DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 843
Spinat, hakket, dybfrost
Engelsk navn
Spinach, chopped, frozen
Taxonomisk navn
Spinacia oleracea (Linnaeus, 1753)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 108 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 108 kJ 1003
Energi (kcal) 26 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 26 kcal 1003
Protein 2,1 g 1,9 - 2,3 4 1825
Protein fra Aminosyrer 1,3 g 1003
Protein, deklaration 2,1 g 1,9 - 2,3 4 1825
Kulhydrat difference 4,2 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 2,2 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 2,2 g 1003
Kostfibre 2,0 g 1,8 - 2,1 4 1825
Fedt 0,5 g 1 1825
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,10 g 3 1003
Aske 1,1 g 0,9 - 1,7 4 1825
Tørstof 7,9 g 5,4 - 10,8 14 1879, 1808, 1825
Vand 92,1 g 89,2 - 94,6 14 1879, 1808, 1825
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 756 RE 1003
Retinol 0 µg 1344
beta-Caroten 4530 µg 2760 - 8700 17 1118, 1808
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1344
E-vitamin 2,90 α-TE
alfa-Tokoferol 2,90 mg 1,57 - 4,75 5 T 50.0
K1-vitamin 340 µg 1 1006
Thiamin (B1-vitamin) 0,0940 mg 0,073 - 0,106 5 1938
Riboflavin (B2-vitamin) 0,224 mg 0,214 - 0,232 5 1938
Niacinækvivalent 1,07 NE 1003
Niacin 0,507 mg 0,46 - 0,571 5 1938
B6-vitamin 0,190 mg 1352
Pantotensyre 0,130 mg 1352
Biotin 1,60 µg 1,2 - 2,2 4 T 50.0
Folat 220 µg 150 - 300 4 T 50.0
Frit folat 176 µg 1001
B12-vitamin 0 µg 1352
C-vitamin 19,0 mg 1003
Ascorbinsyre 16,0 mg 9 - 23 9 1118
Dehydroascorbinsyre 3,00 mg 1837
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 41,0 mg 8,1 - 101 3 T 50.0
Kalium 449 mg 307 - 590 3 T 50.0
Calcium 219 mg 115 - 329 9 1015, 1030
Magnesium 26,0 mg 1001
Jern 2,00 mg 1,3 - 2,5 9 1118
Kobber 0,1000 mg 0,069 - 0,12 4 1348
Zink 0,410 mg 0,39 - 0,43 4 1348
Mangan 0,350 mg 0,24 - 0,55 4 1348
Krom 5,00 µg 4 - 7 4 1348
Selen 0,1000 µg 0,0 0,0 - 0,7 12 T 50.0
Fosfor 46,4 mg 38,7 - 53,7 6 1015
Jod 3,40 µg 1,9 - 5,8 4 T 50.0
Nikkel 4,20 µg 2,9 1,4 - 12,2 10 T 50.0
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0 g 0,0 5 1879
Glukose 0 g 0,0 5 1879
Sum monosakkarider 0 g 1003
Sakkarose 0,120 g 0,0 0,0 - 0,4 5 1879
Sum disakkarider 0,120 g 1003
Raffinose 0 g 0,0 5 1879
Sum sukkerarter 0,120 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Ukendt (?) Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0,0900 g T 50.0
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:0 0,056 13,9 T 50.0
C18:0 0,003 0,719 T 50.0
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,010 2,39 T 50.0
C18:1,n-9 0,018 4,55 T 50.0
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,056 13,9 T 50.0
C18:3,n-3 0,258 64,5 T 50.0
C20:4,n-6 0,000 0,0 T 50.0
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 0,059 14,6 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,028 6,95 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,314 78,4 1003
Sum fedtsyrer 0,400 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,258 64,5 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,056 13,9 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 0,336 1825
Isoleucin 67 200 T 50.0
Leucin 121 360 T 50.0
Lysin 97 290 T 50.0
Methionin 21 63 T 50.0
Cystin 3 9 T 50.0
Phenylalanin 97 290 T 50.0
Tyrosin 50 150 T 50.0
Threonin 74 220 T 50.0
Tryptofan 34 100 T 50.0
Valin 97 290 T 50.0
Arginin 114 340 T 50.0
Histidin 37 110 T 50.0
Alanin 91 270 T 50.0
Asparaginsyre 185 550 T 50.0
Glutaminsyre 235 700 T 50.0
Glycin 84 250 T 50.0
Prolin 67 200 T 50.0
Serin 81 240 T 50.0
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 6,00 mg 1 1488
Serotonin 0,01000 mg 2 1487
Cholin 19,3 mg 1 2187
Spermin 0,768 mg 1466
Spermidin 34,5 mg 1466
Sum biogene aminer 41,3 mg 1003
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1655
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,800 T 50.0

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby