DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 94
Ost, fast, 40+, alle typer
Engelsk navn
Cheese, firm, 40 % fidm., all varieties
Taxonomisk navn
Bos taurus (Linnaeus, 1758)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 1297 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 1297 kJ 1003
Energi (kcal) 312 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 312 kcal 1003
Protein 25,7 g 1221
Protein fra Aminosyrer 22,7 g 1003
Protein, deklaration 25,2 g 1221
Kulhydrat difference 1,4 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 1,4 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 1,9 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt 22,6 g 522 1221
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 1,81 g 31 1003
Aske 3,1 g 1003
Tørstof 52,8 g 522 1221
Vand 47,2 g 522 1221
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 209 RE 1003
Retinol 192 µg 1003
beta-Caroten 99,0 µg 1003
D-vitamin 0,230 µg 1003
D3-vitamin 0,230 µg 1003
E-vitamin 0,580 α-TE 1003
alfa-Tokoferol 0,580 mg 1003
K1-vitamin 0 µg 1655
K-vitamin 0 µg
Thiamin (B1-vitamin) 0,0500 mg 1217
Riboflavin (B2-vitamin) 0,330 mg 1217
Niacinækvivalent 6,01 NE 1003
Niacin 0,1000 mg 0,08 - 0,16 5 T 148.0
B6-vitamin 0,0900 mg 0,06 - 0,126 6 T 148.0
Pantotensyre 0,340 mg 1352
Biotin 1,50 µg 0,7 - 5,1 T 148.0
Folat 60,0 µg 51 - 74 4 T 1211.0
Frit folat 1,000 µg 1375
B12-vitamin 1,60 µg 1352
C-vitamin 0,500 mg 1003
Ascorbinsyre 0,500 mg 1 T 148.0
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 723 mg 299 - 1140 31 1221
Kalium 65,0 mg 66,0 57 - 75 5 T 148.0
Calcium 960 mg 660 - 1120 31 1221
Magnesium 27,0 mg 23,1 - 32,1 49 T 148.0
Jern 0,106 mg 0,107 0,086 - 0,126 5 T 148.0
Kobber 0,0860 mg 0,07 - 0,099 5 1348
Zink 3,20 mg 3,18 3,03 - 3,35 5 T 148.0
Mangan 0,0590 mg 0,046 - 0,081 5 1348
Krom 0,250 µg 1538
Molybdæn 6,00 µg 2 1348
Selen 8,70 µg 1003
Fosfor 500 mg 290 - 620 31 1221
Jod 10,4 µg 11,0 6,8 - 14 5 T 148.0
Nikkel 1,36 µg 1,16 0,0 - 2,9 5 T 148.0
Kviksølv 0,0600 µg 5 1348
Arsen 1,000 µg 5 1348
Cadmium 0,01000 µg 1538
Bly 0,450 µg 1538
Sum mineraler 2280 mg 1003
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Laktose g 17 T 109.0
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Kostfibre og stivelse Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0 g 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,770 3,6 1227
C6:0 0,490 2,29 1227
C8:0 0,320 1,49 1227
C10:0 0,700 3,27 1227
C12:0 0,880 4,11 1227
C14:0 2,500 11,7 1227
C16:0 6,679 31,2 1227
C18:0 2,290 10,7 1227
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,320 1,49 1227
C16:1,n-7 0,490 2,29 1227
C18:1,n-9 5,019 23,5 1227
C20:1,n-11 0,260 1,21 1227
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,470 2,2 1227
C18:3,n-3 0,170 0,795 1227
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 14,628 68,4 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 6,089 28,5 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,640 2,99 1003
Sum fedtsyrer 21,357 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,170 0,795 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,470 2,2 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 75 mg 2054
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 4,028 1221
Isoleucin 1410 350 1059
Leucin 2380 590 1059
Lysin 2050 510 1059
Methionin 725 180 1059
Cystin 93 23 1059
Phenylalanin 1330 330 1059
Tyrosin 1410 350 1059
Threonin 886 220 1059
Tryptofan 354 88 1059
Valin 1730 430 1059
Arginin 806 200 1059
Histidin 725 180 1059
Alanin 806 200 1059
Asparaginsyre 1810 450 1059
Glutaminsyre 5040 1250 1059
Glycin 524 130 1059
Prolin 2700 670 1059
Serin 1450 360 1059
Sum essentielle Aminosyrer 11592,6
Sum ikke essentielle aminosyrer 14633,7
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 3,50 mg 0,001 - 24 70 1480
Serotonin 0 mg 1474
Cholin 15,4 mg 1 2187
Sum biogene aminer 3,50 mg 1003
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1996
Nitrogen-til-protein faktor 6,38 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,945 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby