DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 930
Purløg, rå
Engelsk navn
Chives, raw
Taxonomisk navn
Allium schoenoprasum (Linnaeus, 1753)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 107 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 104 kJ 1003
Energi (kcal) 26 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 25 kcal 1003
Protein 2,4 g 4 1825
Protein fra Aminosyrer 1,6 g 1003
Protein, deklaration 2,4 g 4 1825
Kulhydrat difference 3,9 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 1,5 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 1,3 g 1003
Kostfibre 2,4 g 1 1825
Fedt 0,6 g 1 1825
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,04 g 4 1003
Aske 0,8 g 4 1825
Tørstof 7,7 g 6,6 - 9 8 1808, 1825
Vand 92,3 g 91 - 93,4 8 1808, 1825
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 230 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
beta-Caroten 1380 µg 1075, 602 - 2780 4 1808
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1655
E-vitamin 1,60 α-TE 1003
alfa-Tokoferol 1,60 mg 1,14 - 1,86 4 1034
K1-vitamin 310 µg 1006
K-vitamin 310 µg
Thiamin (B1-vitamin) 0,0700 mg 0,032 - 0,148 14 1019
Riboflavin (B2-vitamin) 0,200 mg 0,144 - 0,223 8 1022
Niacinækvivalent 1,18 NE 1003
Niacin 0,600 mg 0,46 - 0,65 10 1018
B6-vitamin 0,220 mg 0,131 - 0,351 11 1025
Pantotensyre 0,300 mg T 8.0
Biotin 0,400 µg T 8.0
Folat 80,0 µg 6 1803
Frit folat 41,0 µg T 8.0
B12-vitamin 0 µg 1352
C-vitamin 41,0 mg 1003
Ascorbinsyre 41,0 mg 19 - 146 32 1017
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 14,0 mg 2,7 - 44 4 1058
Kalium 253 mg 232 - 294 4 1058
Calcium 56,9 mg 25,9 - 92 12 1015, 1030
Magnesium 13,0 mg 12 - 16 4 1058
Jern 1,30 mg 1 - 2 7 1043
Kobber 0,0900 mg 1 T 8.0
Zink 0,460 mg 1 T 8.0
Mangan 2,70 mg 0,9 - 5,3 5 T 8.0
Krom 7,00 µg 6 - 10 5 T 8.0
Molybdæn 10,00 µg 1 T 8.0
Selen 0,1000 µg 5 T 8.0
Fosfor 53,0 mg 47,4 - 64,9 6 1015
Jod 2,20 µg 0,65 - 5,2 4 1055
Nikkel 50,0 µg 10 - 120 5 T 8.0
Kviksølv 1,50 µg 0,5 - 5,2 5 T 8.0
Arsen 3,00 µg 1 T 8.0
Cadmium 3,00 µg 1 - 8 5 T 8.0
Bly 19,0 µg 8 - 24 5 T 8.0
Sum mineraler 391 mg 1003
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sum sukkerarter 1,30 g 1 2190
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Kostfibre og stivelse Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0 g 1 2190
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:0 0,077 16,1 1039
C18:0 0,007 1,44 1039
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,011 2,27 1039
C18:1,n-9 0,007 1,44 1039
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,119 24,7 1039
C18:3,n-3 0,259 53,9 1039
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 0,084 17,5 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,018 3,71 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,378 78,7 1003
Sum fedtsyrer 0,480 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,259 53,9 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,119 24,7 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 0,384 1825
Isoleucin 92 240 1059
Leucin 157 410 1059
Lysin 134 350 1059
Methionin 33 85 1059
Cystin 12 32 1059
Phenylalanin 100 260 1059
Tyrosin 65 170 1059
Threonin 96 250 1059
Tryptofan 35 91 1059
Valin 123 320 1059
Arginin 100 260 1059
Histidin 42 110 1059
Alanin 134 350 1059
Asparaginsyre 204 530 1059
Glutaminsyre 253 660 1059
Glycin 111 290 1059
Prolin 92 240 1059
Serin 111 290 1059
Sum essentielle Aminosyrer 812,544
Sum ikke essentielle aminosyrer 1083,65
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholin 5,20 mg 1 2187
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1655
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,800 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby