DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 9
Pære, rå
Engelsk navn
Pear, raw
Taxonomisk navn
Pirus communis L. var. sativa
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 9 12 2127
Nitrogen-til-protein faktor 6,25
FCF 0,800
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 207 kJ 1003
Energi, kcal 49 kcal 1003
Nitrogen, total 0,049 g 0,032 - 0,08 27 2127, 1073, 1825
Protein, videnskabelig 0,3 g 0,2 - 0,5 27 2127, 1073, 1825
Protein, deklaration 0,3 g 0,2 - 0,5 27 1825, 1073, 2127
Kulhydrat, difference 14,4 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig 11,1 g 1003
Kulhydrat, deklaration 8,3 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfibre 3,2 g 2,59 - 4,81 28 1305, 2127
Fedt, total 0,1 g 0,2 - 0,2 3 2127, 1825
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 0,3 g 0,2 - 0,31 16 1825, 2127
Tørstof 15,0 g 11,6 - 18,7 53 1305, 1878, 1825, 1808, 1073, 2127
Vand 85,0 g 81,3 - 88,4 53 1305, 1878, 1825, 1808, 1073, 2127
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 5,42 RE 1003
Retinol 0 µg 1344
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1344
E-vitamin 0,580 α-TE
alfa-tokoferol 0,580 mg 0,58 0,39 - 0,77 2 2127
B1-vitamin 0,00971 mg 0,013 - 0,023 28 1305, 2127
B2-vitamin, riboflavin 0,00857 mg 0,011 - 0,02 28 2127, 1305
Niacinækvivalent 0,282 NE 1003
Niacin 0,230 mg 0,211 0,145 - 0,6 12 2127
B6-vitamin 0,01000 mg 0,006 - 0,04 28 2127, 1305
Pantothensyre 0,0518 mg 0,052 0,03 - 0,073 12 2127
Biotin 0,447 µg 0,385 0,31 - 1,12 10 2127
Folat 16,0 µg 7 - 22 16 1305
Frit folat 4,00 µg 2,6 - 6,6 4 1374
B12-vitamin 0 µg 1352
C-vitamin 6,06 mg 1003
L-ascorbinsyre 5,26 mg 4,55 3 - 10,2 12 2127
L-dehydroascorbinsyre 0,800 mg 0,745 0,39 - 1,3 12 2127
beta-caroten 65,0 µg 39 - 91 2 1808
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium, Na 0,778 mg 0,79 0,316 - 1,42 12 2127
Kalium, K 122 mg 79 - 162 28 2127, 1305
Calcium, Ca 10,1 mg 5,25 - 14,1 24 2127, 1030, 1015
Magnesium, Mg 6,46 mg 3,65 - 8,39 31 1058, 2127, 1305
Fosfor, P 11,2 mg 11,05 8,9 - 14,3 12 2127
Jern, Fe 0,103 mg 0,06 - 0,176 28 2127, 1305
Kobber, Cu 0,0650 mg 0,028 - 0,095 21 1103, 2127
Zink, Zn 0,112 mg 0,051 - 0,18 37 1305, 1103, 2127
Jod, I 0,165 µg 0,191 0,18 - 0,42 12 2127
Mangan, Mn 0,0523 mg 0,035 - 0,1 16 1348, 2127
Chrom, Cr 0,0231 µg 0,24 - 0,277 12 2127
Selen, Se 0,1000 µg 0,056 - 0,57 12 2127
Molybdæn, Mo 0 µg 2 1348
Nikkel, Ni 8,50 µg 0,92 - 30,3 111 1539, 1817, 2127
Kviksølv, Hg 0,0103 µg 0,0135 0,013 - 0,024 12 2127
Arsen, As 0,467 µg 0,176 0,065 - 2,56 12 2127
Cadmium, Cd 0,479 µg 0,025 - 1,86 111 1539, 1817, 2127
Bly, Pb 0,164 µg 0,1655 0,047 - 0,29 12 2127
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 0,01000 mg 0 - 0,025 1488
Tyramin 0 mg 1 1485
Serotonin 0,00300 mg 2 1487
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 5,97 g 6,05 3,3 - 8 20 2127, 1878
Glukose 1,67 g 1,565 0,7 - 2,8 20 1878, 2127
Monosaccharider, total 7,64 g 1003
Laktose 0 g 1655
Maltose 0 g 0 2 1878
Sakkarose 0,688 g 0,655 0,1 - 1,8 20 2127, 1878
Disaccharider, total 0,688 g 1003
Sukkerarter, ialt 8,33 g 1003
Sorbitol 2,24 g 2,2 1,3 - 3,4 8 1878
Sukkeralkoholer, total 2,24 g 1003
Stivelse 0 g 2 2127
Hexose 0,330 g 1337
Pentose 0,630 g 1337
Uronic Acid 0,330 g 1337
Cellulose 0,630 g 1314
Lignin 0,400 g 1314
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:0 0,010 18,5 1039
C18:0 0,002 4,64 1039
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,001 1,68 1039
C18:1,n-9 0,007 12,6 1039
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,025 46,8 1039
C18:3,n-3 (ALA) 0,008 15,6 1039
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 0,012 23,2 1003
Sum monoumættede 0,008 14,3 1003
Sum polyumættede 0,033 62,4 1003
Fedtsyrer, total 0,053 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,008 15,6 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,025 46,8 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 12 250 1059
Leucin 20 410 1059
Lysin 20 410 1059
Methionin 3 63 1059
Cystin 2 31 1059
Phenylalanin 12 250 1059
Tyrosin 5 94 1059
Threonin 11 220 1059
Tryptofan 3 63 1059
Valin 15 310 1059
Arginin 9 190 1059
Histidin 6 130 1059
Alanin 14 280 1059
Asparaginsyre 57 1160 1059
Glutaminsyre 31 630 1059
Glycin 12 250 1059
Prolin 28 560 1059
Serin 15 310 1059

© 2019 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby