DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 94
Ost, fast, 40+, alle typer
Engelsk navn
Cheese, firm, 40 % fidm., all varieties
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0
Nitrogen-til-protein faktor 6,38
FCF 0,945
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 1297 kJ 1003
Energi, kcal 312 kcal 1003
Nitrogen, total 4,028 g 1221
Protein, videnskabelig 25,7 g 1221
Protein, deklaration 25,2 g 1221
Kulhydrat, difference 1,4 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, videnskabelig 1,4 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, deklaration 0,1 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt, total 22,6 g 522 1221
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 3,1 g 1003
Tørstof 52,8 g 522 1221
Vand 47,2 g 522 1221
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 200 RE 1003
Retinol 192 µg 1003
D-vitamin 0,230 µg 1003
D3-vitamin 0,230 µg 1003
E-vitamin 0,580 α-TE
alfa-tokoferol 0,580 mg 1003
K1-vitamin 0 µg 1655
B1-vitamin 0,0500 mg 1217
B2-vitamin, riboflavin 0,330 mg 1217
Niacinækvivalent 6,01 NE 1003
Niacin 0,1000 mg 0,08 - 0,16 5 T 148
B6-vitamin 0,0900 mg 0,06 - 0,126 6 T 148
Pantothensyre 0,340 mg 1352
Biotin 1,50 µg 0,7 - 5,1 T 148
Folat 60,0 µg 51 - 74 4 T 1211
Frit folat 1,000 µg 1375
B12-vitamin 1,60 µg 1352
C-vitamin 0,500 mg 1003
L-ascorbinsyre 0,500 mg 1 T 148
beta-caroten 99,0 µg 1003
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium, Na 723 mg 299 - 1140 31 1221
Kalium, K 65,0 mg 66 57 - 75 5 T 148
Calcium, Ca 960 mg 660 - 1120 31 1221
Magnesium, Mg 27,0 mg 23,1 - 32,1 49 T 148
Fosfor, P 500 mg 290 - 620 31 1221
Jern, Fe 0,106 mg 0,107 0,086 - 0,126 5 T 148
Kobber, Cu 0,0860 mg 0,07 - 0,099 5 1348
Zink, Zn 3,20 mg 3,18 3,03 - 3,35 5 T 148
Jod, I 10,4 µg 11 6,8 - 14 5 T 148
Mangan, Mn 0,0590 mg 0,046 - 0,081 5 1348
Chrom, Cr 0,250 µg 1538
Selen, Se 8,70 µg 1003
Molybdæn, Mo 6,00 µg 2 1348
Nikkel, Ni 1,36 µg 1,16 0 - 2,9 5 T 148
Kviksølv, Hg 0,0600 µg 5 1348
Arsen, As 1,000 µg 5 1348
Cadmium, Cd 0,01000 µg 1538
Bly, Pb 0,450 µg 1538
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 3,50 mg 0,001 - 24 70 1480
Serotonin 0 mg 1474
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Laktose 0,0500 g 1217
Disaccharider, total 0,0500 g 1003
Sukkerarter, total 0,0500 g 1003
Stivelse 0 g 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,770 3,6 1227
C6:0 0,490 2,29 1227
C8:0 0,320 1,49 1227
C10:0 0,700 3,27 1227
C12:0 0,880 4,11 1227
C14:0 2,500 11,7 1227
C16:0 6,679 31,2 1227
C18:0 2,290 10,7 1227
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,320 1,49 1227
C16:1,n-7 0,490 2,29 1227
C18:1,n-9 5,019 23,5 1227
C20:1,n-11 0,260 1,21 1227
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,470 2,2 1227
C18:3,n-3 (ALA) 0,170 0,795 1227
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 14,628 68,4 1003
Sum monoumættede 6,089 28,5 1003
Sum polyumættede 0,640 2,99 1003
Fedtsyrer, total 21,357 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,170 0,795 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,470 2,2 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 75 mg 522 2054
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 1410 350 1059
Leucin 2380 590 1059
Lysin 2050 510 1059
Methionin 725 180 1059
Cystin 93 23 1059
Phenylalanin 1330 330 1059
Tyrosin 1410 350 1059
Threonin 886 220 1059
Tryptofan 354 88 1059
Valin 1730 430 1059
Arginin 806 200 1059
Histidin 725 180 1059
Alanin 806 200 1059
Asparaginsyre 1810 450 1059
Glutaminsyre 5040 1250 1059
Glycin 524 130 1059
Prolin 2700 670 1059
Serin 1450 360 1059

© 2021 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby