Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)

Indstillinger

Fødevare ID: 832
Fårekød, kølle, rå
Engelsk navn
Mutton, round, raw
Taxonomisk navn
Ovis aries
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 29
Proteinomregningsfaktor (NCF) 6,25
Fedtsyrekonverteringsfaktor (FCF) 0,910
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 564 kJ 1003
Energi, kcal 135 kcal 1003
total-N 3,216 g 1312
Protein, total 20,1 g 1312
Protein, deklaration 20,1 g 1003
Kulhydrat best. v/diff. 0,0 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig 0,0 g 1003
kulhydrat, deklaration 0,0 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfiber 0,0 g 1655
Fedt, total 6,0 g 1312
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 2,0 g 1312
Tørstof 28,1 g 1312
Vand 71,9 g 1312
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 45,0 RE 1003
Retinol 45,0 µg 16 - 66 4 T 1234
ß-caroten 0 µg 1655
D-vitamin 0,400 µg 1003
D3 cholecalciferol 0,400 µg 1 T 1234
K1-vitamin 0 µg 1655
B1-vitamin 0,160 mg 1343
B2-vitamin, riboflavin 0,220 mg 1343
Niacin 8,32 NE 1003
niacin 5,20 mg 1343
B6-vitamin 0,290 mg 1343
Pantothensyre 0,550 mg T 1234
Biotin 1,00 µg T 1234
Folat 2,00 µg T 1234
Frit folat 1,00 µg 8 T 1234
B12-vitamin 3,00 µg 1343
C-vitamin 1,00 mg 1003
L-ascorbinsyre 1,00 mg 1001
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium, Na 78,0 mg 1343
Kalium, K 380 mg 1343
Calcium, Ca 7,60 mg 5,4 - 9,6 4 1348
Magnesium, Mg 23,0 mg 18 - 28 4 1348
Phosphor, P 190 mg 150 - 230 4 1348
Jern, Fe 2,40 mg 2,3 - 2,5 4 1348
Kobber, Cu 0,100 mg 0,092 - 0,120 4 1348
Zink, Zn 3,70 mg 2,9 - 4,4 4 1348
Jod, I 3,00 µg 1339
Mangan, Mn 0,015 mg 0,012 - 0,020 4 1348
Chrom, Cr 1,24 µg 0,1 - 2,4 21 1905, 1908
Selen, Se 5,09 µg 1,1 - 10,0 21 1905, 1908
Molybdæn, Mo 0 µg 1 1348
Nikkel, Ni 1,67 µg 0,8 - 4,0 21 1905, 1908
Kviksølv, Hg 0,034 µg 0,0 - 0,17 21 1905, 1908
Cadmium, Cd 0,090 µg 0,0 - 0,4 21 1905, 1908
Bly, Pb 1,35 µg 0,0 - 9,3 21 1905, 1908
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fructose 0 g 1655
Glucose 0 g 1655
Monosaccharider, total 0 g 1003
Lactose 0 g 1655
Maltose 0 g 1655
Saccharose 0 g 1655
Disaccharider, total 0 g 1003
Sukkerarter, ialt 0 g 1003
Stivelse 0 g 1655
(a)Hexoses 0 g 1655
(b)Pentoses 0 g 1655
Cellulose 0 g 1655
Lignin 0 g 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,000 0,00 T 1234
C6:0 0,000 0,00 T 1234
C8:0 0,000 0,00 T 1234
C10:0 0,000 0,00 T 1234
C12:0 0,000 0,00 T 1234
C14:0 0,301 5,51 T 1234
C15:0 0,033 0,61 T 1234
C16:0 1,35 24,8 T 1234
C17:0 0,057 1,04 T 1234
C18:0 1,17 21,4 T 1234
C20:0 0,000 0,00 T 1234
C22:0 0,000 0,00 T 1234
Monoumættede fedtsyre g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,000 0,00 T 1234
C15:1 0,000 0,00 T 1234
C16:1,n-7 0,073 1,33 T 1234
C17:1,n-7 0,057 1,04 T 1234
C18:1,n-9 2,14 39,2 T 1234
C20:1,n-11 0,000 0,00 T 1234
C22:1,n-9 0,000 0,00 T 1234
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,139 2,56 T 1234
C18:3,n-3 0,139 2,56 T 1234
C20:3,n-3 0,000 0,00 T 1234
C20:4,n-6 0,000 0,00 T 1234
C20:5,n-3 0,000 0,00 T 1234
C22:5,n-3 0,000 0,00 T 1234
C22:6,n-3 0,000 0,00 T 1234
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 2,91 53,3 1003
Sum monoumættede 2,27 41,6 1003
Sum polyumættede 0,278 5,09 1003
Sum transfedtsyrer 0,000 0,00 1003
Fedtsyrer, total 5,46 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,139 2,55 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,139 2,55 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 70 mg 1378
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 997 310 T 1234
Leucin 1640 510 T 1234
Lysin 1830 570 T 1234
Methionin 515 160 T 1234
Cystin 170 53 T 1234
Phenylalanin 804 250 T 1234
Tyrosin 804 250 T 1234
Threonin 868 270 T 1234
Tryptofan 187 58 T 1234
Valin 1090 340 T 1234
Arginin 1350 420 T 1234
Histidin 579 180 T 1234
Alanin 1250 390 T 1234
Asparaginsyre 1830 570 T 1234
Glutaminsyre 2960 920 T 1234
Glycin 1060 330 T 1234
Prolin 933 290 T 1234
Serin 804 250 T 1234

© 2019 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby