DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 832
Fårekød, kølle, rå
Engelsk navn
Mutton, round, raw
Taxonomisk navn
Ovis aries (Linnaeus, 1758)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 564 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 564 kJ 1003
Energi (kcal) 134 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 134 kcal 1003
Protein 20,1 g 1312
Protein fra Aminosyrer 16,9 g 1003
Protein, deklaration 20,1 g 1312
Kulhydrat difference 0,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 0,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 0,0 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt 6,0 g 1312
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,20 g 1003
Aske 2,0 g 1312
Tørstof 28,1 g 1312
Vand 71,9 g 1312
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 45,0 RE 1003
Retinol 45,0 µg 16 - 66 4 T 1234.0
beta-Caroten 0 µg 1655
D-vitamin 0,400 µg 1003
D3-vitamin 0,400 µg 1 T 1234.0
K1-vitamin 0 µg 1655
K-vitamin 0 µg
Thiamin (B1-vitamin) 0,160 mg 1343
Riboflavin (B2-vitamin) 0,220 mg 1343
Niacinækvivalent 8,31 NE 1003
Niacin 5,20 mg 1343
B6-vitamin 0,290 mg 1343
Pantotensyre 0,550 mg T 1234.0
Biotin 1,000 µg T 1234.0
Folat 2,00 µg T 1234.0
Frit folat 1,000 µg 8 T 1234.0
B12-vitamin 3,00 µg 1343
C-vitamin 1,000 mg 1003
Ascorbinsyre 1,000 mg 1001
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 78,0 mg 1343
Kalium 380 mg 1343
Calcium 7,60 mg 5,4 - 9,6 4 1348
Magnesium 23,0 mg 18 - 28 4 1348
Jern 2,40 mg 2,3 - 2,5 4 1348
Kobber 0,1000 mg 0,092 - 0,12 4 1348
Zink 3,70 mg 2,9 - 4,4 4 1348
Mangan 0,0150 mg 0,012 - 0,02 4 1348
Krom 1,24 µg 0,1 - 2,4 21 1905, 1908
Molybdæn 0 µg 1 1348
Selen 5,09 µg 1,1 - 10 21 1905, 1908
Fosfor 190 mg 150 - 230 4 1348
Jod 3,00 µg 1339
Nikkel 1,67 µg 0,8 - 4 21 1905, 1908
Kviksølv 0,0338 µg 0,0 - 0,17 21 1905, 1908
Cadmium 0,0905 µg 0,0 - 0,4 21 1905, 1908
Bly 1,35 µg 0,0 - 9,3 21 1905, 1908
Sum mineraler 681 mg 1003
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0 g 1655
Glukose 0 g 1655
Sum monosakkarider 0 g 1003
Laktose 0 g 1655
Maltose 0 g 1655
Sakkarose 0 g 1655
Sum disakkarider 0 g 1003
Sum sukkerarter 0 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Kostfibre og stivelse Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0 g 1655
Cellulose 0 g 1655
Lignin 0 g 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,000 0,0 T 1234.0
C6:0 0,000 0,0 T 1234.0
C8:0 0,000 0,0 T 1234.0
C10:0 0,000 0,0 T 1234.0
C12:0 0,000 0,0 T 1234.0
C14:0 0,301 5,5 T 1234.0
C15:0 0,033 0,611 T 1234.0
C16:0 1,352 24,7 T 1234.0
C17:0 0,057 1,04 T 1234.0
C18:0 1,167 21,3 T 1234.0
C20:0 0,000 0,0 T 1234.0
C22:0 0,000 0,0 T 1234.0
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,000 0,0 T 1234.0
C15:1,n-5 0,000 0,0 T 1234.0
C16:1,n-7 0,073 1,33 T 1234.0
C17:1,n-7 0,057 1,04 T 1234.0
C18:1,n-9 2,142 39,2 T 1234.0
C20:1,n-11 0,000 0,0 T 1234.0
C22:1,n-9 0,000 0,0 T 1234.0
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,139 2,55 T 1234.0
C18:3,n-3 0,139 2,55 T 1234.0
C20:3,n-3 0,000 0,0 T 1234.0
C20:4,n-6 0,000 0,0 T 1234.0
C20:5,n-3 0,000 0,0 T 1234.0
C22:5,n-3 0,000 0,0 T 1234.0
C22:6,n-3 0,000 0,0 T 1234.0
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 2,910 53,2 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 2,271 41,5 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,279 5,1 1003
Sum fedtsyrer 5,460 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,139 2,55 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,139 2,55 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 70 mg 1378
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 3,216 1312
Isoleucin 997 310 T 1234.0
Leucin 1640 510 T 1234.0
Lysin 1830 570 T 1234.0
Methionin 515 160 T 1234.0
Cystin 170 53 T 1234.0
Phenylalanin 804 250 T 1234.0
Tyrosin 804 250 T 1234.0
Threonin 868 270 T 1234.0
Tryptofan 187 58 T 1234.0
Valin 1090 340 T 1234.0
Arginin 1350 420 T 1234.0
Histidin 579 180 T 1234.0
Alanin 1250 390 T 1234.0
Asparaginsyre 1830 570 T 1234.0
Glutaminsyre 2960 920 T 1234.0
Glycin 1060 330 T 1234.0
Prolin 933 290 T 1234.0
Serin 804 250 T 1234.0
Sum essentielle Aminosyrer 6170 T 1234.0
Sum ikke essentielle aminosyrer 8100 T 1234.0
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholin 82,0 mg 1 2187
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 29 1996
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,910 T 1234.0

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby