DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 930
Purløg, rå
Engelsk navn
Chives, raw
Taxonomisk navn
Allium schoenoprasum L.
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0
Nitrogen-til-protein faktor 6,25
FCF 0,800
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 107 kJ 1003
Energi, kcal 26 kcal 1003
Nitrogen, total 0,384 g 4 1825
Protein, videnskabelig 2,4 g 4 1825
Protein, deklaration 2,4 g 4 1825
Kulhydrat, difference 3,9 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, videnskabelig 1,5 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, deklaration 1,5 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfibre 2,4 g 1 1825
Fedt, total 0,6 g 1 1825
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 0,8 g 4 1825
Tørstof 7,7 g 6,6 - 9 8 1808, 1825
Vand 92,3 g 91 - 93,4 8 1808, 1825
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 115 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1655
E-vitamin 1,60 α-TE
alfa-tokoferol 1,60 mg 1,14 - 1,86 4 1034
K1-vitamin 310 µg 1006
B1-vitamin 0,0700 mg 0,032 - 0,148 14 1019
B2-vitamin, riboflavin 0,200 mg 0,144 - 0,223 8 1022
Niacinækvivalent 1,18 NE 1003
Niacin 0,600 mg 0,46 - 0,65 10 1018
B6-vitamin 0,220 mg 0,131 - 0,351 11 1025
Pantothensyre 0,300 mg T 8
Biotin 0,400 µg T 8
Folat 80,0 µg 6 1803
Frit folat 41,0 µg T 8
B12-vitamin 0 µg 1352
C-vitamin 41,0 mg 1003
L-ascorbinsyre 41,0 mg 19 - 146 32 1017
beta-caroten 1380 µg 1075 602 - 2780 4 1808
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium, Na 14,0 mg 2,7 - 44 4 1058
Kalium, K 253 mg 232 - 294 4 1058
Calcium, Ca 56,9 mg 25,9 - 92 12 1015, 1030
Magnesium, Mg 13,0 mg 12 - 16 4 1058
Fosfor, P 53,0 mg 47,4 - 64,9 6 1015
Jern, Fe 1,30 mg 1 - 2 7 1043
Kobber, Cu 0,0900 mg 1 T 8
Zink, Zn 0,460 mg 1 T 8
Jod, I 2,20 µg 0,65 - 5,2 4 1055
Mangan, Mn 2,70 mg 0,9 - 5,3 5 T 8
Chrom, Cr 7,00 µg 6 - 10 5 T 8
Selen, Se 0,1000 µg 5 T 8
Molybdæn, Mo 10,00 µg 1 T 8
Nikkel, Ni 50,0 µg 10 - 120 5 T 8
Kviksølv, Hg 1,50 µg 0,5 - 5,2 5 T 8
Arsen, As 3,00 µg 1 T 8
Cadmium, Cd 3,00 µg 1 - 8 5 T 8
Bly, Pb 19,0 µg 8 - 24 5 T 8
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:0 0,077 16,1 1039
C18:0 0,007 1,44 1039
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,011 2,27 1039
C18:1,n-9 0,007 1,44 1039
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,119 24,7 1039
C18:3,n-3 (ALA) 0,259 53,9 1039
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 0,084 17,5 1003
Sum monoumættede 0,018 3,71 1003
Sum polyumættede 0,378 78,7 1003
Fedtsyrer, total 0,480 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,259 53,9 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,119 24,7 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 92 240 1059
Leucin 157 410 1059
Lysin 134 350 1059
Methionin 33 85 1059
Cystin 12 32 1059
Phenylalanin 100 260 1059
Tyrosin 65 170 1059
Threonin 96 250 1059
Tryptofan 35 91 1059
Valin 123 320 1059
Arginin 100 260 1059
Histidin 42 110 1059
Alanin 134 350 1059
Asparaginsyre 204 530 1059
Glutaminsyre 253 660 1059
Glycin 111 290 1059
Prolin 92 240 1059
Serin 111 290 1059

© 2020 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby