
Engelsk navn
Beef, tenderloin, defatted, raw
Taxonomisk navn
Bos taurus (Linnaeus, 1758)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 579 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 578 kJ 1003
Energi (kcal) 138 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 138 kcal 1003
Protein 20,5 g 20,46 17,4 - 22,6 6 2176
Protein fra Aminosyrer 16,5 g 1003
Protein, deklaration 20,5 g 20,46 17,4 - 22,6 6 2176
Kulhydrat difference 0,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 0,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 0,0 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt 6,2 g 6,55 3,9 - 7,7 6 2176
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,15 g 1003
Aske 1,0 g 1,005 0,94 - 1,08 6 2176
Tørstof 27,7 g 27,39 26,6 - 29,7 6 2176
Vand 72,3 g 72,61 70,2 - 73,4 6 2176
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg 1003
beta-Caroten 0 µg 1655
D-vitamin 0,400 µg 1003
D3-vitamin 0,400 µg 1313
E-vitamin 0,195 α-TE 1003
alfa-Tokoferol 0,195 mg 1003
K1-vitamin 0 µg 1655
K-vitamin 0 µg
Thiamin (B1-vitamin) 0,0774 mg 0,033 - 0,128 70 1070, 1127, 1840
Riboflavin (B2-vitamin) 0,220 mg 0,15 - 0,353 70 1070, 1127, 1840
Niacinækvivalent 9,71 NE 1003
Niacin 6,00 mg 1003
B6-vitamin 0,330 mg 0,19 - 0,61 70 1070, 1127, 1840
Pantotensyre 0,900 mg 1003
Biotin 0 µg 1344
Folat 12,3 µg 4,4 - 18 40 1127, 1840
Frit folat 4,00 µg 1374
B12-vitamin 2,38 µg 0,79 - 4,6 40 1127, 1840
C-vitamin 0 mg 1003
Ascorbinsyre 0 mg 1655
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 60,0 mg 1003
Kalium 340 mg 1003
Calcium 4,51 mg 3,32 - 7,94 6 1015
Magnesium 22,9 mg 16 - 27,1 69 1070, 1127, 1840
Jern 2,47 mg 1,5 - 4,5 69 1070, 1127, 1840
Kobber 0,0900 mg 1003
Zink 2,97 mg 1,8 - 4,81 69 1070, 1127, 1840
Mangan 0,0110 mg 0,006 - 0,016 32 1348
Krom 23,2 µg 0,6 0,0 - 19 50 1910
Molybdæn 0 µg 8 1348
Selen 9,10 µg 9,2 1 - 14,8 50 1910
Fosfor 210 mg 197 - 252 6 1015
Jod 0,800 µg 1003
Nikkel 1,40 µg 0,9 0,0 - 11,2 50 1910
Kviksølv 0,160 µg 0,15 0,0 - 1 50 1910
Arsen 0,530 µg 0,0 - 3,4 85 1532
Cadmium 0,1000 µg 0,1 0,0 - 0,3 50 1910
Bly 0,820 µg 0,5 0,0 - 7,5 50 1910
Sum mineraler 640 mg 1003
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0 g 1655
Glukose 0 g 1655
Sum monosakkarider 0 g 1003
Laktose 0 g 1655
Maltose 0 g 1655
Sakkarose 0 g 1655
Sum disakkarider 0 g 1003
Sum sukkerarter 0 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Kostfibre og stivelse Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0 g 1655
Cellulose 0 g 1655
Lignin 0 g 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,000 0,0 1818
C6:0 0,000 0,0 1818
C8:0 0,000 0,0 1818
C10:0 0,000 0,0 1818
C12:0 0,000 0,0 1818
C14:0 0,167 2,85 1818
C16:0 1,510 25,7 1818
C17:0 0,072 1,22 1818
C18:0 0,926 15,7 1818
C20:0 0,011 0,182 1818
C22:0 0,007 0,112 1818
C24:0 0,003 0,0492 1818
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,039 0,66 1818
C16:1,n-7 0,187 3,18 1818
C18:1,n-7 0,000 0,0 1818
C18:1,n-9 2,323 39,6 1818
C20:1,n-11 0,026 0,45 1818
C22:1,n-9 0,000 0,0 1818
C22:1,n-11 0,000 0,0 1818
C24:1,n-9 0,000 0,0 1818
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,419 7,14 1818
C18:3,n-3 0,048 0,822 1818
C18:4,n-3 0,000 0,0 1818
C20:2,n-6 0,000 0,0 1818
C20:3,n-3 0,083 1,42 1818
C20:3,n-6 0,009 0,161 1818
C20:5,n-3 0,007 0,119 1818
C22:5,n-3 0,024 0,407 1818
C22:6,n-3 0,000 0,0 1818
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Andre fedtsyrer 0,000 0,0 1818
Sum mættede fedtsyrer 2,694 45,9 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 2,575 43,9 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,590 10 1003
Sum fedtsyrer 5,859 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,162 2,77 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,428 7,3 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 59 mg 2054
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 3,273 2176
Isoleucin 982 300 1059
Leucin 1570 480 1059
Lysin 1700 520 1059
Methionin 524 160 1059
Cystin 141 43 1059
Phenylalanin 818 250 1059
Tyrosin 687 210 1059
Threonin 884 270 1059
Tryptofan 223 68 1059
Valin 1080 330 1059
Arginin 1240 380 1059
Histidin 687 210 1059
Alanin 1180 360 1059
Asparaginsyre 1800 550 1059
Glutaminsyre 2910 890 1059
Glycin 1050 320 1059
Prolin 851 260 1059
Serin 818 250 1059
Sum essentielle Aminosyrer 8471,39
Sum ikke essentielle aminosyrer 10680,9
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 0,340 mg 1488
Cholin 75,8 mg 1 2187
Tyramin 2,35 mg 1 1455
Phenylethylamin 0,00300 mg 1 1455
Putrescin 0,230 mg 1 1455
Cadaverin 0,840 mg 1 1455
Spermin 2,58 mg 1 1455
Sum biogene aminer 6,34 mg 1003
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 8 78 1015, 1127, 1996, 1655
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,940 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby