DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 88
Kokosnød, rå
Engelsk navn
Nut, coco, raw
Taxonomisk navn
Cocos nucifera (Linnaeus, 1753)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 1584 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 1607 kJ 1003
Energi (kcal) 385 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 390 kcal 1003
Protein 4,0 g 3,2 - 4,7 2 1825, 1344
Protein fra Aminosyrer 3,9 g 1003
Protein, deklaration 4,7 g 3,77 - 5,54 2 1825, 1344
Kulhydrat difference 17,1 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 3,1 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 3,7 g 1003
Kostfibre 14,0 g 11,5 - 16,4 2 1825
Fedt 36,5 g 25,4 - 43,5 6 1818, 1825
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,05 g 5 1003
Aske 1,2 g 0,9 - 1,5 2 1825
Tørstof 58,8 g 58,7 - 58,9 2 1825
Vand 41,2 g 41,1 - 41,3 2 1825
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg 1344
beta-Caroten 0 µg 1344
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1344
E-vitamin 0,150 α-TE 1003
alfa-Tokoferol 0,150 mg 1 1034
K1-vitamin 0,200 µg 2130
K-vitamin 0,200 µg
Thiamin (B1-vitamin) 0,0250 mg 0,011 - 0,044 3 1019
Riboflavin (B2-vitamin) 0,01000 mg 1 1022
Niacinækvivalent 2,24 NE 1003
Niacin 0,600 mg 0,61 - 0,66 4 1018
B6-vitamin 0,0600 mg 1 1025
Pantotensyre 0,200 mg 1352
Biotin 0,500 µg 192 1002
Folat 24,0 µg 1375
Frit folat 10,00 µg 1375
B12-vitamin 0 µg 1352
C-vitamin 2,00 mg 1003
Ascorbinsyre 2,00 mg 1344
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 21,0 mg 3,8 - 44,8 5 1058
Kalium 331 mg 302 - 354 5 1058
Calcium 10,8 mg 7,29 - 15,8 8 1015, 1030
Magnesium 43,0 mg 38,6 - 47,3 5 1058
Jern 1,80 mg 1,7 - 1,9 2 1043
Kobber 0,320 mg 1344
Zink 0,500 mg 1344
Mangan 0,0380 mg 1349
Krom 1,40 µg 1,6 0,7 - 2 5 1804
Selen 2,00 µg 0,0 0,0 - 6,8 5 1804
Fosfor 117 mg 84,8 - 148 6 1015
Jod 0,300 µg 0,0 - 0,8 4 1055
Nikkel 129 µg 60,2 35,6 - 288 5 1804
Cadmium 2,90 µg 2,7 1,6 - 4,6 5 1804
Bly 13,5 µg 8,1 4,5 - 25 5 1804
Sum mineraler 525 mg 1003
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sum sukkerarter 3,70 g 1344
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Kostfibre og stivelse Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0 g 1344
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,000 0,0 1818
C6:0 0,688 1,98 1818
C8:0 4,329 12,4 1818
C10:0 2,676 7,71 1818
C12:0 15,325 44,1 1818
C14:0 5,684 16,3 1818
C16:0 2,427 6,99 1818
C17:0 0,000 0,0 1818
C18:0 0,761 2,19 1818
C20:0 0,000 0,0 1818
C22:0 0,000 0,0 1818
C24:0 0,000 0,0 1818
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,000 0,0 1818
C16:1,n-7 0,000 0,0 1818
C18:1,n-7 0,000 0,0 1818
C18:1,n-9 2,033 5,85 1818
C20:1,n-11 0,000 0,0 1818
C22:1,n-9 0,000 0,0 1818
C22:1,n-11 0,000 0,0 1818
C24:1,n-9 0,000 0,0 1818
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,779 2,24 1818
C18:3,n-3 0,000 0,0 1818
C18:4,n-3 0,000 0,0 1818
C20:2,n-6 0,000 0,0 1818
C20:3,n-3 0,000 0,0 1818
C20:3,n-6 0,000 0,0 1818
C20:5,n-3 0,000 0,0 1818
C22:5,n-3 0,000 0,0 1818
C22:6,n-3 0,000 0,0 1818
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Andre fedtsyrer 0,000 0,0 1818
Sum mættede fedtsyrer 31,888 91,8 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 2,033 5,85 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,779 2,24 1003
Sum fedtsyrer 34,700 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,000 0,0 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,779 2,24 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 0,755 1825, 1344
Isoleucin 181 240 1344
Leucin 317 420 1344
Lysin 166 220 1344
Methionin 83 110 1344
Cystin 75 100 1344
Phenylalanin 211 280 1344
Tyrosin 128 170 1344
Threonin 158 210 1344
Tryptofan 98 130 1027
Valin 257 340 1344
Arginin 619 820 1344
Histidin 98 130 1344
Alanin 211 280 1344
Asparaginsyre 415 550 1344
Glutaminsyre 883 1170 1344
Glycin 211 280 1344
Prolin 174 230 1344
Serin 226 300 1344
Sum essentielle Aminosyrer 1569,71
Sum ikke essentielle aminosyrer 2943,2
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Serotonin 0,00300 mg 2 1487
Cholin 12,1 mg 1 2187
Sum biogene aminer 0,00300 mg 1003
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 47 18 1015, 1996
Nitrogen-til-protein faktor 5,30 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,950 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby