Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)

Indstillinger

Fødevare ID: 969
Karse, frisk
Engelsk navn
Cress, garden, raw
Taxonomisk navn
Lepidium sativum L.
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 29
Proteinomregningsfaktor (NCF) 6,25
Fedtsyrekonverteringsfaktor (FCF) 0,800
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 111 kJ 1003
Energi, kcal 27 kcal 1003
total-N 0,448 g 4 1825
Protein, total 2,8 g 4 1825
Protein, deklaration 2,8 g 1003
Kulhydrat best. v/diff. 3,5 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig 1,9 g 1003
kulhydrat, deklaration 1,9 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfiber 1,6 g 4 1825
Fedt, total 0,5 g 4 1825
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 0,5 g 4 1825
Tørstof 7,3 g 7,000 - 9,000 8 1808, 1825
Vand 92,7 g 91,000 - 93,000 8 1808, 1825
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 207 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
ß-caroten 2480 µg 2335 1800 - 3440 4 1808
D-vitamin 0 µg 1003
D3 cholecalciferol 0 µg 1001
E-vitamin 3,60 α-TE 1003
alfa-tokoferol 3,60 mg 1 1034
B1-vitamin 0,180 mg 0,123 - 0,250 8 1019
B2-vitamin, riboflavin 0,200 mg 0,150 - 0,296 7 1022
Niacin 3,17 NE 1003
niacin 2,50 mg 1,76 - 3,04 10 1018
B6-vitamin 0,300 mg 0,231 - 0,369 5 1025
Pantothensyre 0,300 mg T 8
Biotin 0,400 µg T 8
Folat 110 µg 6 1803
Frit folat 41,0 µg T 8
B12-vitamin 0 µg 1352
C-vitamin 35,0 mg 1003
L-ascorbinsyre 35,0 mg 15 - 46 24 1017
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium, Na 63,0 mg 3,6 - 90,3 5 1058
Kalium, K 129 mg 112 - 138 5 1058
Calcium, Ca 70,0 mg 41 - 102 5 1030
Magnesium, Mg 44,0 mg 34,9 - 49,0 5 1058
Phosphor, P 76,0 mg 1938
Jern, Fe 2,30 mg 0,9 - 6,9 8 1043
Kobber, Cu 0,090 mg 1 T 8
Zink, Zn 0,460 mg 1 T 8
Jod, I 0,900 µg 0,25 - 1,3 5 1055
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fructose 0,070 g 1314
Glucose 0,160 g 1314
Monosaccharider, total 0,230 g 1003
Lactose 0 g 1655
Maltose 0 g 1314
Saccharose 0 g 1314
Disaccharider, total 0 g 1003
Sukkerarter, ialt 0,230 g 1003
Stivelse 0 g 1314
(a)Hexoses 0,230 g 1314
(b)Pentoses 0,210 g 1314
(c)UronicAcids 0,390 g 1314
Cellulose 0,750 g 1314
Lignin 0,060 g 1314
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:0 0,066 16,4 1039
C18:0 0,004 1,06 1039
Monoumættede fedtsyre g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,007 1,86 1039
C18:1,n-9 0,030 7,43 1039
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,073 18,3 1039
C18:3,n-3 0,220 54,9 1039
C20:4,n-6 0,000 0,00 1039
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 0,070 17,5 1003
Sum monoumættede 0,037 9,25 1003
Sum polyumættede 0,293 73,3 1003
Sum transfedtsyrer 0,000 0,00 1003
Fedtsyrer, total 0,400 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,220 55,0 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,073 18,3 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 99 220 1059
Leucin 143 320 1059
Lysin 157 350 1059
Methionin 35 79 1059
Cystin 4 10 1059
Phenylalanin 112 250 1059
Tyrosin 67 150 1059
Threonin 103 230 1059
Tryptofan 40 90 1059
Valin 134 300 1059
Arginin 143 320 1059
Histidin 58 130 1059
Alanin 116 260 1059
Asparaginsyre 251 560 1059
Glutaminsyre 309 690 1059
Glycin 103 230 1059
Prolin 99 220 1059
Serin 103 230 1059

© 2019 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby