DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 9
Pære, rå
Engelsk navn
Pear, raw
Taxonomisk navn
Pyrus communis (Linnaeus, 1753)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 207 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 197 kJ 1003
Energi (kcal) 49 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 47 kcal 1003
Protein 0,3 g 0,2 - 0,5 27 1073, 1825, 2179
Protein fra Aminosyrer 0,2 g 1003
Protein, deklaration 0,3 g 0,2 - 0,5 27 1073, 1825, 2179
Kulhydrat difference 14,4 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 11,1 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 10,6 g 1003
Kostfibre 3,2 g 2,59 - 4,81 28 1305, 2179
Fedt 0,1 g 0,2 - 0,5 3 1825, 2179
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,00 g 12 1003
Aske 0,3 g 0,2 - 0,31 16 1825, 2179
Tørstof 15,0 g 11,6 - 18,7 53 1878, 1073, 1305, 1808, 1825, 2179
Vand 85,0 g 81,3 - 88,4 53 1878, 1073, 1305, 1808, 1825, 2179
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 10,8 RE 1003
Retinol 0 µg 1344
beta-Caroten 65,0 µg 39 - 91 2 1808
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1344
E-vitamin 0,580 α-TE 1003
alfa-Tokoferol 0,580 mg 0,58 0,39 - 0,77 2 2179
Thiamin (B1-vitamin) 0,00971 mg 0,013 - 0,023 28 1305, 2179
Riboflavin (B2-vitamin) 0,00857 mg 0,011 - 0,02 28 1305, 2179
Niacinækvivalent 0,282 NE 1003
Niacin 0,230 mg 0,211 0,145 - 0,6 12 2179
B6-vitamin 0,01000 mg 0,006 - 0,04 28 1305, 2179
Pantotensyre 0,0518 mg 0,052 0,03 - 0,073 12 2179
Biotin 0,447 µg 0,385 0,31 - 1,12 10 2179
Folat 16,0 µg 7 - 22 16 1305
Frit folat 4,00 µg 2,6 - 6,6 4 1374
B12-vitamin 0 µg 1352
C-vitamin 6,06 mg 1003
Ascorbinsyre 5,26 mg 4,55 3 - 10,2 12 2179
Dehydroascorbinsyre 0,800 mg 0,745 0,39 - 1,3 12 2179
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 0,778 mg 0,79 0,316 - 1,42 12 2179
Kalium 122 mg 79 - 162 28 1305, 2179
Calcium 10,1 mg 5,25 - 14,1 24 1015, 1030, 2179
Magnesium 6,46 mg 3,65 - 8,39 31 1058, 1305, 2179
Jern 0,103 mg 0,06 - 0,176 28 1305, 2179
Kobber 0,0650 mg 0,028 - 0,095 21 1103, 2179
Zink 0,112 mg 0,051 - 0,18 37 1103, 1305, 2179
Mangan 0,0523 mg 0,035 - 0,1 16 1348, 2179
Krom 0,0231 µg 0,277 - 0,277 12 2179
Molybdæn 0 µg 2 1348
Selen 0,1000 µg 0,066 - 0,57 12 2179
Fosfor 11,2 mg 11,05 8,9 - 14,3 12 2179
Jod 0,165 µg 0,191 0,181 - 0,42 12 2179
Nikkel 8,50 µg 0,92 - 30,3 111 1539, 1817, 2179
Kviksølv 0,0103 µg 0,013 0,013 - 0,024 12 2179
Arsen 0,467 µg 0,176 0,072 - 2,56 12 2179
Cadmium 0,479 µg 0,025 - 1,86 111 1539, 1817, 2179
Bly 0,164 µg 0,165 0,047 - 0,29 12 2179
Sum mineraler 151 mg 1003
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 5,97 g 6,05 3,3 - 8 20 1878, 2179
Glukose 1,67 g 1,565 0,7 - 2,8 20 1878, 2179
Sum monosakkarider 7,64 g 1003
Laktose 0 g 1655
Maltose 0 g 0,0 2 1878
Sakkarose 0,688 g 0,655 0,12 - 1,8 20 1878, 2179
Sum disakkarider 0,688 g 1003
Sum sukkerarter 8,33 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Sorbitol 2,24 g 2,2 1,3 - 3,4 8 1878
Sum sukkeralkoholer 2,24 g 1003
Kostfibre og stivelse Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0 g 0,0 - 0,15 2 1314, 2179
Cellulose 0,630 g 1314
Lignin 0,400 g 1314
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:0 0,010 18,5 1039
C18:0 0,002 4,64 1039
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,001 1,68 1039
C18:1,n-9 0,007 12,6 1039
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,025 46,8 1039
C18:3,n-3 0,008 15,6 1039
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 0,012 23,2 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,008 14,3 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,033 62,4 1003
Sum fedtsyrer 0,053 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,008 15,6 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,025 46,8 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 0,049 1073, 1825, 2179
Isoleucin 12 250 1059
Leucin 20 410 1059
Lysin 20 410 1059
Methionin 3 63 1059
Cystin 2 31 1059
Phenylalanin 12 250 1059
Tyrosin 5 94 1059
Threonin 11 220 1059
Tryptofan 3 63 1059
Valin 15 310 1059
Arginin 9 190 1059
Histidin 6 130 1059
Alanin 14 280 1059
Asparaginsyre 57 1160 1059
Glutaminsyre 31 630 1059
Glycin 12 250 1059
Prolin 28 560 1059
Serin 15 310 1059
Sum essentielle Aminosyrer 103,428
Sum ikke essentielle aminosyrer 172,134
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 0,01000 mg 0,0 - 0,025 1488
Serotonin 0,00300 mg 2 1487
Cholin 5,10 mg 1 2187
Tyramin 0 mg 1 1485
Sum biogene aminer 0,0130 mg 1003
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 9 12 2179
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,800 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby